Δώνης: «Το σημαντικό είναι να δοθούν τρεις με τέσσερις εβδομάδες για προετοιμασία»

Δώνης: «Το σημαντικό είναι να δοθούν τρεις με τέσσερις εβδομάδες για προετοιμασία»

Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ενώ σχολίασε και τη σκέψη της FIFA για πέντε αλλαγές από κάθε ομάδα στα παιχνίδια.

Στα «ΝΕΑ» παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Δώνης με κύριο θέμα την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθουν οι ομάδες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε επίσης τη σκέψη της FIFA για πέντε αλλαγές από κάθε ομάδα στα παιχνίδια εκφράζοντας την αντίθεσή του σε κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Αρχικά, εκτιμώ ότι πρόκειται για κάτι που συζητάμε λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε όλοι. Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο, αν φυσικά εγκριθεί το σενάριο για πέντε αλλαγές. Έχω την εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει ώστε οι προπονητές να έχουν αυτή τη στιγμή και όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους. Υπάρχει αποχή, οι παίκτες θα θελήσουν ξεκούραση, οι αγώνες θα είναι συνεχείς.

Το σημαντικό κομμάτι είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Σκεφθείτε αν γίνονται τόσες αλλαγές πόσο άσχημα θα επηρεαστεί ο ρυθμός. Δεν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω και αν εγκριθεί. Θα δώσω ένα παράδειγμα: στα καλοκαιρινά ματς προετοιμασίας κάνουμε στο ημίχρονο πολλές αλλαγές, πέντε ή έξι. Σύνολο δέκα από τις δύο ομάδες! Δεν χάνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό η ομοιογένεια, δεν πέφτει ο ρυθμός; Είναι επόμενο. Το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή, λίγο προτού επιστρέψουν τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, είναι να δοθούν τρεις με τέσσερις εβδομάδες για προετοιμασία. Τη χρειαζόμαστε και εμείς οι τεχνικοί αλλά και οι ποδοσφαιριστές για να έρθουν σε καλή κατάσταση. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Και βέβαια να έχουμε στο μυαλό κάτι σημαντικό: δεν είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, δεν είμαστε δηλαδή στο καλοκαίρι που χτίζεται μία ομάδα. Αλλά στο φινάλε της σεζόν. Έχει αυτό διαφορά και μεγάλη σημασία. Άρα, απαιτείται διαχείριση μεγάλη για το επόμενο στάδιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ