Ο Μιραλάς έφυγε με Βαλδέρδε, γυρίζει με «Βαλβέρδε»

Ο Μιραλάς έφυγε με Βαλδέρδε, γυρίζει με «Βαλβέρδε»

Η εντυπωσιακή συγκυρία της αποχώρησης και της επιστροφής του Μιραλάς, που γίνεται «όπλο» στα χέρια του Γκαρσία. Η σημασία της άμεσης προσαρμογής και του «μπαίνω και παίζω».

Την ημέρα που ο Οσκαρ Γκαρσία πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πιο ηχηρή μεταγραφή του Ιανουαρίου, ολοκληρώνοντας την απόκτηση του κοσμαγάπητου Κέβιν Μιραλάς. Δύο γεγονότα τελείως άσχετα μεταξύ τους, αλλά με έντονη σημειολογική σημασία. Καθώς ο Μιραλάς επιστρέφει στον Πειραιά τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έφερε τον προπονητή που ευελπιστεί να εξελιχθεί σε «νέο Βαλβέρδε». Στον προπονητή που έκανε τη σωστή κατεργασία και ανέδειξε το εύρος του ταλέντου και των δυνατοτήτων του ποδοσφαιριστή Μιραλάς.

Με τον Ερνέστο στον Ολυμπιακό ο Βέλγος έγινε από «κάτι σαν δεκάρι», «κάτι σαν εξτρέμ», «κάτι σαν επιθετικός», ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Κορυφαίου επιπέδου και κυριαρχικός. Επαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφή της επίθεσης και ανέδειξε σόκαρε τους αντιπάλους, ακόμη και τον εαυτό του. Εξάλλου, όταν ο Τσινγκούρι τον είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ως «φουνταριστό», ακόμη και ο ίδιος ο Κέβιν είχε απορήσει με τις σκέψεις του. Αλλά λίγο αργότερα τον ευγνωμονούσε για αυτή του την έμπνευση.

Ο Γκαρσία είναι «σχολή Μπαρτσελόνα», όπως και ο Ερνέστο. Είναι δύο προπονητές που δεν θεωρούν θέσφατο την παρουσία ενός επιθετικού-κολόνα στην περιοχή. Τουναντίον. Θεωρούν σημαντικότερα στοιχεία την ταχύτητα, την έκρηξη, την τεχνική, την άμεση εκτέλεση, το ένας εναντίον ενός. Τομείς που αποτελούν τους βασικούς λόγους που ο Μιραλάς βγάζει το… παντεσπάνι του όλα αυτά τα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Μιραλάς έρχεται στην Ελλάδα με τη σύμφωνη γνώμη του Γκαρσία. Και ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά πώς να αξιοποιήσει το πυρηνικό όπλο που έχει στη διάθεσή του. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα θυμηθούμε ξανά το δίδυμο Μιραλάς-Τζιμπούρ, με τον Ανσαριφάρντ (επίσης μη συμβατικός επιθετικός, με εξαιρετική τεχνική, κινήσεις μέσα κι έξω από την περιοχή και σούπερ δημιουργία) στον ρόλο του Αλγερινού. Θα δούμε τον Κέβιν στην κορυφή. Δεξιά, αριστερά, πίσω από τον φορ. Οπου κρίνει ο προπονητής.

Η άφιξη του Μιραλάς αποτελεί ένα δώρο για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος είναι ποδοσφαιρικός χαμαιλέοντας. Ο,τι και να τον βάλεις να κάνει στην επίθεση θα το κάνει. Και αυτή η… πολυμορφικότητα του παιχνιδιού του, σε συνδυασμό με την ποιότητα, την ταχύτητα, τη δημιουργία και το γκολ, είναι στοιχεία που λύνουν τα χέρα του νέου προπονητή. Καθώς του προσφέρουν ένα «όπλο» που δεν είχαν οι προκάτοχοί του. Ένα όπλο που δημιουργήθηκε από τον Βαλβέρδε και περνάει, πλέον, στα χέρια του wannabe Βαλβέρδε.

Κλείνοντας, έχει ξεχωριστή σημασία να τονίσουμε ότι ο Μιραλάς προσφέρει κάτι ακόμη, εξαιρετικά σημαντικό στον Ολυμπιακό και τον προπονητή του: Αμεση προσαρμογή. Στην ομάδα, στην πόλη, στο περιβάλλον, στη διαχείριση της πίεσης, στις απαιτήσεις, στο εξοντωτικό «νίκες παντού και πάντα», στη μενταλιτέ του συλλόγου, στους ανθρώπους του. Σε όλα. Δεν χρειάζεται χρόνο. Δεν ζητάει χρόνο. Είναι έτοιμος να μπει και να παίξει. Και με τη μάχη του πρωταθλήματος να έχει «ανάψει», η άμεση ένταξη του 30χρονου Βέλγου στην ελληνική και κυρίως την… Ολυμπιακή πραγματικότητα, είναι ζωτικής σημασίας. Και ευτυχές γεγονός για τον προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ