Σε σύγχυση το σύστημα Ιβάν: «Δεν μπορεί το CAS να αμφισβητήσει ποινή που επέβαλλαν δύο δικαστήρια»!

Σε σύγχυση το σύστημα Ιβάν: «Δεν μπορεί το CAS να αμφισβητήσει ποινή που επέβαλλαν δύο δικαστήρια»!

Μαρτυράνε μόνοι τους: Απίστευτη θέση του ΠΑΟΚ, μέσω των ΜΜΕ Σαββίδη παραδέχεται ότι το CAS δεν μπορεί να ρίξει την ποινή του Δικεφάλου!

Εχει το ενδιαφέρον του να παρακολουθείς τη ρητορική και τα επιχειρήματα των στελεχών του ΠΑΟΚ, με σκοπό να πείσουν το πόπολο ότι ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί και ότι το περισσότερο που θα συμβεί στον Δικέφαλο του Βορρά στο CAS, είναι να του πουν «μπράβο, κάνατε μια καταπληκτική επένδυση στην Ξάνθη, δίνεται νέες ευκαιρίες σε νεαρούς αυτοδημιούργητους σερβιτόρους, να ελέγξουν ομάδες για τον θείο τους». Και παράλληλα θα τους επιστρέψει και περίπου 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ πήγε με μισή καρδιά στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο. Τι κι αν έφτασε στο σημείο να βάλει άρων άρων τον Καλπαζίδη να αλλάξει το Δ.Σ. της VIALAND και να βγάλει από αυτό όλη τη «διοίκηση» της Ξάνθης-υπαλλήλους του μεγαλοσερβιτόρου, για να προλάβουν να βάλουν τα «συνταρακτικά αποδεικτικά στοιχεία» στον φάκελο που σχημάτισαν. Τι κι αν Ιβάν αναγκάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να δεχθεί κάποιο γραφείο να αναλάβει την υπόθεση; Τι κι αν κανείς δεν μπόρεσε να του πει ξεκάθαρα, πόσο επικίνδυνο είναι να πάει στο CAS. Τι κι αν ο Κυριάκος Χ2 δεν είχε τι να πει στη στημένη εκπομπή του Σαγόνια και επαναλάμβανε αμήχανα ότι «θα κυνηγήσουμε τον Ολυμπιακό όπου μπορούμε»; Ποια η διαφορά; Το ίδιο κάνει ο ΠΑΟΚ, οι όψιμοι σύμμαχοί του και το σύστημά του: κυνηγούν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη εδώ και χρόνια, με στημένες υποθέσεις, με συγγενείς δικαστικών στα Μέσα του Ιβάν, με ανώνυμες καταγγελίες, με υπόγειες μεθοδεύσεις και με ψεύδη. Μια από τα ίδια.

Ωστόσο, το σύστημα ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πανικό. Και αυτό είναι εμφανές από όσα αναφέρουν τα επίσημα «όργανα» της ΠΑΕ, μοιράζοντάς το ως γραμμή της, αναφορικά με τον ορατό κίνδυνο υποβιβασμού του Δικεφάλου, λόγω της προσφυγής του Ολυμπιακού στο CAS. Μια υπόθεση που για τους επικοινωνιακούς φωστήρες του ΠΑΟΚ, δεν πρόκειται ποτέ να πέσει. Μάλιστα, έχουν βγάλει ετυμηγορία. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει από υποβιβασμό έως αποκλεισμό από την Ευρώπη, ενώ ο ΠΑΟΚ από -7 έως απαλοιφή της ποινής του. Για αυτό ο Δικέφαλος έψαχνε έως την τελευταία στιγμή να βρει τι στο διάολο θα βάλει στον φάκελο για το CAS, για να μην διασυρθεί…

Το πιο εντυπωσιακό της γραμμής ΠΑΟΚ περιλαμβάνεται στην εξής φράση που πέρασε ως γραμμή από τα ΜΜΕ της RFA του Καλπαζίδη και του Ιβάν Σαββίδη, αναφορικά με τον πιθανό υποβιβασμό του ΠΑΟΚ: «Πώς είναι δυνατόν να αμφισβητήσει ένα ξένο δικαστήριο, μία ποινή που επέβαλλαν δύο ελληνικά δικαστήρια, βάσει του Νόμου; Και να δικάσει με βάσει τον παλιότερο νόμο;».

Ούτε τι γράφουν/λένε δεν καταλαβαίνουν.

Διότι αυτή η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αυτό που θα συμβεί στο CAS. Αλλά όχι ακριβώς στην πλευρά που τους βολεύει. Το καλύτερο, λοιπόν, που θα συμβεί στον ΠΑΟΚ, είναι να «ΜΗΝ αμφισβητήσει ένα ξένο δικαστήριο, μία ποινή που επέβαλλαν δύο ελληνικά δικαστήρια, βάσει του Νόμου. Και να ΜΗΝ δικάσει με βάσει τον παλιότερο νόμο;». Ετσι, θα μείνει το -7 και θα σωθεί.

Αλλά από την άλλη, εάν το CAS, που πιθανότατα κανένα μέλος του δεν έχει συγγενή ή κάποιον φίλο να δουλεύει στο OPEN, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων (σ.σ. που δεν γνώριζε ότι το OPEN είναι του Σαββίδη), κάνει απλώς τα προβλεπόμενα, αυτά που προβλέπουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου, τότε ο ΠΑΟΚ θα βιώσει όσα έχει κάνει ο ιδιοκτήτης του με πολύ άσχημο τρόπο. Διότι θα υποβιβαστεί. Όπως έπρεπε να έχει συμβεί, βάσει Νόμου. Του ισχύοντος νόμου και όχι αυτού που άλλαξε σε μία νύχτα ο Γεραπετρίτης, για «να μην χωριστεί η Ελλάδα στα δύο».

Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ μας λέει ότι το CAS δεν μπορεί να αλλάξει -προς το χειρότερο για τον ίδιο- την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, αλλά μπορεί να το κάνει προς το ευνοϊκότερων για την ομάδα που συνελήφθη, με τρομακτικά αποδεικτικά στοιχεία και επίσημα έγγραφα, ότι κατέχει μία δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, το οποίο δύναται να νοθεύσει, αλλοιώσει με τη συγκεκριμένη παράβαση. Μια παράβαση βαρύτατη και συνεχή, καθώς ξεκίνησε το 2018, επηρέασε δύο πρωταθλήματα και συνεχίζεται.

ΥΓ1. Φαίνεται ποιος δεν ήθελε τον ΠΑΟΚ στο CAS, λέει/γράφει ο άλλος. Λες και δεν ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που με τη δική του προσφυγή είπε στον Δικέφαλο, «ελάτε να παίξουμε» και στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο. Πραγματικά, είναι διασκεδαστικό να παρακολουθείς τέτοιους είδους βαθιά επιχειρήματα.

ΥΓ2. Είναι καλό που τα επικοινωνιακά κουτάβια του ΠΑΟΚ άρχισαν να γαβγίζουν. Οσο πιο πολύ το κάνουν, τόσο κάνουν χειρότερη την εικόνα του αφεντικού. Και τόσο φέρνουν εξελίξεις. Εξελίξεις που ακουμπούν παλιές υποθέσεις. Αλλά και νεότερες, όπως αυτές προέκυψαν από τον αποκαλυπτικό φάκελο της πολυϊδιοκτησίας. Φάκελος που ξεφεύγει του αθλητικού σκέλους. Και επεκτείνεται σε τομείς πιο επικίνδυνους για τους πρωταγωνιστές. Προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ