Aφήγημα εξυγίανσης σε απόδοση 1.10

Aφήγημα εξυγίανσης σε απόδοση 1.10

Σαν την παράδοση του Κέρκυρα-ΠΑΟΚ που όπως πάει θα γιορτάζεται σε ετήσια βάση από τις στοιχηματικές του κόσμου

Κατανοητό έστω και αν στην προκειμένη περίπτωση η αίσθηση που αποκομίζει κανείς είναι ότι η Κέρκυρα το παρακάνει. Δίνουν τη μάχη τους για να σωθούν οι Φαίακες, κάνουν όσους υπολογισμούς μπορούν, επιχειρούν τέλος πάντων να σημαδέψουν κάθε βαθμό που μπορεί να τους βοηθήσει στο σκοπό τους. Από εκεί όμως ως την απόφαση να αφήσει για την Κυριακή έξω, την μισή της ομάδα υποδεχόμενη τον ΠΑΟΚ έχει απόσταση και μάλιστα μεγάλη.

Ούτε ένας, ούτε δύο. Πέντε είναι συνολικά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Σάκη Τσιώλη που θα εκτίσουν την τιμωρία τους στην αναμέτρηση με τον κυπελλούχο. Πέντε. Ντένις Επστάιν, Στέφανος Σιόντης, Σωτήρης Μπαλάφας, Μάθιου Γκόμες, και Κωστάκης Αρτυματάς. Δεν θα τους βάλει να καθίσουν στην κερκίδα. Θα τους… δώσει μια κερκίδα για να βολευτούν ο ένας πλάι στον άλλο.

Ναι, τα επόμενα τρία ματς (ειδικά τα δύο με Πλατανιά εντός και Λεβαδειακό εκτός) μοιάζουν πιο πιθανά ώστε να φέρουν κάτι στους Νησιώτες βαθμολογικά. Ναι, όταν ο ίδιος ο κανονισμός σου δίνει το δικαίωμα να διαλέξεις εσύ πότε θα τιμωρήσεις τους παίκτες σου (εντός τεσσάρων αγωνιστικών) προφανώς και μπορείς να τον κάνεις χρήση, ανάλογα με τον τρόπο που εσύ κρίνεις καλύτερο.

Από ένα σημείο και έπειτα όμως καταλαβαίνει ο καθένας πως η αναμέτρηση της Κυριακής παίρνει χαρακτηριστικά από εκείνα που… άστο να πάει. Έχει «πέσει» η απόδοση του «2» στο 1,10 με 1,14 και όλο και προς τα κάτω τραβά όσο «φορτώνεται». Συμπτωματικά μάλιστα και πέρσι το ίδιο έγινε. Ίδιες αποδόσεις. Στο Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-5. Πέντε και εκεί…

Και τότε οι στοιχηματικές έδιναν το «2» στο 1,10 και το over στο 1,30. Η ίδια η UEFA χαρακτήρισε μάλιστα εκείνο το παιχνίδι «ύποπτο» της 17ης Δεκέμβρη του 2016, στέλνοντας σχετικό φάκελο, άσχετα αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, επειδή δεν υπήρξαν αποδείξεις.

Μπορεί η Κέρκυρα να κάνει ότι θέλει; Πρακτικά ναι, όπως αποδεικνύεται. Και η Κέρκυρα και όποιος άλλος το θελήσει. Ποιος θα την σταματήσει, πόσο μάλλον όταν απέναντι στέκεται ο  ΠΑΟΚ. Ο «πρωτάθλημα εμείς ή κανείς» κατά την περιβόητη πλέον φράση του Γιώργου Σαββίδη που επαναλαμβάνεται έπειτα από κάθε αγωνιστική.

Θα ασχοληθεί η Λίγκα της… Σουρωτής; Θα ασχοληθούν -σε… ξένα χωράφια- οι θεματοφύλακες της εξυγίανσης στην Ομοσπονδία εκεί όπου «Ο Γραμμένος είναι δικός μας»; Θα πάρει θέση η Κυβέρνηση που δύο ματς τώρα βλέπει τον κόσμο του ΠΑΟΚ να σηκώνει «πανό» για την «Μακεδονία» στη Τούμπα και τρέμει στην ιδέα μην γίνει κάνα συλλαλητήριο που θα κάνει μπάχαλο τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων;  Φυσικά και όχι. Θα περάσει και αυτή η στροφή, και θα πάει η κουβέντα στα επόμενα.

Από εδώ παν και οι άλλοι… στο «πρώτο καθαρό εδώ και χρόνια» όπως επιμένουν κάποιοι να μας επιβάλλουν. Εκείνοι που δεν είναι σαν τους…  προηγούμενους. Το πρωτάθλημα όπου οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας είναι σε διαφορά δύο βαθμών, αλλά που διεξάγεται υπό διαφορετικές συνθήκες για κάθε μονομάχο! Σαν τη περίφημη εφαρμογή της «απαγόρευσης» μετακίνησης των φιλάθλων, οργανωμένη ή μεμονωμένη, ένα πράγμα.

Την ιστορία που οι φίλοι του ΠΑΟΚ πάνε όπου θέλουν δίχως να δίνουν λογαριασμό, που οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν καμία 500αριά την περασμένη εβδομάδα στο Αγρίνιο όλοι μαζί δίχως διακριτικά με την αστυνομία να τους χωρίζει από τους άλλους. Σαν τους φίλους του Ολυμπιακού που η μόνη φορά που πήγαν εκτός έδρας φέτος χωρίς… πρόβλημα ήταν την περασμένη Κυριακή. Στο «Ελ. Βενιζέλος» για να καλώς ορίσουν τον Κέβιν Μιραλάς.

Όχι δεν ξεφύγαμε. Στο ίδιο πρωτάθλημα συμβαίνουν όλα αυτά. Για την ίδια διοργάνωση μιλάμε. Αυτή που όσο προχωρά σε βάθος ολοένα και φέρνει στην επιφάνεια, τα ρημάδια τα… αυτονόητα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ