Ολυμπιακός: Όταν δεν παίζει ο Ματιέ

Ολυμπιακός: Όταν δεν παίζει ο Ματιέ

Ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν θα δώσει το παρόν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Πέδρο Μαρτίνς θα στερηθεί των υπηρεσιών του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν για τους «ερυθρόλευκους». Τι κάνει όμως ο Ολυμπιακός όταν δεν παίζει ο Γάλλος μαέστρος;

Ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο θέλει να κάνει το βράδυ της Κυριακής (21:30) o Ολυμπιακός που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων στην ιστορία των πλέι οφ, είτε με την τωρινή τους μορφή είτε με αυτή που είχαν κατά τα παρελθόν. Σε αυτό όμως, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο ιθύνων νους της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος άσος έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων και «τρέχει» να προλάβει τη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη. Το πλήγμα για τους «ερυθρόλευκους» είναι σαφώς μεγάλο αφού δεν πρόκειται για έναν απλό παίκτη αλλά για τον μαέστρο της φετινής εξαιρετικής ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Μαρτίνς.

Δεν είναι μόνο τα 8 γκολ και οι 23 ασίστ (συμμετοχή σε 31 γκολ!!) οι οποίες μάλιστα τον κατατάσσουν δεύτερο στη συγκεκριμένη κατηγορία, σε όλη την Ευρώπη, με τον Τόμας Μίλερ να έχει μία περισσότερη, αλλά η εν γένει προσφορά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, την οποία πολλές φορές δεν μπορούν ούτε τα στατιστικά να αποτυπώσουν. Ο Βαλμπουενά είναι από εκείνους τους παίκτες που έχουν τη… μαγική ικανότητα να ανεβάζουν και τους γύρω τους, να τους κάνουν μάγκες.

Τι κι αν βαδίζει στα 36 του χρόνια; Αυτό διόλου φαίνεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου όπου κάνει τη διαφορά και με το παραπάνω, έχοντας προ πολλού δώσει απαντήσεις σε όσους βιάστηκαν να τον βγάλουν τελειωμένο όταν υπέγραψε.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 48 παιχνίδια φέτος, από τον περασμένο Ιούλιο όταν ξεκίνησε με τα προκριματικά του Champions League μέχρι και τώρα που συνεχίζει φυσικά σε τρία μέτωπα. Από αυτά, ο Βαλμπουενά δεν έχει αγωνιστεί συνολικά σε 13 ματς για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, με την ομάδα του να μετράει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες από Ερυθρό Αστέρα και Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

Μπορεί δηλαδή στα αποτελέσματα να μην φαίνεται και τόσο πολύ η απουσία του κάτι το οποίο οφείλεται στο άρτιο σύνολο που έχει διαμορφώσει ο Μαρτίνς και δεν επηρεάζεται από τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν (χαρακτηριστικό παράδειγμα το σοκ με τον Φορτούνη στην καλοκαιρινή προετοιμασία) ωστόσο όπως αναφέραμε και παραπάνω, η επιρροή του στο παιχνίδι των Πειραιωτών, αποτυπώνεται περισσότερο όταν αγωνίζεται.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της προσφοράς του στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού, ήταν το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Μαρτίνς τον άφησε στον πάγκο αλλά με την ομάδα της Φθιώτιδας να προηγείται 1-0 στο Καραΐσκάκη, έριξε τον Βαλμπουενά στο παιχνίδι, εκείνος σέρβιρε τρία γκολ στους συμπαίκτες του κι ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τη νίκη-πρόκριση με 3-2. Ήδη στα πλέι οφ έχει δύο ασίστ σε ισάριθμα ματς, μοιάζοντας πραγματικά ασταμάτητος. Αυτή την Κυριακή, θα κάνει αναγκαστικά ένα… διάλειμμα αλλά είναι σίγουρο πως όταν επανέλθει, θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ