Βαλμπουενά – Μίλερ: Η «μάχη» των μαέστρων της ασίστ

Βαλμπουενά – Μίλερ: Η «μάχη» των μαέστρων της ασίστ

Ο Ματιέ Βαλμπουενά μοίρασε ακόμα μια ασίστ στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη, έφτασε τις 23 στη σεζόν και «κυνηγάει» τον Τόμας Μίλερ που έχει μια παραπάνω και έχει τις περισσότερες ασίστ στην Ευρώπη.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό με σκοπό να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς και να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Περίπου έναν χρόνο μετά την απόκτηση του ο Γάλλος παικταράς αποτελεί σημείο αναφοράς στους ερυθρόλευκους, όντας ο παίκτης – κλειδί στην επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Βαλμπουενά ήρθε και άλλαξε επίπεδο τον Ολυμπιακό με το «καλημέρα», κάνοντας καλύτερους τους συμπαίκτες του, ενώ με το πέρασμα του χρόνου η σχέση του με τον Ελ Αραμπί έγινε αρμονική, οδηγώντας τον Ολυμπιακό από τη μια επιτυχία στην άλλη. Παράλληλα, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει αποκτήσει πλέον αρμονική σχέση και με τις ασίστ, μοιράζοντας τη μία μετά την άλλη και πραγματοποιώντας στα 35 του την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για τα πεπραγμένα του αστεριού του Ολυμπιακού, ο οποίος μετράει τον εξωπραγματικό αριθμό των 23 ασίστ τη φετινή σεζόν, μετά και από αυτή που έδωσε στον Μαντί Καμαρά στο πρώτο γκολ των Πειραιωτών στο ματς με τον Άρη. Ο Βαλμπουενά είναι ένας εξαιρετικός δημιουργός, από τους καλύτερους στην Ευρώπη και αυτό φαίνεται από τη «μάχη» που δίνει με τον Τόμας Μίλερ για την κορυφή της Ευρώπης στις ασίστ.

Ο Γερμανός επιθετικός της Μπάγερν είναι ο παίκτης που μετράει τις περισσότερες τελικές πάσες τη φετινή σεζόν σε όλη την Ευρώπη, έχοντας 24 σε 42 παιχνίδια. Όμως σε απόσταση αναπνοής από τον Μίλερ είναι ο Βαλμπουενά ο οποίος έχει 23 ασίστ σε μόλις 35 παιχνίδια. Στον μέσο όρο ο Γάλλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού υπερτερεί από τον Γερμανό, ωστόσο στην κορυφή είναι ο Μίλερ, με τη μάχη να «μαίνεται» λίγο πριν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλοι ανταγωνιστές για τη συγκεκριμένη πρωτιά πέρα από τους Βαλμπουενά και Μίλερ, αφού ο Μίκαελ Λιεντλ της Βολφσμπεργκερ από την Αυστρία έχει 23 σε 34 ματς, ενώ ο Χακίμ Ζιγιεκ και ο Ντούσαν Τάντιτς του Άγιαξ, αλλά και ο Άνχελ Ντι Μαρία της Παρί έχουν 21. Όμως σε Ολλανδία και Γαλλία τα πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί κι επίσημα. Κάτι που σημαίνει ότι η «μάχη» των ασίστ είναι ανάμεσα στον Τόμας Μίλερ και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ