Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Πόνο ο Καλπαζίδης με τον Πέτσα. Δύσκολοι καιροί για σερβιτόρους
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ιντέγε: «Έχω δει τον ρατσισμό στα γήπεδα, πρέπει να σταματήσει»

Ο Μπράουν Ιντέγε με ένα μακροσκελές κείμενο έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ιντέγε: «Έχω δει τον ρατσισμό στα γήπεδα, πρέπει να σταματήσει» | to10.gr

Ο Μπράουν Ιντέγε με ένα μακροσκελές κείμενο μίλησε για τον ρατσισμό και παραδέχτηκε πως δεν έχει βιώσει ευθέως τον ρατσισμό, αλλά τον έχει διαπιστώσει τριγύρω του, τονίζοντας την ανάγκη να τον… εξαφανίσουμε. Ο Νιγηριανός φορ του Άρη έστειλε το δικό του μήνυμα στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νιώθω άσχημα για ό,τι έγινε στον άνθρωπο που δολοφονήθηκε, τον Τζορτζ Φλόιντ, και τη μαζική διαμαρτυρία που ακολούθησε στη χώρα σαν αποτέλεσμα της δολοφονίας και των πολλών ετών που υπομένουν τον ρατσισμό. Νιώθω έτσι γιατί όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Έχω φίλους που αγαπούν τις ΗΠΑ και ζουν εκεί και μόνο να φανταστώ μπορώ τον φόβο και την αγωνία τους να ζουν με τέτοιες καταστάσεις καθημερινά. Ο ρατσισμός είναι αληθινός, κανείς δεν το αρνείται. Γι’ αυτό στο ποδόσφαιρο υπάρχει καμπάνια τόσα χρόνια.

Παρ’ όλο που δεν έχω εμπειρία από ρατσισμό ευθέως, έχω ακούσει σε γήπεδα να τραγουδάνε ρατσιστικά συνθήματα. Επίσης είχα δει έναν συμπαίκτη που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. Είναι μια διαρκής μάχη, απέναντι στην οποία πρέπει να ενωθεί ο κόσμος για να σταματήσει.

Ένας άνθρωπος είναι άνθρωπος, ό,τι χρώμα κι αν έχει το δέρμα του. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς τους άλλους, τουλάχιστον να τους ανέχεσαι ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί χωρίς φόβο να μας κακοποιήσουν ή να μας σκοτώσουν για το χρώμα μας, για το οποίο δεν αποφασίσαμε εμείς πριν έρθουμε σε αυτόν τον κόσμο. Μια κοπέλα βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε εκκλησία στη Νιγηρία, μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιοι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό.

ΑΓΑΠΗ πάνω από όλα. ΑΓΑΠΗ!».