ΑΕΚ: Μια βραδιά ιστορίας και ο δρόμος για το μέλλον

ΑΕΚ: Μια βραδιά ιστορίας και ο δρόμος για το μέλλον

Η «μαγική» βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια δύο χρόνια πριν, το ξέσπασμα μιας ολόκληρης γενιάς και ο οδηγός της επόμενης μέρας.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη μαγική βραδιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ και των πανηγυρισμών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας τίτλος που ήρθε μετά από 24 χρόνια αναμονής και που για μια σειρά από λόγους, θα μείνει στην Ιστορία.

Το να περιγραφεί με λόγια αυτό που ζήσαμε εκείνο το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια ομολογώ πως δεν είναι εύκολο. Στιγμές μοναδικές, ανεπανάληπτες, ιστορικές, συγκινητικές. Μια βραδιά που κάποιοι την έζησαν για πρώτη φορά, κάποιοι την περίμεναν για να… θυμηθούν πως είναι και κάποιοι άλλοι χρειάστηκε να ασπρίσουν τα μαλλιά τους για να νιώσουν ξανά εκείνο το συναίσθημα που είχαν νιώσει 24 χρόνια πριν.

Το διάστημα της απουσίας από την κορυφή ήταν πολύ μεγάλο. Ανεξήγητα μεγάλο για τα δεδομένα του συλλόγου. Όλα αυτά τα χρόνια κύλησαν με δυσκολίες, πίκρες, απογοητεύσεις όμως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Και τα όσα έζησε ο οργανισμός ΑΕΚ είναι η ανταμοιβή για την υπομονή και το κουράγιο όλων αυτών των ετών.

Εκείνη η βραδιά δεν ήταν απλά ένα γλέντι τίτλου. Ήταν ένα ξέσπασμα, μια κραυγή ικανοποίησης για αυτό που με κόπο και ιδρώτα επιτέλους ήρθε. Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Παιδάκια στους ώμους των γονιών τους να τραγουδούν περήφανα κουνώντας την κιτρινόμαυρη σημαία, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας να πανηγυρίζουν βουρκωμένοι, κόσμος από κάθε άκρη της Ελλάδας να γίνεται μια αγκαλιά, οι παίκτες να βρίσκονται σε κατάσταση… έκστασης στο πούλμαν και φυσικά ο άνθρωπος που έκανε την ΑΕΚ ξανά πρωταθλήτρια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, να λάμπει από χαρά σηκώνοντας το τρόπαιο από το μπαλκόνι πάνω από την «Πόλη».

Όλα αυτά, μπροστά από τον χώρο που σύντομα θα αποτελεί και πάλι το σπίτι της Ένωσης. Στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην «Αγια-Σοφιά». Που… έρχεται και που θα αποτελέσει τη «σφραγίδα» τα επιστροφής και της αναγέννησης. Η ΑΕΚ κατάφερε να γυρίσει στην κορυφή, παλικαρίσια και με τον ιδρώτα της. Πανάξια, όντας η καλύτερη ομάδα εκείνης της σεζόν. Το απέδειξε στο Φάληρο, το επιβεβαίωσε στην Τούμπα.

Το πώς εξαργυρώθηκε αυτή η επιτυχία, για να γυρίσουμε λίγο και στο σήμερα, σηκώνει συζήτηση. Δεδομένα έγιναν λάθη, η ομάδα άλλαξε αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάποια πράγματα ίσως υποτιμήθηκαν ή άλλα να υπερτιμήθηκαν. Η Ένωση δεδομένα έμαθε από τα λάθη της. Και όσες κινήσεις έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δείχνουν προς την σωστή κατεύθυνση. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα είναι άλλωστε ξεκάθαρος: εκείνος της 5ης Μαϊου του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ