Και… τάβλα η παύλα!

Και… τάβλα η παύλα!

Οι Γάλλοι εξήγησαν τι θα συμβεί όπου το πρωτάθλημα δεν συνεχιστεί.

Ούτε παύλες, ούτε… ερωτηματικά λοιπόν. Το απέδειξε η Γαλλία. Η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε, αλλά το αναγκαστικό «αντίο» βρήκε την Παρί να προσθέτει έναν ακόμη τίτλο στο παλμαρέ της.

Δίκαιο όχι μόνο γιατί η ομάδα του Τούχελ ήταν στο +12 από την δεύτερη Μαρσέιγ (με ματς λιγότερο). Δίκαιο διότι είχαν διεξαχθεί 28 από τις συνολικά 38 αγωνιστικές. Και κυρίως δίκαιο γιατί το ποδόσφαιρο και οι ομάδες δεν έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Είναι μια απόφαση της Κυβέρνησης. Σεβαστή. Είναι όμως μια απόφαση που φροντίζει να μην αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Και κυρίως να μην αφήσει σκιές.

Το «δεδικασμένο» της Ligue 1 είναι ισχυρό. Ας ελπίσουμε στην δική μας περίπτωση να είναι και αχρείαστο. Διότι εδώ οι περισσότερες ομάδες αν δεν τελειώσει η σεζόν θα βρεθούν με τέτοια «τρύπα» στα ταμεία τους που είναι άγνωστο πως θα μπορέσουν να επιστρέψουν για την επόμενη. «Σε Γαλλία και Βέλγιο ουδείς οφείλει. Εδώ υπάρχουν ζητήματα. Γιατί να μου μειώσει χρήματα η Nova; Εμείς θέλουμε να παίξουμε. Για να μπει η ζωή μας σε μια σειρά» εξήγησε ο Ηλίας Πουρσανίδης εκπροσωπώντας τον ΟΦΗ στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκας. Ίσως η πιο ουσιαστική τοποθέτηση σε αυτό το… πολύωρο πανηγύρι εντυπώσεων.

«Είναι αυτονόητο ότι η Nova δεν θα μπορούσε να προβεί σε καμία άλλη οικονομική καταβολή, από τη στιγμή που δεν διεξάγονται αγώνες και είναι άγνωστη η εξέλιξη και η ολοκλήρωση ή όχι του πρωταθλήματος» έλεγαν σήμερα από το συνδρομητικό. Παρουσιάζοντας κάτι σαν σκηνές από τα προσεχώς. Όχι μπάλα, όχι χρήμα. Λιτό και κατανοητό. Σε κάποιους θα μεγαλώσει τη ζημία. Κάποιους άλλους θα τους καταστρέψει. Και θυμηθείτε πως μέχρι εδώ άπαντες θεωρούν δεδομένο ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει δίχως κόσμο στα γήπεδα. Ότι οι ομάδες δεν θα έχουν έσοδα από διαρκείας ή έστω από τα εισιτήρια της Κυριακής. Αν μπεις σε αυτό τον κύκλο, βγαίνεις δύσκολα. Ειδικά αν δεν σε καλύπτει ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης και τέλος πάντων κάποιος επιφανής επενδυτής.

Η επιστροφή στο πρωτάθλημα είναι ανάγκη του ποδοσφαίρου. Οι δέκα που συμφώνησαν σε αυτό δείχνουν να πατούν τα πόδια τους στη Γη. Είναι κατανοητό πως ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος βρέθηκαν χθες στο απέναντι μπλοκ ελπίζοντας πως μια διακοπή θα αυξήσει τις πιθανότητες σωτηρίας: Δεν ισχύει. Η Αμιάν και η Τουλούζ υποβιβάστηκαν κανονικά. Είναι κατανοητή και η επιλογή του ΠΑΟΚ. Και γιατί ο Σαββίδης εγγυάται οικονομικά, και κυρίως διότι με +1 από την ΑΕΚ θα γίνει… πόλεμος για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη και με τον Μέλο να έχει το προνόμιο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά έλληνες διαιτητές.

Ο απαράδεκτος της υπόθεσης είναι ο Παναθηναϊκός. Ένα σκασμό λεφτά πληρώνει ο Αλαφούζος και ακόμη δεν δείχνει να καταλαβαίνει τα βασικά. Το να κάνεις… πλάτες στον ΠΑΟΚ και να επενδύεις εκ νέου σε μια συμμαχία που σε πρόδωσε ήδη μια φορά, είναι δικαίωμα σου. Αφελές, αλλά δικαίωμα. Το να προσπαθείς να πείσεις ότι συμφέρει τις ΠΑΕ να μην παίξουν άλλο όταν δεν ξέρεις ποια θα είναι τα επόμενα σου έσοδα, σε καθιστά επικίνδυνο για το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ