Οι ευρωπαϊκές πρωτιές του Ολυμπιακού συνεχίζονται!

Οι ευρωπαϊκές πρωτιές του Ολυμπιακού συνεχίζονται!

Μία ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά μέσω του έγκριτου παρατηρητηρίου CIES. Η καλύτερη αμυντική συμπεριφορά στην Ευρώπη και άλλα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Συνεχίζει να σπάει όλα τα κοντέρ ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με τη φοβερή χρονιά που πραγματοποιεί έχει προκαλέσει θαυμασμό και δέος. Και συνεχίζει να προκαλεί. Σπάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι ρεκόρ, δεχόμενη συχνά επαίνους από το εξωτερικό κλπ κλπ.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη φράση «Οι άμυνες δίνουν τίτλους». Και αυτό δεν είναι ψέμα. Όντως οι άμυνες δίνουν τίτλους, πρωταθλήματα και οδηγούν σε σπουδαίες διακρίσεις. Καλό το θεαματικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά η ουσία είναι να προστατεύεις την εστία σου. Με τον Ολυμπιακό να είναι από τις ελάχιστες ομάδες που συνδυάζουν και τα δύο. Όμορφο, θελκτικό στο μάτι ποδόσφαιρο και εξαιρετική άμυνα!

Οι «ερυθρόλευκοι» σε 27 αγωνιστικές στη Super League έχουν δεχθεί μόλις 9 γκολ. Ένα πραγματικά εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο, το οποίο εντυπωσιάζει και τους πιο… δύσπιστους. Όπως είναι λογικό, με αυτόν τον αριθμό θα υπάρξουν ρεκόρ. Και όντως έτσι είναι.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο, CIES, το οποίο εδράζεται στην Ελβετία, ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη αμυντική συμπεριφορά στην Ευρώπη! Τι σημαίνει «καλύτερη αμυντική συμπεριφορά»; Σημαίνει πως ο Ολυμπιακός 1ον) είναι η ομάδα που δέχεται τις λιγότερες τελικές προσπάθειες εντός εστίας και 2ον) το αμυντικό της τρίτο καταπατείται πιο σπάνια και ο αντίπαλος αλλάζει εκεί τις λιγότερες πάσες.

Στο πρώτο στοιχείο ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της λίστας σε όλη την Ευρώπη, καθώς δέχεται μόλις 2 τελικές προσπάθειες εντός στόχου ανά αγώνα. Το ίδιο ρεκόρ έχει η Σλάβια Πράγας, ενώ ακολουθούν Μακάμπι Τελ Αβίβ (2,2), Πόρτο (2,3) και Ερυθρός Αστέρας (2,3). Στο δεύτερο στοιχείο, ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει τη 2η θέση πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί επιτρέπουν στους αντιπάλους τους φέτος 58,2 πάσες στο αμυντικό τους τρίτο, οι «ερυθρόλευκοι» 58,7 και την πεντάδα κλείνουν οι Σλάβια Πράγας (60), Παρτιζάν (60,1) και Πόρτο (60,3).

Αθροίζοντας αυτές τις δύο κατηγορίες, ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει την 1η θέση, που σημαίνει πως διαθέτει την καλύτερη αμυντική συμπεριφορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με λίγα λόγια, οι αντίπαλοι των Πειραιωτών φτύνουν… αίμα για να μπουν στο αμυντικό τους τρίτο και να σουτάρουν με επιτυχία προς την εστία του Ζοσέ Σα.

Επίσης, ο Ολυμπιακός κατατάσσεται 19ος στην Ευρώπη σε κατοχή μπάλας, καθώς κατά μέσο όρο έχει 60,8%. Γεγονός που αποδεικνύει πως οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς καταφέρνουν και επιβάλλουν τον ρυθμό τους στους αντιπάλους, παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και των πρωτοβουλιών κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ