Οι ευχές της ΑΕΚ στον Σαβέφσκι (Pic & vid)

Οι ευχές της ΑΕΚ στον Σαβέφσκι (Pic & vid)

Ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΚ κι ένας από τους καλύτερους που ήρθαν ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Τόνι Σαβέφσκι, κλείνει σήμερα τα 57 του χρόνια και η Ένωση του έστειλε τις ευχές της.

Μια από τις σπουδαιότερες μορφές στην ιστορία της ΑΕΚ, ο Τόνι Σαβέφσκι, γιορτάζει τα 57α γενέθλιά του και φυσικά οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα μπορούσαν να μην του ευχηθούν χρόνια πολλά.

Ο Σκοπιανός που ήρθε το 1988 στην Ένωση, αγωνίστηκε για σχεδόν 13 χρόνια με την ΑΕΚ, καταγράφοντας 495 συμμετοχές και 68 γκολ, ενώ είναι πρώτος σε ευρωπαϊκές συμμετοχές ξένος της ΑΕΚ με 48 εμφανίσεις αλλά και πρώτος σκόρερ της ομάδας στo Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League με πέντε τέρματα.

Με την ΑΕΚ κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ και το μοναδικό Λιγκ Καπ που διεξήχθη στη χώρα.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ:

«Τα 57 χρόνια του κλείνει σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ιστορίας της ΑΕΚ. Ο Τόνι Σαβέβσκι, ο πρώτος σε συμμετοχές ξένος παίκτης της ομάδας μας στην Α’ Εθνική (473 ματς με 68 γκολ από το 1988 έως το 2001) ήταν από τους αναντικατάστατους και πολυτιμότερους στα χρόνια των τίτλων. O Σκοπιανός μέσος ήρθε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1988 και στα 12 χρόνια που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Υπηρέτησε την ΑΕΚ και από το πόστο του προπονητή για πέντε μήνες, αμέσως μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας το 2001, ενώ εργάστηκε και στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ως Γενικός Διευθυντής την περίοδο 2004-08 και ως επικεφαλής του σκάουτινγκ τη σεζόν 2016-17»

Τα 57 χρόνια του κλείνει σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ιστορίας της ΑΕΚ. Ο Τόνι…

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ