Ολυμπιακός: Τα golden boys του Πειραιά (vids)

Ολυμπιακός: Τα golden boys του Πειραιά (vids)

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος ακολουθεί τα χνάρια των Νέρι Καστίγιο, Κώστα Μήτρογλου και Κώστα Τσιμίκα και ετοιμάζεται να γίνει το νέο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, με τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Πέμπτης (4/6) να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτηση του Απόστολου Αποστολόπουλου.

Ο 17χρονος αριστερός μπακ ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος το 2014 μετακόμισε από τις Σέρρες στον Πειραιά. Μια διαδρομή, που έχουν κάνει επίσης θρυλικοί παίκτες, όπως είναι ο Κελεσίδης.

Μια σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που αποδεικνύει περίτρανα ότι το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών λειτουργεί εξαιρετικά και ανακαλύπτει σπουδαία ταλέντα, που έχουν όλα τα φόντα για κάνουν τεράστια καριέρα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αλλά και όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, θεωρούν ότι μπορεί να γίνει ο νέος αστέρας του ελληνικού ποδοσφαίρου και να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, που θα αναγκάσει μεγάλους συλλόγους να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν κίνηση… ματ με την προσθήκη του 17χρονου μπακ, με τον Απόστολο Αποστολόπουλο να μπαίνει στο κλειστό κλαμπ των ποδοσφαιριστών, που αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό πριν κλείσουν τα 20 και έχουν όλα τα φόντα για να γίνουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Όπως ήταν οι Νέρι Καστίγιο, Κώστας Μήτρογλου, Κώστας Τσιμίκας, αλλά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, όταν τους απέκτησαν οι Πειραιώτες.

Νέρι Καστίγιο

Ηρθε στον Ολυμπιακό το 2000 σε ηλικία 16 ετών, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πριν έρθει στο μεγάλο λιμάνι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης με τη φανέλα της Ντανούμπιο. Με την ομάδα της Λατινικής Αμερικής είχε πάρει μέρος σε τουρνουά που έγινε στη Βραζιλία και είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις αντάξιες του ταλέντο του. Ο Νέρι με τα skills και το ποδοσφαιρικό του θράσος είχε τραβήξει πάνω του τα βλέμματα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ανάμεσά στις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν ήταν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Νέρι Καστίγιο δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ με τους Κόκκινους Διαβόλους, αφού δεν μπόρεσε να πάρει άδεια εργασίας. Το 2000 ήρθε στην Ελλάδα και μεγαλούργησε με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Στους Πειραιώτες έμεινε μέχρι το 2007, όταν πουλήθηκε στην Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 15 εκατ. ευρώ. Με τα ερυθρόλευκα έπαιξε σε 163 παιχνίδια, έχοντας 47 γκολ και 12 ασίστ, ενώ κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδας.

Εκτός από τον Ολυμπιακό και την Σαχτάρ, έπαιξε επίσης σε Μάντσεστερ Σίτι, Ράγιο Βαγιεκάνο, Αρη, Λεόν, Πατσούκα, Ντνίπρο και Σικάγο.

Κώστας Μήτρογλου

Ο αγαπημένος Μητρογκόλ των οπαδών του Ολυμπιακού. Εκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ και το 2007 ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 19 ετών για να αγωνιστεί στους Πειραιώτες. Στην πρώτη του χρονιά με τα ερυθρόλευκα έπαιξε σε 12 αγώνες και είχε 4 γκολ.

To ένα από αυτά ήταν μάλιστα στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λάρισας με 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης. Μια σπουδαία νίκη, με την οποία οι Πειραιώτες αγκάλιασαν τον τίτλο, τον οποίο κατέκτησαν και μαθηματικά δύο εβδομάδες μετά.

Στον Ολυμπιακό έμεινε μέχρι το 2014. Στο μεσοδιάστημα έπαιξε δανεικός σε Πανιώνιο (2011) και Ατρόμητο (2012). Το 2014 πουλήθηκε για 15 εκατομμύρια στην Φούλαμ, αλλά την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην ομάδα του μεγάλο λιμανιού ως δανεικός. Συνολικά με τα ερυθρόλευκα έπαιξε σε 185 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας 82 γκολ και 20 ασίστ.

Η συνέχεια γνωστή, με τον Μήτρογλου να παίζει σε Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατάσαραϊ, ενώ φέτος αγωνίστηκε στην Ολλανδία με τη φανέλα της Αϊντχόφεν.

Κυριακος Παπαδοπουλος

Εκανε τα πρώτα του βήματα στον Σβορώνο Κατερίνης, όπου τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Εσπανιόλ. Μάλιστα, ο διεθνής αμυντικός ταξίδεψε στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου και έκανε προπονήσεις με την ισπανική ομάδα. Ωστόσο, παρότι του έγινε πρόταση, δεν έπαιξε ποτέ στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Το 2007 ο Ολυμπιακός κινήθηκε ταχύτατα και κατάφερε να κάνει δικό του τον 15χρονο τότε Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Εμεινε στο μεγάλο λιμάνι μέχρι το 2010, όταν έφυγε από την Ελλάδα για τη Γερμανία και συγκεκριμένα για να αγωνιστεί στη Σάλκε. Οι τραυματισμοί, όμως, δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που μπορούσε με βάση τις δυνατότητές του. Στον Ολυμπιακό έπαιξε σε 18 ματς. Μετά τη Σάλκε ακολούθησαν οι Λεβερκούζεν. Λειψία και Αμβούργο.

Κώστας Τσιμίκας

Το πιο «καυτό» όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ποδοσφαιριστής που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει για το ταλέντο και τις ικανότητές του. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Λεύκωνα Σερρών, στη συνέχεια έπαιξε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και μετά στον Πανσερραϊκό, προτού μετακομίσει στον Ολυμπιακό το 2014. Ο Σερραίος αμυντικός την περίοδο 2013-2014 έπαιξε στη Γ’ Εθνική με τα χρώματα του Πανσερραϊκού και οι Ερυθρόλευκοι εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις τους τον έκαναν κάτοικο Πειραιά.

Μετά από δύο δανεισμούς σε Δανία και Ολλανδία, σε Εσμπιεργκ και Βίλεμ αντίστοιχα, ο Τσιμίκας επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι, δούλεψε σκληρά και πήρε στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Συνολικά έχει παίξει σε 77 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας 12. Ένα από τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ