Παναθηναϊκός: Το deal προς αποφυγή με τον Βλαχοδήμο

Παναθηναϊκός: Το deal προς αποφυγή με τον Βλαχοδήμο

Για να κερδίσει 300.000 ευρώ περισσότερα τον Οκτώβριο του 2017, ο Παναθηναϊκός θα χάσει χρήματα που δεν έχει εισπράξει ούτε από πώληση ποδοσφαιριστή.

Όταν ο Παναθηναϊκός πούλησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στη Μπενφίκα τον Οκτώβριο του 2017, είχε τεθεί στη διαπραγμάτευση το ποσοστό μεταπώλησης. Οι τότε συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ είχαν συμφωνήσει αρχικά με τους Πορτογάλους στη διατήρηση ενός 15%.

Ωστόσο, η ανάγκη για (ακόμα και για λίγο) ρευστό εκείνη την εποχή ήταν τεράστια και σε συνδυασμό με τη στάση πληρωμών από τον μεγαλομέτοχο, τροποποίησαν τη συμφωνία. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δέχτηκε να εισπράξει επιπλέον 300.000 ευρώ και να αποποιηθεί από τα δικαιώματα στη μεταπωλητική αξία του ομογενούς τερματοφύλακα.

Φυσικά, το σφάλμα αποδεικνύεται ασυγχώρητο… Για 300.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός θα χάσει εκατομμύρια από την επόμενη μεταγραφή του Βλαχοδήμου. Στο πιο απλό παράδειγμα, η Μπενφίκα έχει ορίσει ρήτρα 60 εκατομμυρίων ευρώ για τον ποδοσφαιριστή. Εάν η Νιουκάσλ που γράφεται αυτές τις μέρες ως ενδιαφερόμενη, πληρώσει το ποσό, τότε ο Παναθηναϊκός θα λάμβανε 9 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα ασύλληπτο νούμερο, έσοδα που ο Παναθηναϊκός δεν αποκόμισε ούτε από την πώληση του Μάρκους Μπεργκ. Και όμως… Πριν τρία χρόνια, για 300.000 ευρώ ξεπουλήθηκε το ποσοστό μεταπώλησης του πιο εξελίξουμε Έλληνα γκολκίπερ, ο οποίος ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε έναν χορό δεκάδων εκατομμυρίων… Σίγουρα, μάθημα και παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε παράγοντας ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ