Τα 5.000.000 € του Σολδάνο, ο Ολυμπιακός, η Μπόκα και το ποσοστό της Ουνιόν

Τα 5.000.000 € του Σολδάνο, ο Ολυμπιακός, η Μπόκα και το ποσοστό της Ουνιόν

Η Μπόκα θα επεκτείνει τον δανεισμό του Σολδάνο, αλλά η Ουνιόν περιμένει την πώλησή του, για να πάρει τα πάνω της.

Ο Φράνκο Σολδάνο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στην Μπόκα Τζούνιορς τη φετινή σεζόν και τα πήγε περίφημα, με την αργεντίνικη ομάδα να θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της και την επόμενη σεζόν. Η Μπόκα είχε όρο στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό ότι σε περίπτωση που επιθυμούσε να τον αποκτήσει θα έπρεπε να καταβάλει στην ομάδα του λιμανιού 5.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, η Μπόκα μετά την έξαρση του κορωνοϊού αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά χρήματα για αυτό και δεν πρόκειται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Σολδάνο. Παρόλα αυτά άπαντες στην ομάδα του Μπουένος Άιρες θέλουν την παραμονή του Αργεντινού, ενώ και ο ίδιος επιθυμεί κάτι ανάλογο και όλα δείχνουν ότι θα επανέλθει η Μπόκα σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό.

Βάση των δημοσιευμάτων στην Αργεντινή, είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του Σολδάνο με τη μορφή δανεισμού στην Μπόκα, ενώ λέγεται πως δεν αποκλείεται να κινηθεί τους επόμενους μήνες και στην απόκτηση του με κανονική μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός και πάλι θα έχει θέσει ρήτρα στη συμφωνία τα 5.000.000 ευρώ, ενώ στο «κόλπο» εφόσον πράγματι θελήσει η Μπόκα να τον αγοράσει θα μπει και η Ουνιόν Σάντα Φε.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Σολδάνο πέρσι από την Ουνιόν και η αργεντίνικη ομάδα διατηρεί ποσοστό 15% σε περίπτωση που πουληθεί από τους Πειραιώτες. Κι εφόσον η Μπόκα πάει για να τον αγοράσει αυτόματα η Ουνιόν θα πάρει 750.000 ευρώ. Η Ουνιόν λοιπόν μετά και τον κορωνοϊό βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση τους τελευταίους μήνες, χρωστάει αρκετά χρήματα σε ποδοσφαιριστές, χρωστούμενα μέχρι και 10 μηνών και περιμένει πως και πως ενδεχόμενη πώληση του Σολδάνο για να πάρει και πάλι τα πάνω της.

Για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει στην Ουνιόν αρκεί ότι έχει βγάλει στο «σφυρί» βασικούς της ποδοσφαιριστές, ενώ πιθανότατα να αυξηθούν κι άλλο αυτοί που πρόκειται να φύγουν. Από την άλλη βέβαια, η Μπόκα γνωρίζει την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, γνωρίζει το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρεί για τον Σολδάνο και ίσως αποφασίσει να μην τον αποκτήσει αλλά να συνεχίσει με τον δανεισμό του, προκειμένου να μην δώσει οικονομική «ανάσα» σε έναν από τους «ανταγωνιστές» της στο πρωτάθλημα.

Κλείνοντας, το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Ολυμπιακός θα βγει κερδισμένος, αφού η Μπόκα θα πληρώσει σε περίπτωση δανεισμού του Σολδάνο, όλο το συμβόλαιο του, ενώ και οι ερυθρόλευκοι θα λάβουν κάποια χρήματα. Εφόσον αποφασίσει να τον αγοράσει οι ερυθρόλευκοι θα βάλουν στα ταμεία τους σίγουρα 4.000.000, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ειδικά μετά την πανδημία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ