Ολυμπιακός: Οι 4 «μικροί» που επέλεξε ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Οι 4 «μικροί» που επέλεξε ο Μαρτίνς

To10.gr γράφει για τους τέσσερις παίκτες της ακαδημίας, που θα μπουν στην εξίσωση της πρώτης ομάδας από τον Πέδρο Μαρτίνς αυτό το καλοκαίρι.

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει. Και μαζί ανοίγουν οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Με τις ομάδες να ξεκινούν σταδιακά και με προσοχή προπονήσεις, αλλά και τα στελέχη τους, να προετοιμάζονται, τόσο για τη συνέχιση της σεζόν, όσο και για την επόμενη ημέρα. Και ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντίθετα, βρίσκεται ήδη σε φουλ ρυθμούς επανόδου στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Με την ατζέντα των θεμάτων να είναι μεγάλη. Και να αφορά τη συνολική στρατηγική του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός της τελευταίας 10ετίας έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια, πολύ κόπο και πολλές εργατοώρες στην ανακάλυψη, εξέλιξη και ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τα σπλάχνα του. Και για αυτόν τον λόγο οι ακαδημίες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του οργανογράμματος της ΠΑΕ. Καθώς στόχος είναι πάντοτε, κάθε χρόνο, να προκύπτει ένα «Ρέτσος», ένας «Τσιμίκας», ένας «Νικολάου», ένας «Φορτούνης». Δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα, που όμως αξίζει.

Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, έχουν επιλέξει να είναι διαρκώς μπροστά από τις εξελίξεις. Και για αυτόν τον λόγο, στο σενάριο που είχαν καταρτίσει, αναφορικά με την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, αλλά και την επιστροφή στη δράση για τη νέα σεζόν, είχαν συμπεριλάβει και την ακαδημία. Μάλιστα, με εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς είχε ήδη αποφασιστεί ποιοι ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής θα ακολουθούσαν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Όχι μόνο… συμπληρωματικά, αλλά διότι ο Πορτογάλος πιστεύει ότι έχουν την ποιότητα, το ταλέντο και την προοπτική να αποτελέσουν παίκτες της ανδρικής ομάδας των Πειραιωτών

Πρόκειται για τους Βασίλη Σουρλή, Κρίστιαν Μπέλιτς, Χρήστο Λιάτσο και Νίκο Γκοτζαμανίδη. Τέσσερις ποδοσφαιριστές διαφορετικών ηλικιών, που έχουν ξεχωρίσει από τον Μαρτίνς και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Και αυτό το καλοκαίρι, αναλόγως πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, θα είναι στο ραντάρ του για την πρώτη ομάδα. Πάμε να τους δούμε…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΡΛΗΣ (12/11/2002)

Ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μαρτίνς ενθουσιάστηκε μαζί του το περασμένο καλοκαίρι, στην προετοιμασία. Τον μετέτρεψε από 10άρι και εξτρέμ σε 8άρι και πιστεύει ότι σε αυτή τη θέση μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Εάν η χρονιά είχε εξελιχθεί διαφορετικά και οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν τόσο γεμάτοι στα χαφ, θα είχε πάρει ευκαιρίες. Με τον προπονητή του Ολυμπιακού να πιστεύει ότι ο Σουρλής είναι παίκτης στον οποίο αξίζει να επενδύσει ο σύλλογος.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΛΙΤΣ (25/03/2001)

Καθαρός αμυντικός χαφ, γρήγορος, με καλή μεταβίβαση, σκληρός, «παλαιάς κοπής» ποδοσφαιριστής. Η εμπειρία του από το αγγλικό ποδόσφαιρο και τη Γουέστ Χαμ φάνηκαν στη διάρκεια της σεζόν, καθώς αποτέλεσε έναν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της Κ19. Ο Μαρτίνς τον είδε σε αρκετές προπονήσεις της πρώτης ομάδας και θεωρεί ότι είναι παίκτης που έχει στοιχεία που μπορούν να βελτιωθούν και να τον κάνουν πολύ χρήσιμο. Φέτος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στον αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα (11 λεπτά, 15/01/2020).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΤΣΟΣ (01/09/2003)

Ισως το μεγαλύτερο ταλέντο της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Ξεχωρίζει για την τρομερή τεχνική του. Αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται με την ίδια άνεση και 10άρι και εξτρέμ και αποτελεί παίκτη γέννημα-θρέμμα της ακαδημίας των Πειραιτών. Ακόμη δεν έχει κλείσει τα 17 του χρόνια, αλλά ήδη αποτελεί στέλεχος της Κ19 και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, στον αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα (24 λεπτά, 15/01/2020). Μάλιστα έγινε ο 3ος νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ (25/01/2001)

Ένα από τα πιο βασικά στελέχη της ομάδας Κ19. Σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός, γρήγορος, με καλή πάσα, με μεγάλη έφεση στο γκολ και μεγάλο κορμί. Στον Ολυμπιακό παίζει από τα 14 του χρόνια και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίας ήταν βασικό στέλεχος των ομάδων, ενώ είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες, έχοντας πάνω από 20 συμμετοχές. Εχει συμμετάσχει σε πολλές προπονήσεις της πρώτης ομάδας και ο Μαρτίνς θέλει να τον δει πιο αναλυτικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ