Βοτανικός: Προσπάθεια Μπακογιάννη να… χωρέσει και γήπεδο μπάσκετ

Βοτανικός: Προσπάθεια Μπακογιάννη να… χωρέσει και γήπεδο μπάσκετ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προχωράει με το πρότζεκτ ποδοσφαιρικού γηπέδου, ψάχνοντας ταυτόχρονα και λύσεις για να χτιστεί και νέο γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό.

Αποφασισμένος να προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει νέο γήπεδο εμφανίζεται ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Το συγκεκριμένο θέμα ήταν και αυτό που συζητήθηκε περισσότερο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Μπακογιάννη να αναφέρει ξανά πως εντός του καλοκαιριού θα υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση.

Πρόθεση του Δήμου πάντως είναι να υπάρχει μέσα στο πρότζεκτ και γήπεδο μπάσκετ για τον σύλλογο, όπως αναφέρει σήμερα η Live Sport. Ο Κώστας Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του θέλουν το πλάνο που θα επιλεγεί τελικά για το πρότζεκτ του Βοτανικού να είναι νομικά «οχυρωμένο» απέναντι σε οποιαδήποτε προσφυγή που θα έθετε σε κίνδυνο την υλοποίησή του ή έστω θα το καθυστερούσε σημαντικά. Άλλωστε οι Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Hines φέρονται να ασκούν πιέσεις για να προχωρήσει το έργο εντός του άτυπου χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί.

Ο Δήμος καλείται να βρει μια κοινή συνισταμένη ανάμεσα στις απαιτήσεις των χρηματοδοτών για έναρξη των έργων το συντομότερο δυνατό και την επιθυμία που εκφράστηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για μια Παναθηναϊκή Πολιτεία, που θα «στεγάζει» όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά παράλληλα το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη. Η λύση που είχε παρουσιάσει στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη προέβλεπε ανέγερση πρώτα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, που είναι και η πιο χρονοβόρα κατασκευή, αναζητώντας ταυτόχρονα την τροποποίηση του νόμου για να «χωρέσει» και γήπεδο μπάσκετ στη Διπλή Ανάπλαση. Μάλιστα αν αυτό δεν ήταν εφικτό, είχε δεσμευτεί πως θα αναζητούσε λύση για το μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο.

Σε πρώτη φάση η αναζήτηση έκτασης για γήπεδο μπάσκετ χωρίς κίνδυνο προσφυγών έπεσε στο κενό. Γι’ αυτό και ο Δήμος έχει εστιάσει αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε πρώτη φάση το θέμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, καθώς θέλει να φανεί συνεπής στις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει συνάψει, προκειμένου να μη βρεθεί αντιμέτωπος με αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. Όμως ο Κώστας Μπακογιάννης λέγεται πως αναζητεί λύσεις και για το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη, παρότι δεν δεσμεύεται από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ