Το τελειωτικό χτύπημα στον ΠΑΟΚ το δίνει ο… τεχνικός διευθυντής Βρύζας

Το τελειωτικό χτύπημα στον ΠΑΟΚ το δίνει ο… τεχνικός διευθυντής Βρύζας

Επίσημα έγινε μάνατζερ. Ανεπίσημα από τον Φλεβάρη με τις ευλογίες της Γκοντζάρεβα ανακατεύει την τράπουλα όπως θέλει.

Συμβαίνει καιρό τώρα. Και στη Θεσσαλονίκη το ξέρουν καλά. Και οι φίλοι του στα media που προφανώς δεν θα στέκονταν εμπόδιο στην επιστροφή του. Και οι… οχτροί του που γνωρίζοντας τις «πλάτες» που έχει δεν διανοούνται να υψώσουν ανάστημα. Στην πραγματικότητα όμως και οι δύο «παρατάξεις» όποια άποψη και αν έχουν για τον Ζήση Βρύζα σε άλλον κάνουν κακό: Στον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη δυσκολότερη συγκυρία της τελευταίας 5ετίας. Όχι για το πρωτάθλημα που έχασε από έναν καλύτερο αντίπαλο (θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα), αλλά για τα επόμενα που έρχονται.

Το σημερινό δημοσίευμα από το Αμβούργο δεν μπορεί να είναι και αυτό στο πλαίσιο της «διεθνούς συνομωσίας» σε βάρος του Δικεφάλου. Το ρεπορτάζ που καταγράφει τον μεγάλο εκνευρισμό του Αμπέλ Φερέιρα για την υπόθεση του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Του Έλληνα στόπερ που παρολίγον να βρεθεί στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ χωρίς να το γνωρίζει ο προπονητής της ομάδας.Υπόθεση 100% αληθινή. Που έχει –και αυτή- την υπογραφή του Ζήση Βρύζα ο οποίος εδώ και τρεις μήνες έχει αντικαταστήσει τον Μάριο Μπράνκο στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Πορτογάλος από τον Φλεβάρη είναι «παρελθόν» στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Και ενώ θεωρητικά ο Δικέφαλος ψάχνει τον επόμενο τεχνικό διευθυντή του; Η Μαρία Γκοντσάρεβα προφανώς με τις ευλογίες του Ιβάν έχει δώσει αυτόν τον ρόλο στον άλλοτε διεθνή επιθετικό που μόλις αποστρατεύθηκε από το «μισθολόγιο» της ΕΠΟ άνοιξε γραφείο μάνατζερ μαζί με τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο (τον τέως τεχνικό διευθυντή του Άρη).

Αφεντικό της… σιωπής

Ο Βρύζας κάνει τα πάντα στον ΠΑΟΚ εδώ και μήνες. Παίρνει «χαρτιά» από τον Δικέφαλο ψάχνοντας προτάσεις για ποδοσφαιριστές του που βρίσκονται σε τροχιά πώλησης. Μιλά με τους εκπροσώπους άλλων ποδοσφαιριστών για την ανανέωση των συμβολαίων τους (!). Συμμετέχει στην αναζήτηση του επόμενου «επίσημου» τεχνικού διευθυντή. Και φτάνει στο σημείο ως και να αποφασίζει μόνος του ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από το Αμβούργο έπειτα από μια καταστροφική σεζόν) μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις του Δικεφάλου δίχως ο Αμπέλ Φερέιρα να το γνωρίζει. Ένας προπονητής που θα πρέπει σε μια εβδομάδα να εμφανίσει στο γήπεδο μια ομάδα που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα (Τσάμπιονς Λιγκ) και θα προσπαθήσει να κατακτήσει για τέταρτη φορά στη σειρά το κύπελλο Ελλάδας.

Διαλύει τα αποδυτήρια

Ποιο μήνυμα θα πάρουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που σε μια εβδομάδα θα ξαναπαίξουν, βλέποντας τον Κυριακό στα λημέρια τους έτοιμο να πάρει τη θέση κάποιου στο επόμενο ρόστερ; Ο Βρύζας υπήρξε ποδοσφαιριστής και μάλιστα καριέρας. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το καταλαβαίνει πολύ πριν από κάθε άλλον. Μάλλον όμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλο αυτό το βάζει στην «άκρη».Αν δεν συνεχίζονταν η σεζόν (όπως ήθελε ο ΠΑΟΚ της παύλας) δεν θα έτρεχε κάτι. Τώρα όμως που οι ομάδες ετοιμάζονται να επιστρέψουν οι χειρισμοί του Βρύζα μοιάζουν να ανεβάζουν πολύ τον συντελεστή δυσκολίας σε έναν προπονητή που φέτος βαρέθηκε να αντιμετωπίζει πάσης φύσεως προβλήματα. Του Αμπέλ που αν δεν είχε κλειστό συμβόλαιο μπορεί ο… Βρύζας να τον είχε στείλει στη πατρίδα του πριν από το lockdown.

Μαντάρα

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ ισχυρό ιδιοκτήτη. Και τα τελευταία χρόνια ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα με στόχο να φτάσει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μονίμως όμως καταδιώκεται από τις επιλογές ανθρώπων που κάνουν δουλειές άλλες από εκείνες που θα έπρεπε να κάνουν. Το περασμένο καλοκαίρι ο Giorgis ήθελε να κάνει μόνος του τις μεταγραφές και αυτό στοίχισε το αντίο του Λουτσέσκου. Ο Μάκης Γκαγκάτσης και οι… φίλοι του δεν σταμάτησαν ποτέ να κάνουν κριτική στον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή (λέγεται ότι το κεφάλι του ο Μπράνκο το χάνει για την υπόθεση Βαγιαννίδη που ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να υπογράψει τον Φλεβάρη, συν βεβαίως την κακή αγωνιστική εικόνα).

Λογαριασμός

Τώρα η Γκοντσάρεβα έκανε τον Βρύζα απόλυτο «αφεντικό» ασχέτως αν κανείς δεν μιλάει για αυτό. Όταν το ποδόσφαιρο το αφήνεις μονίμως στην άκρη, κάποια στιγμή θα σε αφήσει και αυτό. Είναι νομοτελειακό. Ειδικά σε μια καμπή σαν την τρέχουσα. Σε μια συγκυρία όπου ο Δικέφαλος βάλλεται από παντού. Από την υπόθεση πολυιδιοκτησίας. Από το FFP της UEFA. Από την ως τώρα αγωνιστική αποτυχία που αναγκάζει σε restart. Δύσκολος καιρός. Και θέλει… τρόπο να τον κάνεις μόνος σου, δυσκολότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ