Το δεύτερο… αντίο του Βράνιες στην ΑΕΚ

Το δεύτερο… αντίο του Βράνιες στην ΑΕΚ

Ο Όγκνιεν Βράνιες δε θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, με τους δρόμους των δυο πλευρών να χωρίζουν για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

ΑΕΚ-Βράνιες. Μια σχέση που πέρασε από… σαράντα κύματα και όπως φαίνεται, σήμερα (16/6) γράφτηκε ο επίλογος στο σίριαλ των δυο πλευρών. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός τέλειωσε από την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, με την Άντερλεχτ και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να βάζουν το χεράκι τους.

Ο 30χρονος στόπερ δε θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να στέλνει από τώρα τον Βόσνιο πίσω στο Βέλγιο και την Άντερλεχτ. Ο Βόσνιος ήρθε ως δανεικός από τους «μωβ» στον «Δικέφαλο» το καλοκαίρι του 2019, με τις δυο πλευρές να επιθυμούν αρχικά τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Ωστόσο, δυο σοβαρά γεγονότα, ήταν αρκετά για να αλλάξει το κλίμα και να έρθει το τέλος λίγο νωρίτερα.

Από την μία, το ένα θέμα ήταν η στάση των «μωβ» που επιθυμούσαν την επιστροφή του Βράνιες στις 30 Ιουνίου για να τον έχουν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Από την άλλη, για την κατάσταση ευθύνεται και ο Βράνιες, ο οποίος… πυροβόλησε μόνος τα πόδια του.  Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός αναχώρησε χθες (15/6) για τη Βοσνία, χωρίς να πάρει άδεια απο την ΑΕΚ, καθώς είχε ένα θέμα με την κόρη του. Ωστόσο, δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα λόγω των κλειστών συνόρων. Ο παίκτης επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή, της ομάδας, Ίλια Ίβιτς και του τόνισε ότι δεν θέλει να γυρίσει πίσω! Ετσι, προστέθηκε ακόμα ένα παράπτωμα στο… μητρώο του Βράνιες, ενώ κανείς δεν ξεχνάει το επεισόδιο με τον Βέρντε στην πρεμιέρα των playoffs.

Τα υπόλοιπα, αποτελούν ιστορία, με την Ένωση και τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τον τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες από τους «κιτρινόμαυρους», επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο το δεύτερο και οριστικό αντίο του.

Ο πρώτος… χωρισμός

Στις 20 Ιουνίου του 2018, έπεφταν για πρώτη φορά οι τίτλοι τέλους στην συνεργασία της ΑΕΚ με τον Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος, αφού πρώτα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, πουλήθηκε από τους «κιτρινόμαυρους» στην Άντερλεχτ. Ενα deal που απέφερε στα ταμεία της ομάδας, κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Στην πρώτη του περίοδο με τα κιτρινόμαυρα, ο 30χρονος κατέγραψε συνολικά 57 συμμετοχές, ενώ έστειλε και 5 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Βέβαια και το πρώτο αντίο, ήρθε έπειτα από πολλά… επεισόδια, με τον Βράνιες να επιθυμεί διακαώς την μεταγραφή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, φτάνοντας πολλές φορές στα άκρα με την συμπεριφορά του.

Οσα… λένε οι αριθμοί

Η αλήθεια είναι, πως στην αρχή ο Βράνιες δεν ήταν ο εαυτός του. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ενώ επηρεάστηκε και από τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών με Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκο Κωστένογλου. Ωστόσο, ο ερχομός του Μάσιμο Καρέρα τον άλλαξε προς το καλύτερο, με την ΑΕΚ να αποκτάει σιγουριά και ασφάλεια στα μετόπισθεν. Την εφετινή σεζόν, ο Βόσνιος ήταν τις περισσότερες φορές βασικός, με τους παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας να αλλάζουν διαρκώς. Ο Βόσνιος στόπερ φεύγει από την Ελλάδα και την Ένωση, έχοντας την εφετινή σεζόν 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σημείωσε και 2 τέρματα κόντρα στην Λαμία και στον Άρη. Ενα γκολ, που έχει δώσει προβάδισμα στην ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναμφίβολα, Όγκνιεν Βράνιες και ΑΕΚ μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούνε, που λέει και ο λαός. Ωστόσο, το τέλος τώρα είναι αναπόφευκτο. Η θητεία του Βόσνιου στην Ένωση φτάνει στο φινάλε της, με τις δυο πλευρές να είναι αμφότερες κερδισμένες και την ΑΕΚ να συνεχίζει στον δύσβατο δρόμο των playoffs, δίχως τον αριθμητικά και με βάση την αγωνιστική του επιρροή, καλύτερο στόπερ της. Ο Μάσιμο Καρέρα έχει μπροστά του έναν δύσκολο γρίφο να λύσει, με την Ένωση να στοχεύει στην επίτευξη των στόχων της, χωρίς την βοήθεια ενός πολύ σημαντικού μέλους της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ