Δοκιμή με Φορτούνη και 4-3-3 στο Ρέντη ενόψει ΠΑΟΚ – Τι έγινε με Βαλμπουενά

Δοκιμή με Φορτούνη και 4-3-3 στο Ρέντη ενόψει ΠΑΟΚ – Τι έγινε με Βαλμπουενά

Ο Μαρτίνς δοκίμασε τον Φορτούνη σε ρόλο... Βαλμπουενά ενόψει Τούμπας. Η... ξεκούραση του Ματιέ και η ετοιμότητα του αρχηγού.

Τελική ευθεία. Και στο βάθος Τούμπα. Με τον Ολυμπιακό να προετοιμάζεται και να είναι σε θέση μάχης για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Την πρώτη μετά από τρεις μήνες απραξίας. Ένα ματς με τεράστια σημασία, αγωνιστική και ψυχολογική. Και βασικό ζητούμενο τη νίκη. Με τους Πειραιώτες να ολοκληρώνουν σιγά σιγά την προετοιμασία τους. Και τον Πέδρο Μαρτίνς να δοκιμάζει εναλλακτικά σχήματα.

Πρωταγωνιστής της τελευταίες έμπνευσης του Μαρτίνς, ο Κώστας Φορτούνης. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να τον δοκιμάσει με τους βασικούς στην προπόνηση της Πέμπτης. Όχι, όμως, στη φυσική του θέση. Αλλά σε αυτή του αριστερού εξτρέμ. Σε σχηματισμό 4-3-3. Σε θέση… Βαλμπουενά.

Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι ο Μαρτίνς θέλει τον Φορτούνη στην εξίσωση της 11άδας. Τον θέλει ανεβασμένο ψυχολογικά. Τον θέλει καλά. Και για αυτόν τον λόγο, όλο αυτό το διάστημα του δείχνει ότι τον υπολογίζει. Αλλά και ότι περιμένει από τον αρχηγό του να αποτελέσει σημείο αναφοράς, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπαίκτες του.

Η απόφαση του Μαρτίνς να δοκιμάσει τον Φορτούνη σε θέση έξω αριστερά σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης, δείχνει ότι πράγματι σκέφτεται ότι μπορεί να τον χρειαστεί σε αυτόν τον ρόλο. Επίσης, δείχνει ότι ο Μαρτίνς έχει επενδύσει στο 4-3-3 σε επίπεδο τακτικής προσέγγισης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ενώ δείχνει επίσης, ότι πράγματι ήθελε να δοκιμάσει τον «Φόρτου» σε αυτόν τον ρόλο.

Οσο για τον Ματιέ Βαλμπουενά; Πού ήταν; Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε με τους βασικούς στο δίτερμα που έλαβε χώρα στο Ρέντη;

Ο Γάλλος «στρατηγός» του Ολυμπιακού ξεκίνησε την προπόνηση, έκανε το βασικό πρόγραμμα, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στα ενδότερα των εγκαταστάσεων του Ρέντη. Ο λόγος; Αισθάνθηκε λίγο βαρύ τον προσαγωγό του και για αυτό επιλέχθηκε να ξεκουραστεί για τη συνέχεια της προπόνησης. Να μην φορτσάρει. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αισθανόταν καλά και ζήτησε να συνεχίσει. Ακολουθήθηκε κατά γράμμα η πολιτική του Ολυμπιακού και του ιατρικού του επιτελείου: Μηδέν ρίσκο σε θέματα υγείας.

Εξάλλου, ο Βαλμπουενά παραμένει το φαβορί για την 11άδα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ενώ δεν τίθεται καν ζήτημα για τις υπόλοιπες 10 θέσεις. Με τους Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μασούρα και Ελ Αραμπί, να είναι «σίγουροι» για την Τούμπα. Και τους Ραντζέλοβιτς, Χασάν να είναι επίσης στην κουβέντα για τα «εάν και εφόσον» της εξέλιξης του αγώνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ