Όταν ο Μακέντα θεωρήθηκε ο «νέος» Κριστιάνο (vids)

Όταν ο Μακέντα θεωρήθηκε ο «νέος» Κριστιάνο (vids)

Ο Φεντέρικο Μακέντα και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το γκολ-σταθμός με την Άστον Βίλα και ο Παναθηναϊκός.

Από την πρώτη ημέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο Κάρινγκτον και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνηκε πόσο διαφορετικός ήταν και πως θα άφηνε εποχή στο ποδόσφαιρο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το γνώριζε, για αυτό άλλωστε και τον επέλεξε και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ 11 χρόνια μετά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Ο Κριστιάνο πλέον μπαίνει σε συζητήσεις που περιλαμβάνουν τον Μαραντόνα, τον Πελέ και φυσικά τον Μέσι, ενώ από την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας που πήρε το 2008 και μετά υπήρξαν ανάλογες περιπτώσεις που συγκρίθηκαν με τον Πορτογάλο σταρ. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν συγκριθεί ή παρομοιαστεί στο ξεκίνημα της καριέρας τους με τον Ρονάλντο.

Πρώτος και καλύτερος που μπήκε σε αυτή την άνιση σύγκριση δεν είναι άλλος από τον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πριν από μια δεκαετία περίπου, όταν και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 19 χρονών.

Ο Ιταλός επιθετικός είχε εξαιρετικά στοιχεία, ο Σκωτσέζος θρύλος τον εμπιστεύτηκε και μέσα σε λίγους μήνες προκάλεσε «έκσταση» στους φιλάθλους των κόκκινων διαβόλων με την παρουσία του. Ο νυν στράικερ του Παναθηναϊκού στην πρώτη του εμφάνιση με τα «κόκκινα» έγραψε ιστορία, αφού στο ματς της Γιουνάιτεντ με την Άστον Βίλα πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα που έμελλε να δώσει ουσιαστικά τον τίτλο εκείνης της σεζόν στην ομάδα στις καθυστερήσεις.

Έκτοτε, ο Μακέντα συγκρινόταν ανελλιπώς με τον συμπαίκτη του για μια σεζόν Κριστιάνο, όμως μάταια, καθώς ποτέ δεν είχε φτάσει στο επίπεδο του Πορτογάλου. Τελικά, όχι μόνο αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς να αγωνιστεί ιδιαίτερα, αλλά η καριέρα του πήρε την κατιούσα.

Ο Ιταλός όμως βρήκε τη «Γη της Επαγγελίας» του έστω και αργά στον Παναθηναϊκό, εκεί όπου ξαναβρήκε την επαφή του με τα δίχτυα, ενώ αποτέλεσε και σημείο αφοράς της ομάδας μέχρι και σήμερα. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν του έκανε καλό η σύγκριση με τον Κριστιάνο.

Οι υπόλοιποι που συγκρίθηκαν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Πέρα από τον Μακέντα που είναι πρώτος που θεωρήθηκε παρόμοιος με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, υπάρχουν ακόμα μερικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που συγκρίθηκαν με τον επιθετικό της Γιουβέντους. Η τελευταία έξ αυτών είναι ο συμπατριώτης του Κριστιάνο, Ζοάο Φέλιξ, με τον ίδιο τον Ρονάλντο να τονίζει ότι έχει εξαιρετικά στοιχεία.

Ωστόσο, φαίνεται πως αν και είναι ένας σπουδαίος παίκτης δεν θα καταφέρει ποτέ να φτάσει στο τοπ επίπεδο του Ρονάλντο. Ο Βινίσιους είναι μια αντίστοιχη περίπτωση με του Ζοάο Φέλιξ, που εξελίσσεται μεν αλλά δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Κριστιάνο.

Ακόμα μερικές περιπτώσεις είναι ο Άντονι Μαρσιάλ που έχει προσφέρει πολλά στη Γιουνάιτεντ, αλλά και παίκτες όπως ο Φραντσίσκο Τρινκάο, Κάιο Ζορζέ, Λούκας Οκάμπος, Βίλνφριντ Ζαχά και Γκονζάλο Γκέδες που βέβαια δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες.

Η ξεχωριστή περίπτωση του Κιλιάν Μπαπέ

Ο Κιλιάν Μπαπέ επί χρόνια συγκρίθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως η ραγδαία εξέλιξη του δεν σηκώνει πλέον πολλά, με τον Γάλλο επιθετικό να είναι σούπερ σταρ. Ο 21χρονος στράικερ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει πάνω από 100 γκολ ήδη έχει πανηγυρίσει τίτλους στη Γαλλία και φυσικά είναι και ένας παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ