Ο Ολυμπιακός επείγεται να παίξει μπάλα. Οι άλλοι;

Ο Ολυμπιακός επείγεται να παίξει μπάλα. Οι άλλοι;

Επειδή μια νέα ευρωπαϊκή πρόκριση των ερυθρόλευκων θα αποδειχτεί ευεργετική για το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε πως τοποθετούνται απέναντι σε αυτή την προοπτική οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν κάθε χρόνο να παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Να μην θέλει επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Πανιώνιος ή ο Παναιτωλικός το καταλαβαίνω. Οι δυο ομάδες μπλέκουν σε όλα τα σενάρια υποβιβασμού και τις ενδιαφέρει να βρεθούν λύσεις με αναδιάρθρωση ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία. Μέχρι εδώ όλα κατανοητά αν και δεν μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος για να σκεφτόμαστε προς το συμφέρον του πρωταθλήματος.

Το γιατί ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός κλείνουν σταθερά το μάτι προς την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος χρειάζεται πιο σύνθετη σκέψη για να το κατανοήσει κανείς. Οι ομάδες που έχουν στόχους δεν μπορεί να είναι υπέρ της οριστικής διακοπής. Ακόμα κι να οδηγηθούμε πάντως σε οριστική διακοπή ο Ολυμπιακός θα είναι ο πρωταθλητής αυτής της περιόδου.

Οσοι θεώρησαν ότι αυτή η χρονιά θα μπορούσε να «καλυφθεί» με μια παύλα πριν από την τελεία έχουν καταλάβει ότι δεν πρόκειται να το δουν να συμβαίνει. Στην Γαλλία ήρθε η κυβέρνηση να κλείσει την χρονιά αλλά η Παρί που ήταν μπροστά στην βαθμολογία πήρε τον τίτλο. Από την άλλη, η ίδια η ΟΥΕΦΑ δεν αφήνει περιθώρια για μισοτελειωμένες καταστάσεις και απαιτεί ολοκληρωμένες λύσεις. Ο Ολυμπιακός έχει στόχους.

Η συζήτηση δεν αφορά μόνο το πρωτάθλημα. Εδώ όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα η υπόθεση είναι τελειωμένη. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρόκληση του Γιουρόπα. Θέλει να παίξει με την Γουλβς και να διεκδικήσει μέσα στο γήπεδό της την πρόκριση. Όταν μια ομάδα έχει φιλοδοξίες και στόχους επείγεται (ναι επείγεται) να μπει στο γήπεδο και να τους διεκδικήσει.

Επειδή μια πρόκριση των ερυθρόλευκων θα αποδειχτεί ευεργετική για το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε πως τοποθετούνται απέναντι σε αυτή την προοπτική οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν κάθε χρόνο να παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εχει σημασία να μάθουμε να το ζητούμενο είναι η συνολική πρόοδος ή αν το θέμα τελικά είναι μόνο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Με τέτοιες ξεπερασμένες λογικές τίποτα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Αυτοί που συνεχίζουν να λένε ότι ξεσκέπασαν το σύστημα που καταδυνάστευε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επί δεκαετίες (βλέπε τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Κυριάκου) δεν μας λένε και πως βλέπουν την θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Θέση που εξαρτάται από την πορεία του Ολυμπιακού και μόνο, αφού όσοι το «εξυγίαναν», εξακολουθούν να μένουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τα προκριματικά.

Καιρό τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο «παίζεται» σε αίθουσες αθλητικών δικαστών και δικαστηρίων. Ακόμα κι εκεί ο Ολυμπιακός φαίνεται να κερδίζει τους αντιπάλους του. Το πραγματικό ποδόσφαιρο όμως παίζεται στα γήπεδα και μόνο σε αυτά. Στα γήπεδα της χώρας και της Ευρώπης με τα γνωστά αποτελέσματα. Εκεί επείγεται να παίξει ο Ολυμπιακός. Για πολλούς από τους υπόλοιπους το παιχνίδι δεν είναι προτεραιότητα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ