ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-1: Το δώρο του Νάστου το ξετύλιξε ο Φωτιάδης

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-1: Το δώρο του Νάστου το ξετύλιξε ο Φωτιάδης

Τουλάχιστον στην Τούμπα το γέλιο προσφέρεται απλόχερα. 3-1 ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ με... μεγάλη ανατροπή.

Μπάλα δεν παίζει, ούτε σε ματς που ολοκληρώνονται στο 90΄+10΄ σαν το σημερινό με τον ΟΦΗ (3-1). Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως με το… περίφημο ηθικό πλεονέκτημα που θα άλλαζε τις Κυριακές μας, είναι γνωστό πως διαθέτει άλλες «χάρες». Και δεν έχει πρόβλημα να τις επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Διότι η μάχη για την δεύτερη θέση και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν επιτρέπει να αφήνεις τίποτε στον άλλο: Ακόμη και αν ο ανταγωνισμός είναι με την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη με την οποία μόλις τα ξαναβρήκε… εξωαγωνιστικά.

Πως καθάρισε λοιπόν απόψε τη μπουγάδα κόντρα στους Κρητικούς που προηγήθηκαν (49΄Νέιρα)   και ως το 88΄κρατούσαν τον βαθμό της ισοπαλίας (ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 58΄με καταπληκτικό γκολ του νεαρού Τζόλη); Από ένα τουλάχιστον ανόητο πέναλτι του Νάστου στον Άκπομ, μακριά από τη μπάλα. Πέναλτι από εκείνα που σε κάνουν να απορείς με το που είχε το μυαλό του ο «παραβάτης». Η μπάλα ταξίδευε στο δεύτερο δοκάρι. Η παράβαση έγινε στην άλλη πλευρά της περιοχής! Το πέναλτι που ο Άγγλος φορ το έκανε γκολ στο 90΄+1΄δίνοντας το πρώτο τρίποντο playoffs στον ΠΑΟΚ. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Ελ Καντουρί (99΄)

Σημειώστε όμως και το πιο ενδιαφέρον. Την ώρα που γίνεται η σέντρα στην περιοχή του ΟΦΗ, από τον Ροντρίγκο, και η μπάλα ταξιδεύει προς το δεύτερο δοκάρι το τηλεοπτικό πλάνο δείχνει πως υπάρχει οφσάιντ προτού καθαρίσει ο Γουάιλι. Και βέβαια προτού ο Νάστος κάνει μια γκέλα από εκείνες που σοκάρει ως και τους συμπαίκτες του. Την παράβαση στο πέναλτι την «εντοπίζει» το VAR. Αλλά με διαιτητή τον Φωτιάδη δεν χρειάζονται τέτοιες λεπτομέρειες. Ο γνωστός ρέφερι πηγαίνει, βλέπει τη φάση μόνος του και δείχνει «βούλα»: Για το λυτρωτικό 2-1.

Το άρπαξε λοιπόν το τρίποντο η ομάδα του Φερέιρα. Πέτυχε την πρώτη της νίκης στο πρωτάθλημα από τις 15 Φεβρουαρίου (ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-2) και ξαναπέρασε στη δεύτερη θέση τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το ΑΕΚ-ΑΡΗΣ. Την ίδια στιγμή προφανώς πήρε και μεγάλη ψυχολογική ανάσα. Πριν από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (24/6). Γιατί αν οι περσινοί πρωταθλητές δεν κέρδιζαν ούτε τον ΟΦΗ; Ποιος ξέρει τι μπορούσε να συμβεί ως την Τετάρτη.

Το «κλειδί»: Μην το κουράζουμε το πέναλτι του Νάστου. Και ο τρόπος που δόθηκε από τον Φωτιάδη. Σε ένα ματς… PAOK TV που τα ριπλέι ήταν μετρημένα.

Το «δεκάρι»: Περιμένουν όλοι πολλά από τον νεαρό Τζόλη ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απόψε μπήκε στο ματς στο 55΄και στο 58΄με τρομερή εκτέλεση γύρισε την ψυχολογία του ματς ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ. Ο μικρός έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση. Και αυτό προφανώς τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Γιατί κόουτς: Γιατί κόουτς Σίμο, δεν είχες το κληρονομικό χάρισμα να σκεφτείς ότι ο Νάστος μπορεί να κάνει ένα λάθος από εκείνο που… ούτε στα junior των τμημάτων υποδομής. Αν το διέθετες θα έφευγες άχαστος από την Τούμπα. Ακόμη και με διαιτητή τον Φωτιάδη.

Στον πάγκο: Αυτή η… εντύπωση στα όρια της σιγουριάς, μετά το 1-1 και όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος. Ότι κάτι θα γίνει και… πέναλτι! Βρε μπας και τελικά το κληρονομικό χάρισμα το διαθέτει ο κόσμος!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (76’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (55’ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Εσίτι (76’ Μαουρίσιο), Λημνιός (69’ Στοχ), Λάμπρου (55’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64’ Δεληγιαννίδης), Βίκτορ, Στάικος (84’ Νοικοκυράκης), Νέιρα (90’+5΄Μάνος), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (64’ Ναμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ