Αποκάλυψη: Γιοάν Κουρτ βλέπει ο Ολυμπιακός

Αποκάλυψη: Γιοάν Κουρτ βλέπει ο Ολυμπιακός

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ της Μπρεστ, Γιοάν Κουρτ, μένει ελεύθερος και ο Ολυμπιακός ασχολείται με την περίπτωσή του. To10.gr έχει τις λεπτομέρειες.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Χιλάλ Σουντανί είναι τρεις από τους βασικότερους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά. Και οι τρεις έχουν ένα κοινό: Είναι άνω των 30 ετών. Και οι τρεις αποκτήθηκαν πριν έναν χρόνο από τον Ολυμπιακό. Και από τους τρεις, οι Ερυθρόλευκοι πήραν το καλύτερό τους πρόσωπο. Και κυρίως και οι τρεις, έδειξαν ότι εάν ένας ποδοσφαιριστής έχει προσωπικότητα, χαρακτήρα. δουλεύει σκληρά και πιστεύει στον εαυτό του, η ηλικία είναι ένας αριθμός και τίποτε άλλο. Ο 36χρονος Βαλμπουενά, μπορεί να πει πολλά επ’ αυτού.

Κάποιοι άνευ λόγου και αιτίας, είχαν φτάσει στο σημείο σχεδόν να … δαιμονοποιήσουν για μεγάλο διάστημα τους ποδοσφαιριστές που η ηλικία τους υπερέβαινε τα 30 έτη. Και ακόμη χειρότερα παίκτες που ήταν ακόμη πιο προχωρημένης ηλικίας (34, 35). Αλλά Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Σουντανί έδειξαν σε όλους τη σημασία του να μπορείς να κάνεις σωστές επιλογές στους ποδοσφαιριστές. Τη σημασία να μπορείς να διακρίνεις ποιος ποδοσφαιριστής, ασχετως ηλικίας, έχει όρεξη για δουλειά, για να βάλει το σώμα του στη «μάχη», να παλέψει, να βοηθήσει ουσιαστικά.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι εφεξής δεν θα απορρίπτει αυτή την ηλικιακή κατηγορία των ποδοσφαιριστών. Αλλά θα αναζητά «διαμάντια», που θα προσφέρουν στο σύνολο και θα κάνουν τη διαφορά. Με τις πληροφορίες του to10.gr να αναφέρουν πως σε αυτή τη λίστα των 30άρηδων, περίοπτη θέση έχει το όνομα του Γιοάν Κουρτ.

Ο Κουρτ αποτελεί μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς στη Γαλλία. Στα 30 του (14/01/1990), ο μικροκαμωμένος εξτρέμ, δεν άργησε να κάνει αίσθηση με τη φανέλα της Μπρεστ. Φαρμακερό αριστερό πόδι, ταχύτητα, έκρηξη, πείσμα, αλλά κυρίως προσωπικότητα, μαγικές ασίστ, αλλά και γκολ. Και όλα αυτά, μολις στη δεύτερη παρουσία του σε επίπεδο Σαμπιονά. Με το σύνολο της χρονιάς, έως τη διακοπή να «γράφει» 26 ματς, 3 γκολ και 7 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός ασχολείται ήδη με την ενίσχυσή του στα άκρα της επίθεσής του. Αναζητά δυο ποδοσφαιριστές για τη συγκεκριμένη θέση ενόψει της νέας σεζόν και ο ένας εκ των δύο τουλάχιστον, θέλει να είναι αριστεροπόδαρος. Στο στιλ του Ποντένσε, με καλύτερα τελειώματα και εμπειρία. Ο Κουρτ, λοιπόν, μπήκε στη λίστα και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει υπάρξει ανεπίσημη επαφή με τον ατζέντη του.

Η Μπρεστ θέλει να κρατήσει πώς και πώς τον Κουρτ στο ρόστερ της, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό φαντάζει απίθανο. Το συμβόλαιό του ουσιαστικά έληξε από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα στη Γαλλία και ο 30χρονος εξτρέμ είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του. Και δεν κρύβει ότι η προοπτική του Ολυμπιακού του προκαλεί ενθουσιασμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ερυθρόλευκους, στο πρόσωπο του Κουρτ, βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικά στοιχεία, που λείπουν αυτή τη στιγμή από το ρόστερ, με δίψα για ποδόσφαιρο και διακρίσεις, διαθέσιμο στην αγορά, αλλά και στο προφίλ που θέλει ο Μαρτίνς. Πλέον, μένει να φανεί εάν το φλερτ θα μετουσιωθεί σε γάμο. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο σοβαρή περίπτωση εξτρέμ που εξετάζει ο Ολυμπιακός. Και επειδή είναι (ακόμη) ελεύθερος, οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες.

Ο κουρτ είναι παιδί της ακαδημίας της Λιόν. Δεν κατάφερε να πάρει ποτέ την ευκαιρία για την πρώτη ομάδα των Λιονέ, αλλά εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη Ligue 2 της Γαλλίας την τελευταία 10ετία. Συνολικά κατέγραψε 219 συμμετοχές, 31 γκολ και 31 ασίστ στη 2η κατηγορία με Τρουά, Σεντάν, Γκαζελέκ Αζαξιό, Μπρεστ και Μπουρ-Περονά. Στα νιάτα του ήταν διεθνής με την Ελπίδων της Γαλλίας, ενώ η προηγούμενη εμπειρία του στη Ligue 1, πριν από τη φετινή, ήταν της σεζόν 2015-16, όταν είχε 29 συμμετοχές με τη φανέλα της Τρουά.

Βεβαίως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κι άλλες περιπτώσεις στη λίστα του. Παράλληλα έχει ως βασικό στόχο να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους σχεδόν 50 ποδοσφαιριστές που του ανήκουν. Κάτι που σημαίνει ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο, αναφορικά με το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κουρτ αρέσει και εξετάζεται. Σε αντίθεση με τους Μπουά και Μπενσαρκί, που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΓΙΟΑΝ ΚΟΥΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ