Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες λέξεις

Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες λέξεις

Οι παίκτες που πιστώθηκαν την αγωνιστική αναγέννηση του ΠΑΟΚ βρίσκονται τώρα προς τας δυσμάς του ποδοσφαιρικού βίου τους.

«Ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ γηρασμένη ομάδα και δεν έχει μεταπωλητική αξία οι περισσότεροι παίκτες, για αυτό χρειάζεται μια ανανέωση». Πρόκειται για πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Κούγια. Για τον γνωστό ποινικολόγο πολλή μπορεί να πει κανείς αλλά όχι ότι δεν ξέρει από ποδόσφαιρο.

Ισα-ίσα για πρόεδρο ομάδας συνιστά μάλλον μειονέκτημα ότι ξέρει τόσο πολύ ποδόσφαιρο. Στην προκειμένη περίπτωση κάνει μια διαπίστωση πολύ σημαντική για την ομάδα του ΠΑΟΚ η οποία ήκμασε αγωνιστικά τα δυο προηγούμενα χρόνια αλλά κάθισε αγωνιστικά τον τελευταίο χρόνο με αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.

Και δεν είναι μόνο τι δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Είναι κυρίως τι βλέπαμε όλοι μέσα στο γήπεδο συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και των οπαδών του. Δυο σημαντικές παρατηρήσει κάνει μέσα σε λίγες φράσεις ο κ. Κούγιας. Η πρώτη είναι ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι γερασμένη. Εχει δίκιο. Τα βαριά χαρτιά της ομάδας έχουν πάρει την ηλικιακή ανηφόρα. Ο Βιεϊρίνια πάει στα τριάντα τέσσερα. Το ίδιο και ο Λέο Μάτος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο πάει προς τα τριάντα τρία και ο Μαουρίσιο προς τα τριάντα δυο. Οι παίκτες που πιστώθηκαν την αγωνιστική αναγέννηση του ΠΑΟΚ βρίσκονται τώρα προς τας δυσμάς του ποδοσφαιρικού βίου τους.

Οι συνέπειες της γήρανσης φάνηκαν φέτος. Λογικό είναι να φανούν περισσότερο του χρόνου. Με την έννοια αυτή δεν είναι παράλογο, συνετό είναι οι προτάσεις που γίνονται στον Βιεϊρίνια και τον Μαουρίσιο να υστερούν σημαντικά σε σχέση με τα συμβόλαιο που είχαν μέχρι τώρα. Το θέμα είναι αλλού. Αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βασίσει αγωνιστική αντεπίθεση σε αυτούς τους παίκτες. Η απάντηση στο ερώτημα είναι αρνητική. Εδώ έρχεται η δεύτερη διαπίστωση του κ. Κούγια περί μεταπωλητικής αξίας. Για να κάνεις νέες καλές μεταγραφές θα πρέπει να πουλήσεις σε υψηλές τιμές. Τέτοιες με βάση όσα γνωρίζουμε δεν μπορεί ναι πιάσει ο ΠΑΟΚ.

Ο Γιαννούλης φτάνει δεν φτάνει στα έξι εκατομμύρια. Ο Ζαμπά έμεινε πολύ πίσω μετά τον τραυματισμό του και ο Λημνιός παρά την αξιοσημείωτη παρουσία του δεν φαίνεται να προσελκύει αγοραστές. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια βιτρίνα ώστε να τοποθετεί τους παίκτες της και να αυξάνει την αξία τους. Δεν μπορεί να προσδοκά σε έσοδα που ειδικά αυτό το καλοκαίρι θα ήταν σωτήρια. Αναγκαστικά θα πάει σε συγκρατημένη οικονομική πολιτική με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική ισχύ της. Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο τα περιέγραψε σε λίγες φράσεις ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ