Αλαν Ροντριγκές: «Διαμαντάκι» από τη Σταντάρ για τον Ολυμπιακό (vid)

Αλαν Ροντριγκές: «Διαμαντάκι» από τη Σταντάρ για τον Ολυμπιακό (vid)

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την περίπτωση του 17χρονου «δεκαριού» της Σταντάρ για την ομάδα Κ19, αλλά και ως επένδυση για το μέλλον.

Η ακαδημία του Ολυμπιακού έχει στόχο να αναδείξει τα παιδιά της. Να δώσει ευκαιρίες στο δυναμικό που διαθέτει. Σε παιδιά που βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αλλά και σε αρκετά εξ αυτών που έχουν ξεχωρίσει από τις σχολές του συλλόγου. Εκεί όπου κρύβονται «διαμαντάκια». Αλλά την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει παγώσει τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τις ακαδημίες και γενικώς ό,τι δεν αφορά στις πρώτες ομάδες, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την αγορά για ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν κάποιες -λίγες, αλλά ξεχωριστές- περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό. Τις εξετάζουν και εν συνεχεία θα αποφασίσουν εάν θα κάνουν κίνηση για την απόκτησή τους. Με τον Αλαν Ροντριγκές να αποτελεί μία από αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που παρακολουθούν οι Πειραιώτες.

Ο Ροντριγκές είναι Ελβετός, αλλά γεννημένος στη Μασσαλία. Από το καλοκαίρι του 2018 ο 17χρονος (12/07/2002) επιτελικός μέσος αγωνίζεται στις ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης, η οποία τον ανακάλυψε στην ελβετική Βοντ και τον ενέταξε στο δυναμικό της, με επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το όνομα του Ροντριγκές έχει τεθεί στα υπόψη του Ολυμπιακού από τον Πιερ Ισά, ο οποίος εκπροσωπεί τον νεαρό μεσοεπιθετικό και δεν είναι άγνωστο ότι διαθέτει άριστες σχέσεις με τους Πειραιώτες. Εντούτοις ακόμη δεν είναι σαφές εάν η Σταντάρ είναι πρόθυμη να τον αφήσει να φύγει ή εάν ο Ολυμπιακός έχει καταλήξει πως πρόκειται για μία περίπτωση που μπορεί να έχει μέλλον. Διότι το βασικό ζητούμενο για τους παίκτες που εντάσσονται στην Ακαδημία, είναι η προοπτική της πρώτης ομάδας.

Ο 17χρονος επιτελικός χαφ είναι ενεργό μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Ελβετίας. Στη Σταντάρ εντάχθηκε αρχικά στην ομάδα Κ18, αλλά από φέτος ανέβηκε στους «αναπληρωματικούς», που αποτελεί τον προθάλαμο της πρώτης ομάδας του βελγικού συλλόγου.

Ο Ροντριγκέζ προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας του, Χουάν, ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Ελβετία και στη Γαλλία, με τον ίδιο να υποστηρίζει στην εφημερίδα «24Heures» ότι ο λόγος που επέλεξε τη Σταντάρ από τις άλλες ομάδες που τον ήθελαν σε Γαλλία και Ελβετία, είναι το γεγονός ότι το 46% των παικτών της πρώτης ομάδας της Λιέγης, προέρχονται από την ακαδημία.

Alan Rodriguez training and keeping his fitness levels up, on a daily basis ⚽️👏🏻💪🏻 Standard de Liège #Playeleven #Rodriguez #Football

Δημοσιεύτηκε από Playeleven Sports Management στις Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ