Ολυμπιακός: Εγώ και εσύ

Ολυμπιακός: Εγώ και εσύ

Ή αλλιώς πως ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι υπεύθυνοι για το 85. 7% των νικών του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ.

Πρόσωπα της χρονιάς. Αδιαμφισβήτητα. Οι δύο «βασικές» μεταγραφικές επιλογές του Ολυμπιακού από την ελεύθερη αγορά του περασμένου καλοκαιριού. Και τελικά η απόλυτη συνεργασία τους. Δεδομένα η σημαντικότερη ποδοσφαιρική συνεργασία της δεκαετίας, με βάση τους αριθμούς. Γιατί ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κάνουν πράγματα δίχως προηγούμενο στη Σούπερ Λιγκ. Και όχι μόνο…

Ο Γάλλος είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος καλύτερος «δημιουργός» της Ευρώπης με 22 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Και ο Μαροκινός στο top-10 των σκόρερ με 25 γκολ φορώντας τα Ερυθρόλευκα εντός και εκτός Ελλάδας. Σε μια ομάδα που είναι «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα, δύο νίκες μακριά από το νταμπλ και χτυπά την πόρτα των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ. Έναν από τους καλύτερους Ολυμπιακούς τις τελευταίες δεκαετίες.

Ειδικά όμως στο πρωτάθλημα; Εκεί που η συνεργασία του, στο 23΄της Κυριακής στη Τούμπα έστησε τελετή παράδοσης-παραλαβής με την εκκίνηση των πλέι-οφ; Πραγματικά οι αριθμοί γονατίζουν μπροστά στους δύο. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει 21 νίκες και 6 ισοπαλίες. Κρατήστε αυτό. Και πραγματικά δείτε παρακάτω πως μεταφράζονται αυτοί οι αριθμοί. Γιατί αξίζει τον κόπο για αυτό το καταπληκτικό δίδυμο που φέτος… τρελαίνει κόσμο.

Γκολ, ασίστ και… νίκη

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί τυπικά έχει 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (δεν αγωνίστηκε μόνο στο εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στις 19/10). Πρακτικά οι συμμετοχές του είναι 24 διότι στα δύο εκτός έδρας (1-1) με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο πέρασε σαν αλλαγή στις καθυστερήσεις. Στα 24 πραγματικά ματς λοιπόν στην Σούπερ Λιγκ, ο Μαροκινός έχει πετύχει 18 γκολ, έχει 6 ασίστ και ένα πέναλτι σαν… ασίστ (εκείνο στη Λάρισα την 2η για το τελικό 0-1).

Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει σε 13 διαφορετικά παιχνίδια πρωταθλήματος με αποκορύφωμα το χατ τρικ στη Λαμία κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (0-4). Και στις 13 αυτές αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός επικράτησε. Παράλληλα έχει τέσσερα διαφορετικά ματς μες τη σεζόν με γκολ και ασίστ (με Λαμία εντός, Παναιτωλικό εκτός, Αστέρα Τρίπολης εκτός, Ξάνθη εντός). Και δύο ασίστ νίκης στο Ηράκλειο (0-1 τον ΟΦΗ) και στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο.

Με δύο λόγια ο Ολυμπιακός έχει φέτος 21 νίκες στο πρωτάθλημα, 20 με τον Ελ Αραμπί στο γήπεδο και ο 33άχρονος σέντερ φορ έχει γκολ ή ασίστ σε 15 από αυτές και στην 16η κέρδισε το πέναλτι της νίκης. Εννέα γκολ έχουν έρθει μέσα στο 2020. Δηλαδή στον δεύτερο γύρο. Οι αριθμοί του είναι εξωφρενικοί. Έχει άμεση συμμετοχή σε νίκες με ένα ποσοστό της τάξης του 80%: 16 στις 20.

Σαρωτικός το 2020

Την ίδια στιγμή τα ματς του Ματιέ Βαλμπουενά στο πρωτάθλημα είναι 20. Σε αυτά ο χαρισματικός Γάλλος δημιουργός έχει 6 γκολ και 12 ασίστ. Οι ασίστ του απλώνονται σε δέκα διαφορετικές αναμετρήσεις. Οι εννέα από τις 12 είναι μέσα στο 2020. Μάλιστα αν επιχειρήσει κάποιος να προσθέσει τη δράση των δύο μαζί; Ο Ελ Αραμπί έχει συμμετοχή σε 16 νίκες με γκολ ή ασίστ ή κερδισμένο πέναλτι. Ο Ματιέ Βαλμπουενά προσθέτει άλλες δύο.

Είχε τρεις ασίστ σε ισάριθμα γκολ του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (0-1) και στο Φάληρο με τον Παναιτωλικό (2-0). Ουσιαστικά δηλαδή οι δύο τους έχουν γκολ ή ασίστ ή κερδισμένο πέναλτι στις 18 από τις 21 φετινές νίκες της αήττητης πορείας των Ερυθρόλευκων για την κατάκτηση του τίτλου:

Ποσοστό της τάξης του 85,7%. Δεν ενεπλάκησαν δύο φορές τον Οκτώβρη (Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 με γκολ του Σουντανί, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 με σκόρερ Σεμέδο και Καμαρά και γκολ του Ελ Αραμπί να ακυρώνεται) με τον Βαλμπουενά τραυματία. Και μια φορά Φλεβάρη στην Τούμπα: Στο 0-1 με το γκολ του Ραντζέλοβιτς. Πιστέψτε μας όσο και αν ψάξαμε τέτοιο «συμμετοχή» διδύμου σε κούρσα τίτλου στην Ελλάδα δεν εντοπίσαμε. Συμμετοχή; Όχι, μάλλον εξάρτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ