Επιτέλους «πράσινα» χαμόγελα

Επιτέλους «πράσινα» χαμόγελα

Η εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ και η μεταγραφή του Αϊτόρ άλλαξαν ένα κλίμα που είχε… βαρύνει επικίνδυνα τον τελευταίο μήνα.

Από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του τέλους του Γιάννη Αλαφούζου στον Γιώργο Δώνη έως την έναρξη των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εκρηκτικό δεκαήμερο. Και όλο το προηγούμενο διάστημα ζούσε στην αβεβαιότητα. Για το τι θα υπάρχει την επόμενη σεζόν, για το πώς θα κυλήσουν τα πλέι οφ, για το αν θα μπορέσει ο Δώνης να εμφανίσει μια ομάδα με σοβαρότητα και συνοχή.

Το κατάφερε. «Μάγκας Δώνης» έγραψε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης to10.gr. Μάγκας γιατί κατάφερε όχι μόνο να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά γιατί αν κάποιος άξιζε περισσότερο τη νίκη στο ντέρμπι ήταν ο Παναθηναϊκός. Χρειάστηκε η τεράστια ποιότητα του Μάρκο Λιβάγια για να καταφέρει η ΑΕΚ να «σώσει» τον βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη και πιο ουσιαστική κατοχή, ήταν η ομάδα που ήξερε τον τρόπο για να πάρει αυτό που θέλει, αμύνθηκε με αποτελεσματικότητα, σημείωσε δύο γκολ αλλά της μέτρησε το ένα. Γι’ αυτό και δεν έφυγε με τη νίκη. Ωστόσο στη διαδικασία που βρίσκεται περισσότερη σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά το τι θα αφήσει η επόμενη μέρα.

Οι «πράσινοι» είδαν τον Αγιούμπ να παρουσιάζει για πρώτη φορά στοιχεία του ταλέντου του, παίζοντας μάλιστα σε μια θέση που δύσκολα θα τον βλέπουμε. Είναι καλός χειριστής της μπάλας, βλέπει γήπεδο, έχει καλή μεταβίβαση και γρήγορες αντιδράσεις. Ο επόμενος προπονητής είναι πια εκείνος που πρέπει να τον διαχειριστεί και να τον μετατρέψει σε σημαντική μονάδα για τον σύλλογο.

Μένει και μια… πικρία βλέποντας τον Παναθηναϊκό να φεύγει όρθιος και αλώβητος από το ντέρμπι, λίγες μέρες μετά την περιπέτεια στο εσωτερικό του με ιδιοκτήτη και προπονητή. Μια πικρία που αφορά το «γιατί τελικά διώχνει τον Δώνη». Και ένα ερώτημα για το που θα μπορούσε να φτάσει την ομάδα ο συγκεκριμένος προπονητής στο φινάλε του πρότζεκτ τριετίας που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2018.

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έκλεισε μια μεταγραφή που εντυπωσιάζει για τα δεδομένα του κλαμπ σήμερα. Ο εκρηκτικός Αϊτόρ έρχεται στα 24 του χρόνια έπειτα από 61 συμμετοχές με τη φανέλα της Τβέντε με την οποία έκανε πράγματα και θαύματα. 24 γκολ και 18 ασίστ δείχνουν τα νούμερά του. Εντυπωσιακό, όσο και οι ενέργειες που έχουμε παρακολουθήσει στο διαδίκτυο.

Ένας παίκτης με χαμηλό κέντρο βάρους, που αγωνίζεται συνήθως στο δεξί «φτερό» και απειλεί συγκλίνοντας. Εκρηκτικός, με εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά και με μεγαλύτερες απαιτήσεις πλέον στον Παναθηναϊκό της πίεσης, απ’ ότι είχε στην Τβέντε στην οποία ουσιαστικά έμαθε τι θα πει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ