Ολυμπιακός: Σύσκεψη Μαρτίνς – Μοντέστο για μεταγραφές

Ολυμπιακός: Σύσκεψη Μαρτίνς – Μοντέστο για μεταγραφές

Οι «ελληνικοί στόχοι», οι θέσεις που απασχολούν, το μέλλον του Ομάρ, τα ονόματα που ακούγονται και η θέση του Μαρτίνς για τις κινήσεις.

Ο Ολυμπιακός κινείται. Σε όλα τα επίπεδα. Καθημερινά οι Ερυθρόλευκοι προετοιμάζονται για την επανέναρξη της σεζόν. Αγωνιστικά και μεταγραφικά. Οι προπονήσεις συνεχίζονται και όπως ήδη είναι γνωστό, οι Ερυθρόλευκοι φορτσάρουν για την επανέναρξη της σεζόν με τους παίκτες να προπονούνται σκληρά και με τον Μαρτίνς να καταστρώνει τα σχέδιά του για την ολοκλήρωση της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με το πρωτάθλημα, μακροημέρευση στο Europa League, αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου να είναι σε πρώτο πλάνο για τον Πορτογάλο.

Αυτό ήταν και το βασικό μήνυμα της σύσκεψης που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, μεταξύ του προπονητή των Ερυθρόλευκων και του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο. Η κουβέντα είχε μεταγραφικό χαρακτήρα και στο τραπέζι φέρεται να έπεσαν πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών που έχει ξεχωρίσει το τμήμα σκάουτινγκ, αλλά και παίκτες που ο Μαρτίνς έχει στη δική του λίστα. Με σκοπό να γίνει μια πρώτη επιλογή των προτεραιοτήτων και να καθοριστεί ο τρόπος που θα κινηθεί ο σύλλογος όταν έρθει η στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κουβέντα περιλάμβανε κάποιους ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα, με τον Ινσούα του Παναθηναϊκού να αποτελεί έναν παίκτη που έχει ξεχωρίσει και βρίσκεται στη λίστα. Κυρίως, όμως, εάν αποχωρήσει ο Τσιμίκας, ώστε να συμπληρώσει την τριάδα της αριστερής πλευράς με τον Λεονάρντο Κούτρη (σ.σ. αναμένεται να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο από τον τραυματισμό του) και τον Φοντέ Καμαρά, τον οποίο θα τσεκάρει ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, για αριστερά υπάρχει κι άλλη λύση, που επίσης συζητιέται σοβαρά, εάν και εφόσον.

Από εκεί και πέρα, κουβέντα έγινε για τη θέση του δεξιού μπακ. Εκεί όπου δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά, εάν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός φέρεται από κάποιες πηγές να έχει ήδη συμφωνήσει με τη Γαλατασαράι, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή τη φήμη και εμφανίζεται να επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό. Εάν φύγει ο εκ των αρχηγών του, η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού θα πορευτεί με τον Μπρούνο Γκασπάρ σε θέση βασικού δεξιού μπακ (σ.σ. ήδη υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και σύντομα υπολογίζεται ότι θα βρεθεί χρυσή τομή) και τους Τοροσίδη και (πιθανότατα) Μασούρα ως εναλλακτικές. Αν και στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει λίστα. Και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη.

Στη μεσαία γραμμή αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός παρακολουθεί παίκτες, έχει κάνει τις επιλογές του, έχει φτιάξει τη λίστα του και μάλιστα λέγεται ότι προπονητής και chief scout έχουν κοινές απόψεις σε πρόσωπα που μπορεί να ενταχθούν στο ρόστερ, εφόσον «ανοίξει» κάποια θέση. Κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί, με τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Καμαρά να είναι αμετακίνητοι (μέχρι νεωτέρας), τον Καφού να έχει συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια και παίκτες όπως οι Ανδρούτσος, Ξενιτίδης και Μπέλιτς να ερίζουν για μία θέση στην 5άδα των χαφ. Οσο τη μεταγραφική λίστα; Περιλαμβάνει ορισμένα σπουδαία ονόματα. Από το εξωτερικό. Λίστα, που εάν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα άκρα της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές, ο Μαρτίνς θέλει απαρέγκλιτα τουλάχιστον έναν παίκτη με χαρακτηριστικά… Ποντένσε, αλλά με ευχέρεια το γκολ. Έναν παίκτη για βασικό. Οι περιπτώσεις των Μπενσαρκί, Μπουά δεν είναι στην τελική λίστα αυτή τη στιγμή. Επίσης, ο Γουίλσον Εντουάρντο είναι ένας παίκτης που γνωρίζει ο Μαρτίνς, αλλά δεν ταιριάζει στο προφίλ του παίκτη που θέλει για τα άκρα της επίθεσή του. Και αυτή τη στιγμή δεν είναι σε λίστα προτεραιότητας.

Η συζήτηση Μαρτίνς – Μοντέστο έμεινε στη μέση. Για δύο λόγους. Πρώτον, διότι με τη σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί, οι όποιες κουβέντες αφορούν κυρίως το κομμάτι της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν και όχι τόσο άμεσων ενεργειών. Ενεργειών που θα γίνουν μόνο εφόσον δώσει την τελική της έγκριση η διοίκηση των Πειραιωτών. Και δεύτερον, διότι ο Πέδρο Μαρτίνς είναι απόλυτος, ως προς τις προτεραιότητές του. Και η θέση του είναι ξεκάθαρη: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα, να είμαστε έτοιμοι και να τελειώσουμε τη σεζόν όπως πρέπει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ