Λαμία – Ξάνθη 0-1

Λαμία – Ξάνθη 0-1

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 της Λαμίας , με την ομάδα της Θράκης να πετυχαίνει την τέταρτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους σημείωσε ο Μεχία στο 34', με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Η Ξάνθη επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 1-0, με την ομάδα της Θράκης να παίρνει τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Μεχία στο 34′. Η Ξάνθη απέδειξε και στο σημερινό ματς πως είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα μακριά από το γήπεδο της, καθώς ήταν η τέταρτη εκτός έδρας νίκη των φιλοξενούμενων στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Λαμία είχε καλά πατήματα στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο – τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ βρήκε τρόπους να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ και η Ξάνθη ήταν τελικά η ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ.

Το πολύ ωραίο γκολ του Μεχία (εξαιρετική εκτέλεση φάουλ) στο 34’, έφερε τα πάνω – κάτω στο ματς, καθώς η Ξάνθη ανέβασε αισθητά την απόδοση της στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μετά το γκολ που πέτυχαν, τρεις ακόμα καλές φάσεις, με τους παίκτες του Ράσταβατς να εκμεταλλεύονται την αδράνεια των γηπεδούχων. Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως το γκολ που πέτυχε ο Μεχία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη Λαμία.

Στηρίχθηκε στο αμυντικό πλάνο η Ξάνθη

Ο προπονητής της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, σε μια προσπάθεια να δώσει ενέργεια κι επιθετική φρεσκάδα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά και στο δεύτερο μέρος, πίεσαν την Ξάνθη και απείλησαν τον Γέντρισεκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να περιορίζονται στα ανασταλτικά τους καθήκοντα για να διαφυλάξουν το γκολ του Μεχία.

Η αμυντική τακτική της Ξάνθης απέδωσε τελικά «καρπούς» και η ομάδα της Θράκης κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Το κλειδί: Ο τρόπος με τον οποίο αμύνθηκε η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός. ΟΙ φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στην αμυντική τους τακτική και κατάφεραν να πάρουν τη σημαντική νίκη.

10άρι: Ο Μεχία ήταν ο σκόρερ αλλά και από τους καλύτερους παίκτες των φιλοξενούμενων. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον διεθνή μέσο της Ξάνθης.

Στον πάγκο: Ο Βουό δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Τεννέ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Γιατί κόουτς: Η Λαμία έμεινε για έβδομο ματς χωρίς νίκη και το ερώτημα για τον Μπάμπη Τεννέ είναι γιατί η ομάδα του δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις που δημιούργησε στην εστία του Ζίφκοβιτς.

Λαμία – Ξάνθη 0-1

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Βοηθοί: Ακρίβος, Μπάουξμπαουμ.

Γκολ: 34’ Μεχία.

Κίτρινες κάρτες: 51’ Μεχία, 57’ Νουρίσκοβιτς Αποβολές: –

Λαμία (Μ. Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, ‘Ομο (46’ Αναστασόπουλος), Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72’ Καραγιάννης), Τσούκαλος, Βουό (46’ Ακόστα).

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας (80’ Μελιόπουλος), Φασίδης (74’ Σιλά), Λουσέρο,Τριάδης (56’ Ντουρίσκοβιτς), Γέντρισεκ.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ