Ολυμπιακός: Οι δύο παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Οι δύο παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του Μαρτίνς

Παρά τα πολλά ονόματα που ακούγονται καθημερινά, μόνο οι Μαξ Γκραντέλ και Γιοάν Κουρτ βρίσκονται στη λίστα του Μαρτίνς, από αυτούς που έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τον Ολυμπιακό.

Ονόματα, ονόματα, ονόματα. Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, καθημερινά γράφονται πολλά ονόματα για τις ελληνικές ομάδες και δη για τον Ολυμπιακό, με τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό να παρουσιάζουν διάφορους παίκτες ως υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των Πειραιωτών.

Το τελευταίο διάστημα έχει «φουντώσει» η μεταγραφολογία, με τους Ερυθρόλευκους όμως να είναι επικεντρωμένοι στην επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας και στην επίτευξη των στόχων τους, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μάλιστα, το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο για τους Πειραιώτες, αφού στις αρχές Αυγούστου θα δώσουν τον επαναληπτικό με την Γουλβς για τους «16» του Europa League. Ο Πέδρο Μαρτίνς προετοιμάζει την ομάδα του για την επανέναρξη των διοργανώσεων, αλλά παράλληλα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της ομάδας για την ενίσχυση του ρόστερ.

Από τα ονόματα που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα για τη μεσαία γραμμή, οι δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται όντως στη μεταγραφική λίστα του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού είναι οι Μαξ Γκραντέλ και Γιοάν Κουρτ. Δύο παίκτες που την περασμένη σεζόν αγωνιζόντουσαν στη Γαλλία. Ο Γκραντέλ ήταν στην Τουλούζ και ο Κουρτ στην Μπρεστ. Δύο πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, αφού πρόκειται για πολύ έμπειρους παίκτες, που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Ο Μαξ Αλέν Γκραντέλ, όπως προαναφέραμε, φέτος ήταν συμπαίκτης με τον Ευθύμη Κουλούρη στην Τουλούζ και μάλιστα ήταν ο αρχηγός της γαλλικής ομάδα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τη βοηθήσει να μείνει στην κατηγορία, με την Τουλούζ να υποβιβάζεται στη Ligue 2.

Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια ευκολία και στο δεξί, ενώ προϋποθέσεις παίζει ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης. Φέτος, πραγματοποιήσει 22 συμμετοχές με τη φανέλα της Τουλούζ, έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ σε 1.701 λεπτά συμμετοχής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η περίπτωσή του όμως δεν είναι εύκολη, παρότι η ομάδα του έπεσε στη δεύτερη κατηγορία, αφού έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο. Είναι δεδομένο ότι θα έχει πολλές προτάσεις, με τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί την περίπτωση του διεθνούς Ιβοριανού εξτρέμ. Ο Μαξ Γκραντέλ στην καριέρα του εκτός από την Τουλούζ, αγωνίστηκε επίσης σε Σεντ – Ετιέν, Λιντς, Μπόρνμουθ και Λέστερ.

Από τη Γαλλία έρχεται και ο Γιοάν Κουρτ. Ο 30χρονος εξτρέμ, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες, ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Μπρεστ και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Κουρτ παίζει και αυτός κυρίως στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, αλλά φέτος έπαιξε σε κάποια παιχνίδια και ως δεξί εξτρέμ.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στην ακαδημία της Λιόν, όμως, δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας των Λιονέ. Τα τελευταία χρόνια ο 30χρονος εξτρέμ, πριν παίξει στη Ligue 1 με την Μπρεστ, έπαιζε κυρίως στη Ligue 2 και μάλιστα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες.

Στη δεύτερη κατηγορία έχει παίξει με τις φανέλες των Τρουά, Σεντάν, Γκαζελέκ Αζαξιό, Μπρεστ και Μπουρ-Περονά, έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 219 παιχνίδια, με απολογισμό 31 γκολ και 31 ασίστ.

Ηταν διεθνής με τη φανέλα της εθνικής ελπίδων της Γαλλίας, ενώ η προηγούμενη εμπειρία του στη Ligue 1, πριν από τη φετινή, ήταν της σεζόν 2015-16, όταν είχε 29 συμμετοχές με τη φανέλα της Τρουά.

Ο Γιοάν Κουρτ σε αντίθεση με τον Γκραντέλ, είναι ελεύθερος και μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει ο ίδιος. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι και αυτός θα έχει πολλές προτάσεις στα χέρια του.

Δείτε τον Κουρτ εν δράσει:

Και τον Γκραντέλ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ