Η απόφαση του Ολυμπιακού και ο Κουρτ που σόκαρε τη Ligue 1

Η απόφαση του Ολυμπιακού και ο Κουρτ που σόκαρε τη Ligue 1

To10.gr εξηγεί πώς ο Ολυμπιακός έφτασε στην περίπτωση του Γιοάν Κουρτ και καταγράφει τα φοβερά επιτεύγματα του Γάλλου εξτρέμ στο Σαμπιονά.

Η αποκάλυψη του ονόματος του Γιοάν Κουρτ από to10.gr, ως έναν από τους σημαντικούς μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, προκάλεσε αίσθηση και στη Γαλλία. Ο 30χρονος Γάλλος εξτρέμ μπορεί να  μην προκαλεί ενθουσιασμό στους Ελληνες οπαδούς, καθώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα αγνοούσαν την παρουσία του έως το απόγευμα της Τρίτης. Αλλά όχι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Καθώς ο Κουρτ αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες του φετινού Σαμπιονά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η επίσημη ιστοσελίδα της Ligue 1, τον συμπεριέλαβε στις πέντε μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς. Στους πέντε ποδοσφαιριστές που έκαναν την «έκρηξή» τους στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της Γαλλίας στη διάρκεια της σεζόν.

Ο Κουρτ, με τα 3 γκολ και τις 7 ασίστ στη φετινή σεζόν, συμπεριλήφθηκε στη συγκεκριμένη λίστα, μαζί με ακόμη τέσσερις σημαντικούς ποδοσφαιριστές, που έχουν εντυπωσιάσει φέτος: Τον Πορτογάλο μέσο Ρενάτο Σάντες της Λιλ, τον Αλγερινό σέντερ φορ Ισλαμ Σλιμανί της Μονακό (σ.σ. είχε απασχολήσει έντονα τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο), τον θηριώδη στόπερ της Ρεμς Αξέλ Ντισασί και τον καλύτερο εξτρέμ της Ligue 1 φέτος Ντενίς Μπουανγκά (Σεντ-Ετιέν).

Στον Ολυμπιακό δεν περίμεναν αυτή τη διάκριση για να ασχοληθούν με τον Κουρτ. Παρακολουθούν όλη τη χρονιά την πορεία του και για αυτόν τον λόγο κρίνουν ότι υπάρχει λόγος να ασχοληθούν σοβαρά με την περίπτωσή του. Αλλά είναι σαφές πως οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν ανταγωνισμό για να καταφέρουν να κερδίσουν την υπογραφή του.

Η Ναντ είναι η τελευταία ομάδα που μπήκε στο κυνήγι της απόκτησής του. Σύμφωνα με την «Equipe», η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου επικοινώνησε με τον ατζέντη του παίκτη, του εξέφρασε το ενδιαφέρον για την απόκτησή του και ενημέρωσε ότι θα του καταθέσει επίσημη πρόταση άμεσα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Μαρσέιγ, η οποία κέρδισε τη 2η θέση στο Σαμπιονά και επιστρέφει στο Champions League, επίσης προσέγγισε τον 3ο σε ασίστ ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος και τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της. Ενώ είναι δεδομένο ότι η Μπρεστ επίσης θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Με λίγα λόγια, η περίπτωση του Κουρτ μόνο εύκολη δεν είναι για τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι για ακόμη μία φορά οι Ερυθρόλευκοι εμφανίζονται στην πράξη έτοιμοι να ενισχυθούν και να κάνουν τις κινήσεις τους, πριν από κάθε άλλον. Επιβεβαιώνοντας ότι ο τρόπος που δουλεύουν σε όλα τα επίπεδα, είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που συνηθίζεται στην Ελλάδα. Κάτι, βέβαια, που φαίνεται και από το εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφικές επιλογές των τελευταίων χρόνων.

Κλείνοντας, έχει σημασία να επαναλάβουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κοιτάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κρίνει ότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις ποιότητας και υψηλού επιπέδου, ασχέτως ηλικίας. Διότι αυτό που μετράει για τους Ερυθρόλευκους δεν είναι μόνο να επενδύουν σε νέους ποδοσφαιριστές που θα αποφέρουν κέρδος. Αλλά και να βρίσκουν παίκτες που κάνουν αμέσως τη διαφορά και θα αποτελούν παραδείγματα και «οδηγούς» για τους νεότερους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ