ΠΑΟΚ: Ο μόνος που δεν σκέφτεται ποδόσφαιρο…

ΠΑΟΚ: Ο μόνος που δεν σκέφτεται ποδόσφαιρο…

Λες και τα παράτησαν οι Θεσσαλονικείς. Σε μια διαπίστωση που δημιουργεί προβληματική βάση για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός υπογράφει τον Μαρτίνς. Και πολύ καλά κάνει. Ο Πορτογάλος είναι σημείο αναφοράς σε αυτή την πολύ καλή ομάδα που έφτιαξε από την αρχή ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία. Η ΑΕΚ συμφώνησε ήδη με τον Καρέρα, έχει στόχο τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και θέλει να κρατήσει και μια σειρά από ποδοσφαιριστές (Αραούχο, Βράνιες) που εάν και εφόσον θα τις δώσουν το δικαίωμα να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με ομοιογένεια. Κίνηση-ματ και για τα προκριματικά της Ευρώπης, αλλά και για να μην βρεθεί ξανά εκτός πρωταθλήματος από τον… Οκτώβρη, όπως την τελευταία διετία.

Ο Παναθηναϊκός με νέο τεχνικό διευθυντή έχει ήδη κάνει δύο σημαντικές μεταγραφές. Τον Βέλεθ που είναι ένας από τους καλύτερους στόπερ της τελευταίας διετίας στην Σούπερ Λιγκ και τον Καρλίτος που φαίνεται να αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει βεβαίως το θέμα του προπονητή που είναι καθοριστικό, αλλά τέλος πάντων δεν μπορείς να μην συμφωνήσεις ότι και στο τριφύλλι κάτι συμβαίνει. Ότι κάτι κινείται.

Δεν είναι φυσικά οι παραπάνω ομάδες στην ίδια ταχύτητα. Δεν θα ξεκινήσουν του χρόνου από την ίδια αφετηρία. Όπως και να έχει όμως δείχνουν ότι η σκέψη τους παράγει ποδόσφαιρο. Ότι δηλαδή δεν συμβαίνει εδώ και μήνες με τον ΠΑΟΚ. Με τον Δικέφαλο του Βορρά που μοιάζει αποσυντονισμένος, σχεδόν… χαμένος στη μετάφραση.

Η τελευταία του εικόνα στο γήπεδο όταν η απόπειρα για +1 επί του Ολυμπιακού έγινε -7 με δύο ήττες και μια ισοπαλία στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Η αίσθηση ότι κρατά στον πάγκο τον Φερέιρα όχι γιατί τον θέλει, αλλά γιατί υπάρχει ένα βαρύ δεσμευτικό συμβόλαιο σε μια συγκυρία που δεν επιτρέπονται άλλα έξοδα. Και βέβαια όλη αυτή η επικοινωνιακή λαίλαπα με τα στελέχη του να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της πολυιδιοκτησίας και να ζητούν τον… υποβιβασμό του Ολυμπιακού. Εικόνα που παραπέμπει σε κάτι άλλο. Σίγουρα όχι σε ένα οργανωμένο κλαμπ που είναι σε θέση να αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του.

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει η δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θέλει να τα κερδίσει με ποδόσφαιρο, αλλά δημιουργώντας ένα κίνημα για τη μη επιστροφή των ομάδων στη δράση. Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει το δικαίωμα της μιας ακόμη παρουσίας σε τελικό κυπέλλου για να ευχαριστήσει τον κόσμο του που πέρασε πολλά φέτος. Και κυρίως υπάρχει η ανάγκη για εξέλιξη του ποδοσφαιρικού πρότζεκτ. Για την επόμενη σεζόν. Καμία είδηση όμως δεν προκύπτει ούτε από αυτό το μέτωπο.

Ο ΠΑΟΚ συζητά το CAS, μοιράζει διαρροές στα μίντια για τον Ολυμπιακό, κάνει επίδειξη δύναμης στις άλλες ΠΑΕ μέσω ΕΠΟ (που πρόκρινε τη δική του άποψη για τις αδειοδοτήσεις και όχι ότι ψήφισε ο συνεταιρισμός). Και αυτές δεν είναι εντυπώσεις. Είναι γεγονότα. Τελευταία φορά που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ήταν για να ενημέρωσει πως από του χρόνου ρίχνει το μπάτζετ (ή αλλιώς ρίχνω το βάρος στις υποδομές). Που θα τον βγάλει αυτός ο δρόμος; Το μόνο σίγουρο είναι πως μπροστά υπάρχουν και δυσκολότερα. Διότι το CAS θα εκδικάσει την υπόθεση του μετά την σχετική παρέμβαση του Ολυμπιακού. Και πιθανόν η UEFA θα ενδιαφερθεί να μάθει λεπτομέρειες για μια υπόθεση που δίνει την αίσθηση ότι εμπεριέχει και άλλες παραβάσεις από την πολυιδιοκτησία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ