ΑΕΚ: Η… πονεμένη ιστορία των εξτρέμ

ΑΕΚ: Η… πονεμένη ιστορία των εξτρέμ

Οι επιλογές της ΑΕΚ για την ενίσχυση των άκρων τα τελευταία χρόνια και η… σούμα

Για ακόμα ένα καλοκαίρι η ΑΕΚ θα κινηθεί στην αγορά για την απόκτηση ενός εξτρέμ. Ενός παίκτη γραμμή, με ποιότητα, που θα δώσει στην ομάδα ταχύτητα και νεύρο. Επί της ουσίας πρόκειται για μια κίνηση που η Ένωση αναζητά σταθερά στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει από την επιστροφή τους στη Σούπερ Λιγκ και μετά, επτά ποδοσφαιριστές για τα άκρα. Κάποιες περιπτώσεις εξ αυτών βγήκαν, όμως οι περισσότερες κρίθηκαν αποτυχημένες. Κάτι που στην ΑΕΚ φιλοδοξούν να αλλάξει φέτος, με την επιλογή των ανθρώπων της να δικαιώνεται.

Βάργκας ο… φονιάς

Ο Ρόναλντ Βάργκας ήταν από τις προσθήκες που βγήκαν στην ΑΕΚ. Ο διεθνής Βενεζουελάνος ήρθε στην Ένωση το καλοκαίρι του 2015, όταν η ομάδα ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Έμεινε μέχρι το 2017, κάνοντας κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις και σημειώνοντας συνολικά 11 γκολ. Κάποια εξ αυτών σε ντέρμπι. Ήταν καθοριστικός στο να φτάσει η ΑΕΚ στην κατάκτηση του κυπέλλου και άφησε μόνο θετικές αναμνήσεις στον κόσμο.

Ο Λάζαρος που… αναστήθηκε

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήρθε στην ΑΕΚ το 2016, ως μια μεταγραφή που αποτελούσε στοίχημα για την ομάδα. Η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα και είχε αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού. Με την ΑΕΚ όμως… αναστήθηκε. Εξελίχθηκε σε ηγέτη της ομάδας και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία προς τον τίτλο. Ωστόσο η επιλογή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του και να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, άφησε στον κόσμο μια… περίεργη γεύση.

Ο Πατίτο των χαμηλών πτήσεων

Τη χρονιά που αποκτήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος η ΑΕΚ έκανε δικό της και τον Πατίτο Ροντρίγκεζ. Ο Αργεντινός ήρθε στην Ένωση ως ένας παίκτης με ποιότητα, ικανός να της δώσει το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι της. Στην πράξη αυτό αποδείχθηκε αυταπάτη. Ο Πατίτο έμεινε κατά βάση σε χαμηλές πτήσεις, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει… αθόρυβα, καταγράφοντας συνολικά 26 ματς και μόλις 3 γκολ με τα κιτρινόμαυρα.

Το μεγάλο ερωτηματικό με τον Τρίστανσον

Ο Άρνορ Τρίστανσον αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 με τη μορφή δανεισμού από την Ραπίντ Βιέννης. Ο διεθνής Ισλανδός δεν πήρε ποτέ ευκαιρίες, μιας και ο Μανόλο Χιμένεθ που ήταν τότε στον πάγκο της ομάδας, δεν τον πίστεψε ποτέ. Αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα μόλις 5 φορές και πέτυχε ένα γκολ. Το παράδοξο είναι πως η καριέρα του προχωράει εξαιρετικά, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την ΑΕΚ.

Ο τραυματισμός έκοψε τη φόρα του Μπογέ

Ο Λούκας Μπογέ ήρθε στην ΑΕΚ το 2018, στο φινάλε των μεταγραφών. Η απόκτησή του από την Τορίνο σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου της ομάδας, μιας και ο Αργεντινός άσος είχε δείξει πως είναι ένας πολύ ποιοτικός και εξελίξιμος ποδοσφαιριστής. Ωστόσο ένας τραυματισμός στο ξεκίνημα της σεζόν του έκοψε τη φορά και δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

Η δεύτερη ευκαιρία του Αλμπάνη

Ο Χρήστος Αλμπάνης αποτελεί την μοναδική μεταγραφή της ΑΕΚ για τις θέσεις των εξτρέμ, από την εγχώρια αγορά. Το πρώτο διάστημα στην Ένωση ήταν δύσκολο για τον Έλληνα άσο, που δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Φέτος ωστόσο έχει δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, έχει βρει ρόλο και εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό τη… δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε από την ΑΕΚ.

Η ρελάνς του Βέρντε

Ο Ντάνι Βέρντε ήταν μία από τις πιο δυνατές κινήσεις της ΑΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι. Η Ένωση τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή από τη Ρόμα, ευελπιστώντας να βρει στο πρόσωπό του ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της. Το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην Ελλάδα ήταν δύσκολο για τον Ιταλό άσο. Από την άφιξη του Μάσιμο Καρέρα και μετά όμως μεταμορφώθηκε και έχει δώσει σαφή δείγματα των ικανοτήτων του, αποτελώντας πολύτιμη μονάδα του Δικεφάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ