Ο Μασούντ μπήκε με το «καλημέρα» στα παπούτσια του Μάνταλου

Ο Μασούντ μπήκε με το «καλημέρα» στα παπούτσια του Μάνταλου

Το ντεμπούτο του Ιρανού άσου, η ηγετική παρουσία του στο γήπεδο, οι αντιδράσεις του στα αποδυτήρια και το μεγάλο κίνητρο που μπορεί να βρει την ΑΕΚ μόνο κερδισμένη.

Ο Σοτζέι Μασούντ έκανε χθες την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ, με το ντεμπούτο του να είναι αναμφίβολα θετικό. Ο Ιρανός μέσος πρόλαβε στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε να «φτιάξει» το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ, να δείξει την ποιότητά του με την μπάλα στα πόδια και παράλληλα να αποκτήσει άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του. Παίρνοντας πάνω του στημένες μπάλες, δίνοντας οδηγίες στους συμπαίκτες του και κάνοντας γενικώς, όσα περιμένει από εκείνον ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν άλλωστε εκείνος που επέμεινε για την απόκτηση του Μασούντ, εκτιμώντας πως ο Ιρανός μέσος είναι ο παίκτης που είχε ανάγκη η ΑΕΚ, για να καλύψει το μεγάλο κενό του Πέτρου Μάνταλου. Χθες, ο Ιρανός χαφ έκανε ακριβώς αυτή τη δουλειά για την Ένωση, οργανώνοντας το παιχνίδι της και δίνοντας το κάτι παραπάνω εκεί που χρειαζόταν. Όπως στην διπλή ενέργειά του, στο γκολ του Λόπες.

Η παρουσία του 33χρονου μέσου στην ΑΕΚ δίνει στον Χιμένεθ πέρα από ποιότητα, πολλές λύσεις στην μεσο-επιθετική γραμμή και τη δυνατότητα να καταστρώσει τα πλάνα του με μπόλικες τακτικές επιλογές. Στις οποίες ο Μασούντ μπορεί να χωρά είτε ως οργανωτής στο 3-5-2, είτε ως ακραίος σε ένα σύστημα όπως το χθεσινό. Αναλαμβάνοντας δηλαδή τον ρόλο που είχε και ο Πέτρος Μάνταλος.

Πάντως πέραν της εμφάνισης του Μασούντ και των όσων μπορεί να περιμένει στο μέλλον η ΑΕΚ από εκείνον, αξίζει αναφοράς και το πώς έχει «κουμπώσει» στο κλίμα της Ένωσης ο Ιρανός άσος. Από την παρουσία του στις προπονήσεις, μέχρι τις αντιδράσεις του χθες στα αποδυτήρια μετά το ματς. Όπου ο Μασούντ πανηγύρισε με την ψυχή του τη νίκη, δείχνοντας ενθουσιασμένος για το ντεμπούτο του και τη συνέχεια. Που για τον Ιρανό μέσο είναι μείζονος σημασίας, μιας και πέρα από τον στόχο της κατάκτησης ενός τίτλου με τη φανέλα της ΑΕΚ, υπάρχει και εκείνος της επιστροφής στην εθνική και της συμμετοχής στο Μουντιάλ. Που είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο, έξτρα κίνητρο για τον Μασούντ, από το οποίο η Ένωση μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ