Δεν έχασε απλά μια ψηφοφορία!

Δεν έχασε απλά μια ψηφοφορία!

Κι όμως για το στραπάτσο αυτό εκείνος που θεώρησε ότι θα πρέπει να παραιτηθεί είναι ο αντιπρόεδρος κ. Δάρρας. Ο πρόεδρος κ. Λυσάνδρου πιθανώς να το θεώρησε φυσιολογικό…

Ορισμένα πράγματα φαίνεται ότι δεν γίνονται κατανοητά εύκολα αν και αποτελούν το αλφαβητάρι της επιτυχημένης διοίκησης και διεύθυνσης μιας επιχείρησης και ενός συνεταιρισμού. Οσα έγιναν και κυρίως όσα δεν έγιναν στην τελευταία διάσκεψη της Σούπερ Λίγκας δείχνουν καθαρά πως ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας έχει το όνομα αλλά δεν έχει την χάρη.

Στην ουσία δεν διαθέτει στα μέλη του ούτε τα βασικά. Δεν ξέρει να τους ενημερώσει πόσα λεφτά θα χαθούν αν διακοπεί η διοργάνωση. Από πού και με ποιο τρόπο μπορεί να αναζητηθούν νέες πηγές εσόδων. Τι περιθώρια υπάρχουν για να διεκδικηθούν χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη πρόταση που διατυπώθηκε ήταν εκείνη από την πλευρά του Ολυμπιακού για την διεκδίκηση του ποσού που στέλνει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ και με την αδράνεια της Σούπερ Λίγκας μπορεί να πάει απλά για να καλύψει της μαύρες τρύπες της Ομοσπονδίας.

Αφήνω κατά μέρος την δεινή ήττα που υπέστη ο συνεταιρισμός όταν η ΕΠΟ με συνοπτικές διαδικασίες έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων την δική τα απόφαση-εισήγηση που είχε παρθεί λίγη ώρα πριν. Κι όμως για το στραπάτσο αυτό εκείνος που θεώρησε ότι θα πρέπει να παραιτηθεί είναι ο αντιπρόεδρος Δάρρας. Ο πρόεδρος κ. Λυσάνδρου πιθανώς να το θεώρησε φυσιολογικό. Ισως και αναμενόμενο.

Δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει από μια Λίγκα που τα μέλη της δεν συνεννοούνται για τα αυτονόητα να λειτουργεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Να μην μπορεί όμως να ενημερώσει τα μέλη της για τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται είναι ακατανόητο. Να μην αντιλαμβάνεται ότι έπρεπε χτες να εκπονήσει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι περίπου απαράδεκτο.

Αρκείται μόνο να εξετάζει ό,τι της προτείνουν. Καμιά πρωτοβουλία, καμία πρόταση και πλήρης αδυναμία να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών της. Το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με υπαρκτό το ενδεχόμενο μια σειρά από ομάδες να ξεκινούν από μείον τρεις βαθμούς.

Αντί να έχει συνεννοηθεί και να έχει εξασφαλίσει την θετική ψήφο της Ομοσπονδίας στην εισήγησή της πήγε κι έχασε μια ψηφοφορία κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ετσι άφησε να αιωρείται η εντύπωση ότι δεν έχει τη στοιχειώδη ικανότητα να περιφρουρεί τα συμφέροντα των μελών της. Ότι οι αποφάσεις που παίρνει έχουν σχετική σημασία αφού κάποια μέλη της έχουν τη δυνατότητα -αγνοώντας τις συλλογικές αποφάσεις- να ελέγχουν της ΕΠΟ και να τις ανατρέπουν…

Δεν είναι μικρό παιδί ο κ. Λυσάνδρου για να μην καταλαβαίνει τι έγινε μέσα σε λίγη ώρα. Αν δεν το κατάλαβε είναι ανεπαρκής για τη θέση. Αν το κατάλαβε αλλά δεν μπορούσε να το αποτρέψει τότε θα έπρεπε να θέσει την παραίτηση του στην διάθεση των μελών του συνεταιρισμού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ