Εγγύηση για την ΑΕΚ της «Αγιά Σοφιάς» ο Καρέρα

Εγγύηση για την ΑΕΚ της «Αγιά Σοφιάς» ο Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε μια ΑΕΚ... νικήτρια, που έχει ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη ήττα και δίχως αμφιβολία, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο στην «Αγιά Σοφιά».

Ηταν 8 Δεκεμβρίου του 2019, όταν επισημοποιήθηκε ο… γάμος της ΑΕΚ με τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός κόουτς διαδέχθηκε τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας και από τότε, τα πάντα άλλαξαν στον «κιτρινόμαυρο» πλανήτη. O 56χρονος προπονητής έφερε καινούριο… αέρα στην Ένωση και τα πρώτα χαμόγελα δεν άργησαν να εμφανιστούν στην ομάδα. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την συνεργασία τους και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με τον Καρέρα στην άκρη του πάγκου, οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν πιο aggressive, απέκτησαν ταυτότητα και βρίσκονται πλέον εντός των στόχων τους. Ο Ιταλός κόουτς δεν έχει κανένα… μαγικό ραβδάκι. Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη ομάδα. Η Ένωση μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό και την κακή εικόνα της, επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα, περνώντας εύκολα από την Κρήτη και το Γεντί Κουλέ με σκορ 2-0.

Το «κιτρινόμαυρο τρένο» μπαίνει στην τελική ευθεία των στόχων του, με τον Μάσιμο Καρέρα να έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ομάδα. Πλέον, η ΑΕΚ δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Εχει… ξεχάσει την λέξη ήττα

Με τον Ιταλό τεχνικό στο… τιμόνι, η ΑΕΚ αρνείται να χάσει! Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ρεκόρ 13-6-1 με τον Καρέρα στον πάγκο, με την τελευταία τους ήττα να χρονολογείται στις 12 Ιανουαρίου του 2020. Τότε, η Ένωση είχε ανηφορίσει στην Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ηττηθεί με σκορ 1-0, έπειτα από ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι. Εχουν περάσει 15 ματς από τον αγώνα της Τούμπας, με τον «Δικέφαλο» να έχει 10 νίκες και 5 ισοπαλίες. Παράλληλα, η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, με την Ένωση να έχει δεχθεί μόλις 9 γκολ στα ματς του Καρέρα.

Ο κατάλληλος κόουτς για την «Αγιά Σοφιά»

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παίρνει το 100% από τους παίκτες της ‘Ενωσης, με τον Ιταλό να έχει βρει τα… κουμπιά όλων. Εχει βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Μάρκο Λιβάγια, ενώ έχει κάνει τον Νέναντ Κρίστιτσιτς τον χαφ που μεγαλουργούσε στον Ερυθρό Αστέρα και στο Champions League. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ίλια Ιβιτς μετά από μακρά διαδικασία, βρήκε τον προπονητή που θα καθοδηγήσει την ΑΕΚ στο ολοκαίνουριο γήπεδο της στην Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «κιτρινόμαυροι» ασφαλώς και κοιτάζουν από τώρα την χρονιά της «Αγιά Σοφιάς», με τον Μάσιμο Καρέρα να είναι η πιο σωστή επιλογή για αυτή την αποστολή. Ο 56χρονος προπονητής οδηγεί με ασφάλεια το… καράβι που ονομάζεται ΑΕΚ και φυσικά θέλει να κλείσει την εφετινή χρονιά με μια κούπα. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης εμπιστεύεται απόλυτα τον Ιταλό κόουτς, ο οποίος και έχει τα «κλειδιά» της Αγιά Σοφιάς.

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει καταφέρει να βάλει την σφραγίδα του στην ΑΕΚ. Ο Ιταλός κόουτς διαθέτει τους καλύτερους αριθμούς για πρωτοεμφανιζόμενο προπονητή, από το 2001 και μετά και βάζει πλώρη πλέον για την κατάκτηση του κυπέλλου και της 2ης θέσης των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ