Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα για το αν πρέπει να μείνει ο Δώνης

Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα για το αν πρέπει να μείνει ο Δώνης

Η παραμονή του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν δε θέλουν οι πράσινοι να κλοτσήσουν όσα έχτισαν την τελευταία διετία.

Αν μιλούσαμε για έναν Παναθηναϊκό με μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων ή έστω αν μιλούσαμε για έναν Παναθηναϊκό με ρόστερ… Ουζουνίδη, τότε τα όσα έχει πετύχει ο σύλλογος την τελευταία διετία δε θα ήταν επιτυχημένα. Όμως εδώ μιλάμε για μια ομάδα… ειδικών συνθηκών.

Το καλοκαίρι του 2018 είχε δικαίωμα μίας μεταγραφής άνω των 24 ετών. Βάλτε οποιαδήποτε ομάδα θέλετε στη θέση του Παναθηναϊκού και αφήστε τη να κάνει μόλις μία μεταγραφή άνω των 24 ετών. Ακόμα κι αν έχει για ακαδημία τη… Μασία, πάλι θα έχει πρόβλημα στο πως να χτίστει και να εξελίξει το ρόστερ της. Μεταγραφές αμούστακων παιδιών, ποδοσφαιριστές που από το πρωτάθλημα της U-19 βρέθηκαν βασικοί στη Σούπερλιγκα. Τότε ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα αήττητο σερί αγώνων που σταμάτησε στην Τούμπα του μετέπειτα πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Τότε… ανάγκασε τον κόσμο του να σπεύσει στο ΟΑΚΑ, που μάζευε σε αγώνες με τον Πανιώνιο περισσότερους από 20.000 οπαδούς για να δουν τι χτίζει ο Δώνης. Ο τελευταίος ήταν το Α και το Ω που σε μια σεζόν στην οποία υπήρχαν ακόμα και στοιχήματα για… υποβιβασμό του συλλόγου, λόγω του -6 στο ξεκίνημα. Εκείνος παίρνει τα εύσημα που κατάφερε να παρουσιάσει μια σχεδόν κανονική ομάδα.

Στον Δώνη πέφτει και η ευθύνη για το κακό ξεκίνημα στη δεύτερη σεζόν του κι ας μην ήθελε ούτε τους μισούς απ’ τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι του 2019. Όφειλε να παρουσιάσει μια ομάδα πιο έτοιμη, περισσότερο ανταγωνιστική και σίγουρα όχι ένα σύνολο που έχασε με κάτω τα χέρια από τον ΟΦΗ και τον Άρη και έφερνε ισοπαλία με ομάδες τύπου Λαμίας ή αγκομαχούσε να κερδίσει τον Πανιώνιο.

Έστρωσε, όμως, το πράγμα στη συνέχεια. Και κατέληξε ο Παναθηναϊκός να είναι άκρως ανταγωνιστικός σε όλα του τα ντέρμπι, να κερδίσει με ευκολία τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα και να έρθει ισόπαλος λόγω ενός ανεκδιήγητου διαιτητή στην Τούμπα, να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και στα δύο ματς, να κοιτάξει στα μάτια την ΑΕΚ, να… καθαρίζει τα εύκολα παιχνίδια. Και να μη χάνει. Έτρεξαν οι πράσινοι ένα σερί με 13 παιχνίδια δίχως ήττα. Το ισορρόπησαν και κατάφεραν στο φινάλε να είναι στην τέταρτη θέση.

Είναι αδιαπραγμάτευτη η παρουσία του Δώνη και την επόμενη σεζόν στον πάγκο. Διαφορετικά όλα αυτά που κέρδισε ο Παναθηναϊκός τα δύο τελευταία χρόνια, θα τα κλοτσήσει. Θα τα πετάξει στα σκουπίδια και θα αναγκαστεί να πει «φτου κι απ’ την αρχή». Κι ας έχει έναν κορμό ποδοσφαιριστών που θα βρει έτοιμο ο επόμενος προπονητής.

Υπάρχουν παιδιά, όπως ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης, ο Πούγγουρας, που στα χέρια του Δώνη εξελίχθηκαν και έγιναν παίκτες… Εθνικής Ελλάδας. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, μια φιλοσοφία που ταιριάζει σε έναν… κανονικό Παναθηναϊκό κι ας μη μιλάμε για κανονικές συνθήκες. Το πρότζεκτ τριετίας ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο και αν τότε ο Δώνης δεν έχει καταφέρει να φτάσει τους στόχους που έθετε – παρέα με τον Αλαφούζο και λίγο με τον… Παϊρότζ – το καλοκαίρι του 2018, τότε ας έρθει το διαζύγιο.

Αλλά Μάιο του 2020, με τον Παναθηναϊκό τέταρτο και έτοιμο να μπει στην τριάδα και με όλη αυτή τη δουλειά και την εξέλιξη που έχει υπάρξει, το να συζητάμε για το αν πρέπει να μείνει ο Δώνης στον πάγκο μοιάζει με ανέκδοτο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ