Είναι λογικό να μην θέλουν ποδόσφαιρο…

Είναι λογικό να μην θέλουν ποδόσφαιρο…

Οσοι δεν θέλουν να παιχτεί ποδόσφαιρο ίσως έχουν τους λόγους τους. Αλλά γιατί φοβούνται να τους αναλύσουν, βάζοντας μπροστά την ξαφνική ανησυχία τους για την «υγεία των ποδοσφαιριστών»; Γιατί δεν αποκαλύπτουν την ιδιοτέλειά τους;

Από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις. Το ίδιο και οι περισσότερες ομάδες στη χώρα. Κάτι κινείται. Τα πράγματα εξελίσσονται σωστά. Όπως έπρεπε. Το ποδόσφαιρο επιστρέφει. Και μαζί μπορούν να αισιοδοξούν οι περισσότερες από τις 40.000 οικογένειες που ζουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, στην Ελλάδα από το σπορ.

Προφανώς η νέα κανονικότητα είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός ακόμη και στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά αυτό που έχει σημασία να σημειωθεί είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία δείχνει να έχει αποφασίσει να παίξει ποδόσφαιρο. Να αρχίσει η μπάλα να κυλάει. Κόντρα σε ιδιοτελείς φωνές, που επιδιώκουν τη διακοπή, την καταστροφή.

Εδώ, λοιπόν, μπαίνει ένα σοβαρό ερώτημα: Καταστροφή, για ποιον; Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που θα επηρεαστεί λιγότερο από όλους. Θα υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες, λόγω της μη παρουσίας του κόσμου, αλλά εταιρικά είναι δομημένος με τέτοιον τρόπο, που θα καταφέρει να αντέξει τις αναταράξεις. Είναι έτοιμος για το αρνητικό σενάριο. Αλλά επιλέγει, όπως πάντα, να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Στη συνέχισή του. Για το καλό όλων.

Το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένοι περίεργοι που προαναγγέλλουν κρούσματα, είναι κάτι που δεν μπορείς να το διαχειριστής. Ή κάτι ξέρουν ή απλά κινδυνολογούν. Κι αν ισχύει το δεύτερο δεν τρέχει τίποτα. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Εάν όμως δεν είναι άποψη, αλλά κάτι παραπάνω, τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση που δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Η ανοησία δεν αντιμετωπίζεται. Ούτε το στήσιμο.

Επίσης, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπει κανείς ανθρώπους που έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας στο ποδόσφαιρο να σηκώνουν το δάχτυλο και να κάνουν υποδείξεις για ιατρικής φύσεως ζητήματα. «Μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο», λένε οι γιατροί. «Δεν μπορεί λένε οι επιστήμονες» της ποδοσφαιρικής παραγοντικής τέχνης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά βάζουν μπροστά και τους ποδοσφαιριστές. Για τους οποίους τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος… Αλλά την ίδια ώρα θέλουν να τους πετσοκόψουν τα συμβόλαια, προσπαθώντας να τους κάνουν συμμέτοχους στην τσέπη τους. Όλα, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουν να αποφύγουν να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Από την άλλη, τους πρωτεργάτες του «δεν θέλουμε ποδόσφαιρο», έχουν τους λόγους τους. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τη συνέχεια του ποδοσφαίρου. Δεν διεκδικεί κάτι βαθμολογικά, θέση Ευρώπης κατέχει, άρα θα «σβήσει» και τον τελευταίο χρόνο τιμωρίας.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν θέλει επ’ ουδενί να μπει σε διαδικασία επιστροφής στο γήπεδο. Από την πρώτη στιγμή επένδυσε στη διακοπή. Και μάλιστα με μη ανάδειξη πρωταθλητή, που αποτελεί και τον πραγματικό λόγο της σπουδής για διακοπή. Είναι αυτή η ανοησία που φωνάζει τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Σαββίδης μέσω τον Social media: «Ή εμείς ή κανείς». Αλλά έχει κι άλλο πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Η χαριστική τιμωρία των 7 βαθμών, για το πρωτοφανές σκάνδαλο με την Ξάνθη, τον έφερε μόλις στο +1 από την ΑΕΚ. Αρα, η θέση των προκριματικών του Champions League βρίσκεται σε κίνδυνο. Καθώς η Ενωση δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει τη θέση.

Πού καταλήγουμε; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Παρότι οι ομάδες επέστρεψαν στις προπονήσεις και κάτι άρχισε να κινείται, όλοι καταλαβαίνουν πως η μανία ορισμένων να μην παιχτεί ποδόσφαιρο, με κάθε τρόπο, μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια. Κάτι που το απεύχονται όλοι όσοι κατανοούν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό, τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τον κόσμο που βιοπορίζεται άμεσα ή έμμεσα από αυτό.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Ένα είναι σίγουρο. Σε αντίθεση με ό,τι κάνουν οι εγχώριοι αντίπαλοί του, ετοιμάζεται. Και για το παρόν και για το μέλλον. Και αυτό θα γίνει κατανοητό από όλους όταν έρθει η στιγμή. Η παραμονή του Μαρτίνς είναι μόνο το πρώτο βήμα. Ακολουθούν κι άλλα. Και έπεται και κάτι που πολλοί ξεχνούν: Ο επαναληπτικός με τη Γουλβς. Καθώς ο στόχος του Europa League είναι βασικός, κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους.

Ο,τι και να γίνει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα παίξει ποδόσφαιρο. Γιατί το ποδόσφαιρο το ενδιαφέρει. Και το λέει ξεκάθαρα. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, που δεν λένε τι ειλικρινά θέλουν. Και κυρίως, ΓΙΑΤΙ. Ας μιλήσουν ανοιχτά και ειλικρινά για μία φορά και βλέπουμε… Χωρίς να κάνουν ότι ξαφνικά κόπτονται για την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ