Καρντόσο: «Μετά την ΑΕΚ ήταν καλό να μην δουλέψω»

Καρντόσο: «Μετά την ΑΕΚ ήταν καλό να μην δουλέψω»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο μίλησε στην Πορτογαλία για το διαζύγιό του με την ΑΕΚ και τη ζωή του μετά από αυτό, λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα. Μεταξύ αυτών πως για τον αποκλεισμό από το Europa League έφταιγε η απουσία του κόσμου αλλά και το ότι μετά την Ένωση, προτίμησε να μην δουλέψει.

Συνέντευξη στην «A’ Bola» παραχώρησε ο Μιγκέλ Καρντόσο που μίλησε για τη ζωή του μετά την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως μετά την απόλυσή του από την Ένωση προτίμησε να μην δουλέψει αλλού και να αφιερωθεί στην οικογένειά του αλλά και στο να διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα επισήμανε πως βασική αιτία για τον αποκλεισμό από το Europa League τον Αύγουστο, ήταν η απουσία του κόσμου της ΑΕΚ από το γήπεδο, λόγω της τιμωρίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, ποια είναι η καθημερινότητα σας χωρίς ομάδα:

«Αφού έφυγα από την ΑΕΚ, αποφάσισα να σταματήσω και να κάνω δύο ή τρία πράγματα που θεωρούσα απαραίτητα. Πρώτον, επειδή υπήρχαν νομικά ζητήματα για επίλυση, τα οποία έπρεπε να λύσω με την ΑΕΚ, ήταν καλό να μην δουλεύω. Δεύτερον επειδή μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό με την στήριξή της οικογένειας και της συνοδείας του γιου μου, ο οποίος πρόκειται να μπει στο πανεπιστήμιο, κατάλαβα ότι ήταν καλή στιγμή να δηλώνω περισσότερο παρών στο σπίτι και να ισορροπήσω τη δουλειά με την οικογένειά μου. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να σκεφτώ πράγματα για την πιο πρόσφατη επαγγελματική περίοδο μου».

Τι εμπειρίες πήρατε από αυτόν τον… προβληματισμό;

«Πήρα την ευκαιρία να αναπροσαρμόσω ορισμένες πτυχές του προπονητικού μου ρεπερτορίου και επίσης είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο, να μιλήσω με ανθρώπους, με φίλους και προπονητές, προκειμένου να ακούσω διάφορες απόψεις σχετικά με το ποδόσφαιρο του σήμερα. Μάλιστα, ακόμα και όσον αφορά στη διαχείριση που πρέπει να κάνει ένας προπονητής, είτε σε ποια φάση είναι η του ανοδική σχέση με τους προέδρους και τους διευθυντές, είτε στα μοντέλα επιχειρηματικής διαχείρισης των συλλόγων που δεν έχουν κάποια ευαισθησία και κάποια φροντίδα. Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα αυτήν τη του παίκτη. Δηλαδή την κοινωνική του διάσταση, που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Πόσο θα επηρεαστούν οι ομάδες από τα ματς χωρίς κόσμο. Κάτι που γνωρίζετε από τα εφετινά ευρωπαϊκά παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Στην αρχή της σεζόν έπαιξα δύο παιχνίδια (σ.σ. Κραϊόβα και Τραμπζονσπόρ για τον τρίτο γύρο και τα πλέι οφ του Europa League. Ομολογώ ότι ένιωσα πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς τα ίδια, με όταν έχει κόσμο. Υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι, που ο κόσμος της εντός έδρας ομάδας, μπορεί να εκτοξεύσει τους παίκτες και να τους δώσει ώθηση. Όμως, όταν είναι άδειο το γήπεδο, δεν γίνεται αυτό.

Από την άλλη πλευρά, για τον αντίπαλο, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οπαδοί εκτός έδρας αφαιρεί όλο αυτό το συναισθηματικό βάρος και την πίεση του στο ξένο γήπεδο. Τα παιχνίδια γίνονται «φτωχότερα». Οι αλληλεπιδράσεις και τα συναισθήματα των παικτών δεν υλοποιούνται και ο παίκτης δεν φτάνει στο όριο της απόδοσής του. Υπάρχουν παράγοντες που διαταράσσονται. Ακόμα και εγώ το ένιωσα στην ΑΕΚ. Κερδίζαμε 1-0 την Τραμπζονσπόρ και παίζαμε καλά. Μάλιστα, αισθανόμουν ότι αν είχαμε την παρουσία των οπαδών θα μας ήμασταν ακόμα καλύτεροι. Αλλά δεν είχαμε τον κόσμο και χάσαμε το παιχνίδι (σ.σ. 1-3)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ