Σένκεφελντ: «Παναθηναϊκός, όπως Άγιαξ και Φέγενορντ»

Σένκεφελντ: «Παναθηναϊκός, όπως Άγιαξ και Φέγενορντ»

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην Ολλανδία, μίλησε για το πόσο σπουδαίος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην παραμονή του στην Ελλάδα. Τι είπε για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι, το μπάσκετ που παρακολούθησε και την πίεση.

Συνέντευξη στην Ολλανδία παραχώρησε ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος μίλησε για την παρουσία του στην Ελλάδα και για το πόσο σπουδαίο κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός των πράσινων επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα μέγεθος ανάλογο με του Άγιαξ και της Φέγενορντ στην Ολλανδία, τόνισε πως δεν άργησε να καταλάβει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι και πως τον σταματούν στον δρόμο και του ζητάνε να κερδίσει η ομάδα τα παιχνίδια.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει το δημοσίευμα με τις δηλώσεις του Σένκεφελντ.

«Η εξέλιξη της σταδιοδρομίας του Μπαρτ Σένκεφελντ (28) είναι αξιοσημείωτη. Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στη Μελβούρνη και το αυστραλιανό πρωτάθλημα.

Μετά από δύο καρποφόρα χρόνια επέστρεψε στην Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο για την ελληνική υπερδύναμη τον Παναθηναϊκό. Ο Σένκεφελντ, που έπαιξε για τις Φέγενορντ, Εξέλσιορ, Ερακλες και Τσβόλε στην Ολλανδία είναι ειλικρινής. Στην πραγματικότητα δεν περίμενε ότι θα έπαιρνε μεταγραφή σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

«Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο και πολύ ωραίο βήμα ποδοσφαιρικά, αλλά ταυτόχρονα ήξερα ότι θα ερχόταν κάτι πολύ δυνατό μετά τις δύο καλές σεζόν που έκανα στην Αυστραλία. Τα πήγα πραγματικά καλά εκεί και έβαλα πλώρη για καλύτερο.

Ένας μεσάζων έριξε στο τραπέζι το όνομά μου στον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και τα στοιχεία μου ταίριαζαν στο προφίλ του κεντρικού αμυντικού που έψαχναν».

Αν και χρειάζεται για λίγο να σκεφτεί, ο Σένκεφελντ γνωρίζει πόσο μεγάλο κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός.

«Είναι όπως ο Αγιαξ και η Φέγενορντ ο Παναθηναϊκός. Εχει φανατικούς υποστηρικτές σε όλη τη χώρα. Είχα εξετάσει προσεκτικά τα πάντα, αλλά γενικά η επιλογή μου δεν ήταν πολύ δύσκολη. Παρατήρησα αμέσως πόσο μεγάλο είναι το κλαμπ! Όσον αφορά την ιστορία, αλλά και την αίγλη, το μέγεθος. Όταν περιμένω να πληρώσω στα διόδια μου λένε συχνά: «πρέπει να κερδίσετε τον επόμενο αγώνα».

Είναι κάτι πολύ ζωντανό, γιατί ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων δεν έχει πολλά χρήματα και το ποδόσφαιρο είναι μια διέξοδος. Πριν από τη μεταγραφή μου δεν παρακολούθησα ιστορίες ή ταινίες για το κλαμπ, αλλά το συναίσθημά μου ήταν αμέσως καλό».

Ο φανατισμός έχει ένα μειονέκτημα. Τα συναισθήματα στην Ελλάδα κυμαίνονται όπως η διάθεση του Ρέιμοντ φαν Μπάρνεφελντ. Τα καλά είναι… πολύ καλά και τα μέτρια είναι… πολύ άσχημα.

«Μπορείτε να το συγκρίνετε στην Ολλανδία με τη Φέγενορντ, αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερο όσον αφορά τα συναισθήματα. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι υποστηρικτές θα έρθουν στο προπονητικό κέντρο. Στη συνέχεια έρχονται στο γήπεδο για να πουν μια ιστορία. Αυτό συνέβη σχεδόν αμέσως μόλις υπέγραψα, γιατί οι πρώτοι αγώνες της ομάδας δεν πήγαν καλά.

Όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό είναι τρελό! Δεν επιτρέπονται οπαδοί των δύο ομάδων, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις. Υπήρχαν οπαδοί έξω από το γήπεδο και υπήρξε απειλή για να ξεφύγει το πράγμα. Έπρεπε να κυνηγηθούν με δακρυγόνα».

Πριν από την κρίση της πανδημίας που ισοπέδωσε το διεθνές ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός είχε καλό μομέντουμ. Ωστόσο, ήταν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας λόγω της κακής του εκκίνησης.

«Παίξαμε ωραία εντός έδρας παιχνίδια. Με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ νικήσαμε εντός έδρας και εναντίον του Ολυμπιακού χάσαμε την τελευταία στιγμή. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει επίσης ισχυρή ομάδα μπάσκετ και βόλεϊ. Δεν είμαστε στο ίδιο συγκρότημα όλοι μαζί, αλλά αν θέλουμε να πάμε σε έναν αγώνα τα εισιτήρια είναι… έτοιμα. Δεν έχω καμία επαφή με αυτά τα παιδιά, αλλά πήγα σε αγώνες μπάσκετ εναντίον του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα. Είναι υψηλό το επίπεδο, γιατί στον Παναθηναϊκό παίζουν μερικοί παίκτες που έχουν εμπειρία από το NBA».

Η διαφορά επιπέδου μεταξύ του ελληνικού και του αυστραλιανού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος είναι γεγονός, αλλά σύμφωνα με τον Σένκεφελντ η μετάβαση ήταν σχετικά εύκολη.

«Η πίεση ήταν αυτό που χρειάστηκε να συνηθίσω, αλλά ήταν κι αυτό ακριβώς που έψαχνα. Οι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερες από ό,τι στην Αυστραλία, αλλά κατά τη γνώμη μου η διαφορά δεν είναι γενικά πολύ μεγάλη. Η ζωή στην Ελλάδα είναι επίσης καλή. Υπάρχει υπέροχο κλίμα και η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με πολλή ιστορία και εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν πήγα πρόσφατα στην Ακρόπολη για πρώτη φορά. Είχε έρθει η θεία μου και έπρεπε να πάω κι εγώ (γέλια). Δεν χρειάζομαι απαραίτητα μια φωτογραφία να δείξω, γιατί απολαμβάνω τη ζωή στην Ελλάδα περισσότερο από ένα αξιοθέατο».

Ο Σένκεφελντ αισθάνεται προνομιακά για το γεγονός ότι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γνώρισε διαφορετικούς πολιτισμούς από κοντά.

«Αν και δεν ξέρω αν είμαι τυχοδιώκτης, το 2017 ένιωσα ότι βρισκόμουν σε έναν φαύλο κύκλο στην Ολλανδία. Ήθελα να το κάνω όλο διαφορετικά. Πήγα στη Μελβούρνη και ανανεώθηκα. Στην πραγματικότητα, γι ‘αυτό έκανα την κίνηση. Είχα πολλά προβλήματα στο γόνατο και οι φυσικοθεραπευτές είναι κορυφαίοι στην Αυστραλία. Και στην Ολλανδία, αλλά λιγότερο.

Στην Τσβόλε υπήρχε ένας μόνιμος μασέρ μέχρι τις δύο το απόγευμα και μια απασχόληση το πρωί. Αυτό είναι «οκ» αν είσαι σε φόρμα, αλλά χρειαζόμουν παραπάνω φροντίδα. Στην Αυστραλία υπήρχαν οκτώ φυσιοθεραπευτές.

Ήταν μία υπέροχη εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο. Στην Ολλανδία έχω επίσης ζήσει μόνος μου, αλλά στην Αυστραλία έπρεπε πραγματικά να ασχοληθώ με τα πάντα εγώ. Η Μελβούρνη είναι μια φανταστική πόλη μέσα στη φύση. Έχω δει πολλά.

Έκανα το Great Ocean Road, είδα το Great Barrier Reef και επισκέφτηκα όμορφα φυσικά πάρκα. Επιπλέον, έχω δει σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις με την ομάδα μου. Έπρεπε να πετάξουμε τέσσερις ώρες στο Περθ και το Ουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία για ένα παιχνίδι 90 λεπτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ