Ο Λιβάγια οδηγεί την ΑΕΚ στα… αστέρια!

Ο Λιβάγια οδηγεί την ΑΕΚ στα… αστέρια!

Ο Μάρκο Λιβάγια πυροβολεί ακατάπαυστα και την εφετινή σεζόν, οδηγώντας την ΑΕΚ στην κατάληψη της δεύτερης θέσης των playoffs.

Η ΑΕΚ πέρασε σχετικά εύκολα από την Κρήτη, με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να είναι πλέον το αφεντικό για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στο +2 από τον τρίτο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, με τον Μάρκο Λιβάγια να βάζει το… λιθαράκι του για αυτήν την συνθήκη. Ο Κροάτης επιθετικός ήταν αυτός που έδειξε τον δρόμο για την ΑΕΚ στην χθεσινή (14/6) αναμέτρηση με τους Κρητικούς, σκοράροντας με όμορφη κεφαλιά, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Ντανιέλε Βέρντε για το τελικό 0-2. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει πάρει από το… χεράκι την Ένωση,  είναι on fire και ετοιμάζεται να καταρρίψει και ένα προσωπικό του ρεκόρ.

2/2 στα playoffs και συνεχίζει

Οπως είπαμε, οδηγεί εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Στην διαδικασία των playoffs, μέχρι στιγμής από τα τρία τέρματα της ομάδας, τα δύο φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κροάτη άσου. Ο 26χρονος σκόραρε και στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, σε ένα γκολ που έδειξε την κλάση του, νικώντας από δύσκολο σημείο τον Διούδη. Τώρα, ήρθε το γκολ με το κεφάλι στο Γεντί Κουλέ, για να πιστοποιήσει πως ο Μάρκο Λιβάγια είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά την διακοπή. Και αυτό το γεγονός, αναμφίβολα χαροποιεί ιδιαίτερα τον Μάσιμο Καρέρα.

Οδεύει προς την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι… αγκαλιά και με το ρεκόρ καριέρας του. Με το γκολ που πέτυχε ο Κροάτης κόντρα στον ΟΦΗ, ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση με τη φανέλα της ΑΕΚ. Την εφετινή σεζόν, ο σταρ της Ένωσης έχει 32 συμμετοχές, με 12 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 10 ασίστ στους συμπαίκτες του. Από τα 12 τέρματα, τα 8 είναι στο πρωτάθλημα (6 στην κανονική διάρκεια, 2 στα playoffs), τα 3 στα προκριματικά του Europa League, ενώ έχει και ένα τέρμα στο Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Παναιτωλικό.

Την περσινή σεζόν, ο Λιβάγια την ολοκλήρωσε με 12 τέρματα και 8 ασίστ. Ενώ, στην πρώτη του χρονιά στα κιτρινόμαυρα, κατέγραψε 10 γκολ και 7 τελικές πάσες. Ο Κροάτης λοιπόν, βρίσκεται μόλις ένα τέρμα μακριά, από το να γράψει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Και όπως φαίνεται, θα το καταφέρει καθώς απομένουν 8 αγωνιστικές συν το Κύπελλο Ελλάδος.

Δεν σκοράρει συχνά με το κεφάλι

Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ο επιθετικός της ΑΕΚ έδειξε πως μπορεί να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και με το κεφάλι. Παρότι δεν το συνηθίζει, ο Μάρκο Λιβάγια… εκτέλεσε με όμορφο τρόπο γκολκίπερ των Κρητικών. Αυτή ήταν η 5η φορά, που ο Κροάτης φορ σκόραρε με το κεφάλι. Την αρχή, την είχε κάνει την πρωταθληματική σεζόν, κόντρα στον Πανιώνιο, την περίοδο 18-19 έβαλε γκολ κόντρα στην Σέλτικ και τα Χανιά, ενώ φέτος… πυροβόλησε τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ.

Αφησε πίσω του Μάνταλο-Ολιβέιρα

Ακόμη ένα παράσημο για τον Μάρκο Λιβάγια, αποτελεί το γεγονός πως αναρριχήθηκε στην κορυφή του πίνακα με τους σκόρερ της ΑΕΚ. Εχοντας φτάσει πλέον τα 12 γκολ, άφησε πίσω του, τους Πέτρο Μάνταλο και Νέλσον Ολιβέιρα. Οι δυο του συμπαίκτες έχουν σημειώσει από 11 τέρματα ο καθένας, με τον Κροάτη να… απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Ο Λιβάγια πετάει… φωτιές με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, οδηγώντας την ΑΕΚ προς τους στόχους της. Το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι της επόμενης σεζόν και αναμφίβολα θα υπάρχουν πολλοί και διάφοροι… μηνστήρες. Η Ένωση  έχει δύο… δρόμους για τον κορυφαίο παίκτη της. Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται είτε να ανανεώσουν το συμβόλαιο του 26χρονου είτε να τον πουλήσουν για να μην τον χάσουν ως ελεύθερο τους επόμενους μήνες.

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΝΤΖΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ