Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί: Έσπασαν τα κομπιουτεράκια (vids)

Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί: Έσπασαν τα κομπιουτεράκια (vids)

Ο Βαλμπουενά; Ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο. Που ζει τη δεύτερη νιότη του. Ο Ελ Αραμπί; Μια ασταμάτητη μηχανή των γκολ. Η συνεργασία τους; Οδηγεί τον Ολυμπιακό από επιτυχία σε επιτυχία. Τα φετινά τους νούμερα μιλάνε από μόνα τους...

Ο ένας βαδίζει προς τα 36 του χρόνια. Τόσο θα γίνει στις 28 του επόμενου Σεπτέμβρη. Ήρθε στην Ελλάδα στα 35 του, έχοντας πίσω του μια σπουδαία καριέρα. Σε Μαρσέιγ, Λιόν, Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Μόσχας. Έχοντας δόξα, τίτλους, χρήματα. Άλλοι στη θέση του; Βρίσκουν μια ομάδα για τα τελευταία τους ένσημα, για μια «αρπαχτή», για ένα φινάλε στην καριέρα τους χωρίς την ίδια πίεση. Ο Ματιέ Βαλμπουενά δε λειτουργεί έτσι. Θα παίζει όσο τον αντέχουν τα πόδια του στον ίδιο ρυθμό. Ένας γεννημένος πρωταθλητής.

Ο άλλος έκλεισε τα 33 του χρόνια τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το βιογραφικό του δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακό με του Γάλλου, αλλά είναι γεμάτο γκολ. 90 με την Αλ Ντουχαίλ. 44 με τη Γρανάδα. 28 με την Καέν. 16 (σε μόλις 27 συμμετοχές) με την Αλ Χιλάλ. Στον Ολυμπιακό; Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κάνει αυτό για το οποίο ήρθε: 25 γκολ σε 40 παιχνίδια. «Killer». Μια ασταμάτητη μηχανή των γκολ.

Οι δυο τους είναι εκείνοι που «υπέγραψαν» την… απονομή του τίτλου. Το απόγευμα της Κυριακής, στην Τούμπα, επέβαλλαν τον δικό τους νόμο. Κλέψιμο και σέντρα από τον Βαλμπουενά, προβολή στην κίνηση από τον Ελ Αραμπί. Finito la musica σε ένα πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς είχε πάρει τον δρόμο του. Σε μια καλοδουλεμένη ποδοσφαιρική μηχανή, οι δυο τους είναι τα «γρανάζια» που της δίνουν ώθηση.

Το σύνολο της φετινής περιόδου έως τώρα; 34 αγώνες, 8 γκολ και – κρατηθείτε – 22 ασίστ για τον Ματιέ Βαλμπουενά. 40 συμμετοχές, 25 γκολ και έξι ασίστ για τον Ελ Αραμπί. Και υπάρχουν ακόμα μπροστά τους εννιά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον ένα στο Κύπελλο και τουλάχιστον ένα στην Ευρώπη.

Όσο για τη συνεργασία τους; Ο Βαλμπουενά έχει… ταΐσει τον Ελ Αραμπί στο 1/3 των γκολ που έχει πετύχει ο Μαροκινός. 8 ασίστ έχει μοιράσει ο Γάλλος. 8 από τα 25 γκολ του Ελ Αραμπί έχουν προέλθει από τα «χρυσά» πόδια του Ματιέ.

Στο πρωτάθλημα απέναντι σε Βόλο, Άρη (γκολ νίκης στο «Βικελίδης»), Παναθηναϊκό (γκολ νίκης στο Καραϊσκάκη), Λαμία και Ξάνθη ο Ελ Αραμπί σκόραρε έπειτα από ασίστ του Βαλμπουενά. Στο πρώτο ματς των πλέι οφ η δική τους συνεργασία έφερε τη νίκη – τίτλου στην Τούμπα. Και στην Ευρώπη, στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κράσνονταρ, ο Βαλμπουενά έδωσε δύο ασίστ για τον Μαροκινό που… υπέγραψε την πρόκριση.

Ένα μαγικό δίδυμο που οδηγεί εκ τους ασφαλούς την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στις επιτυχίες. Σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ