Ολυμπιακός : Ο ρόλος του Μιραλάς στην ομάδα

Ολυμπιακός : Ο ρόλος του Μιραλάς στην ομάδα

Ο Κέβιν Μιραλάς μπορεί να προσφέρει σαν εξτρέμ αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Η συνύπαρξη του Βέλγου με τον Φορτούνη και τα άλλα κόλπα που μπορεί να δώσει η συνεργασία τους στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία δεν έκρυψε την ικανοποίηση του βλέποντας τον ερχομό Κέβιν Μιραλάς. Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν ένα δώρο όχι μόνο για τους οπαδούς των ερυθρόλευκων αλλά και για τον 44χρονο προπονητή, ο οποίος πιάνει σήμερα δουλειά στου Ρέντη.

Ο Γκαρσία είχε άλλωστε μιλήσει (αμέσως μετά τη συμφωνία με τους πειραιώτες) με πολύ καλά λόγια για τον  Βέλγο επιθετικό και είναι αυτός που θα κληθεί να αξιοποιήσει τον Μιραλάς. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί και το γνωρίζουν άλλωστε όλοι από την προηγούμενη θητεία του Μιραλάς στους πειραιώτες, είναι πως ο 30χρονος άσος μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και σαν σέντερ φορ. Βέβαια τα χρόνια που ήταν στα «ζαχαρωτά» έπαιζε στα άκρα και όχι στην κορυφή της επιθετικής γραμμής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναλάβει το ρόλο του σέντερ φορ.

Τα δύο ατού του Μιραλάς

Ο Ολυμπιακός έβαλε στο δυναμικό του έναν παίκτη που μπορεί να του προσφέρει πολλά πράγματα, σε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού. Το ένα έχει να κάνει με τα ρήγματα που μπορεί να προκαλέσει ο Βέλγος στις αντίπαλες άμυνες παίζοντας από τα άκρα και αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα έχει δημιουργία από τον διεθνή επιθετικό.

Θα έχει έναν παίκτη που θα μπορεί να πάει στο ένας μ’ έναν, θα έχει τη δυνατότητα (και το έχει αποδείξει) να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν απέναντι τους κλειστές άμυνες και ο Μιραλάς θα μπορεί να «ξεκλειδώσει» τα αμυντικά πλάνα των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την ικανότητα του 30χρονου επιθετικού στο σκοράρισμα. Ο Μιραλάς είναι παίκτης που βλέπει δίχτυα και αυτό θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του λιμανιού στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Όλοι άλλωστε θυμούνται πόσα γκολ είχε πετύχει ο Βέλγος στην προηγούμενη παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι και περιμένουν πολλά από τον διεθνή άσο και σε αυτόν τον τομέα.

Η συνύπαρξη με τον Φορτούνη

Ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με την παρουσία του Φορτούνη και του Μιραλάς στο βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων και η συνεργασία των δύο παικτών αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Έλληνας μέσος θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί με την καλή του κάθετη πάσα τον Μιραλάς και το ξεπέταγμα του Βέλγου στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ειδικά αν παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Με δεδομένη την ταχύτητα του 30χρονου σέντερ φορ και την ικανότητα του Φορτούνη στην καλή πάσα, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να βγάλει καλές συνεργασίες με τους δύο συγκεκριμένους παίκτες.

Αυτό λοιπόν που θέλει να πετύχει η ομάδα του λιμανιού είναι η καλύτερη μεταφορά παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση κι αυτό μπορεί να το προσφέρει ο συνδυασμός που προαναφέραμε. Μια καλή κίνηση του Μιραλάς στον κενό χώρο και μια καλή πάσα του Φορτούνη, μπορεί να δώσει την γρήγορη κόντρα επίθεση στην ομάδα του λιμανιού. Όλοι λοιπόν αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνεργασία των δύο παικτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ