Βλέπουν… φαντάσματα στον Παναθηναϊκό

Βλέπουν… φαντάσματα στον Παναθηναϊκό

Η διαχείριση της κρίσης από τον Παναθηναϊκό ξεπερνάει κάθε φαντασία. Λίγες ώρες μετά από μια βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, το θέμα συζήτησης στη διοίκηση του τριφυλλιού είναι αν θα φύγει άμεσα ο Δώνης ή αν ο Ινσούα έχει κλείσει στους ερυθρόλευκους.

Ακόμα μια μεγάλη κρίση. Ακόμα μία κατάσταση στην οποία ο Παναθηναϊκός και η νυν διοίκησή του δείχνουν ανήμποροι να τη διαχειριστούν με σωστό τρόπο. Και προχωρούν σε κινήσεις που δε θυμίζουν σε καμία περίπτωση μεγάλη ομάδα.

Λίγη ώρα μετά από μια ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο, τη στιγμή που η ομάδα… διαλύεται με παίκτες να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, με τον αρχηγό να κάνει δηλώσεις για κουβέντες που πρέπει να γίνουν, στον Παναθηναϊκό φταίει πάλι ο… προπονητής. Ένας προπονητής που έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό πως δε θα συνεχίσει, που δέχεται να μείνει σε μια άχαρη διαδικασία όπως είναι τα πλέι οφ και που σέβεται την ιστορία του συλλόγου, δουλεύοντας με απόλυτο επαγγελματισμό. Κι όμως, για τον μεγαλομέτοχο φταίει ξανά ο Δώνης. Σε σημείο που να σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον διώξει μια ώρα αρχύτερα, θεωρώντας πως τούτο θα κάνει καλό στα εναπομείναντα εφτά παιχνίδια.

Ρισκάροντας να στείλει τον Παναθηναϊκό σε πολλά δύσκολα παιχνίδια σαν… πρόβατο επί σφαγή. Να φλερτάρει με διασυρμούς που θα αφήσουν στάμπα στον σύλλογο. Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει άλλα τρία ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Έχει να παίξει δύο φορές με τον Άρη, από τον οποίο έφαγε τέσσερα γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχει μπροστά του όχι ένα ή δύο, αλλά εφτά παιχνίδια.

Και τι βγαίνει από το ρεπορτάζ; Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Δώνη. Και λίγο από την… εικόνα της ομάδας, για την οποία ο Αλαφούζος χρεώνει και πάλι τον Δώνη, που αναγκάζεται να παίζει χωρίς μπακ, χωρίς τον βασικό στόπερ και με αμούστακα παιδιά στον πάγκο. Επειδή κανείς από τη διοίκηση δε φρόντισε να έρθει έστω σε κάποια συμφωνία ενός… μήνα παραπάνω με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Με αποτέλεσμα να φεύγει στη μέση των πλέι οφ ο Ζαχίντ, ο Χρήστος Δώνης, πιθανόν ο Ανουάρ. Να έχουν σταματήσει να παίζουν ο Αποστολάκης με τον Βαγιαννίδη.

Και μέσα σε όλα; Από κύκλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαρρέεται πως ο Εμανουέλ Ινσούα έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Μία μέρα μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που άφησε τον παίκτη εκτός αποστολής.

Με λίγα λόγια; Αντί ο Παναθηναϊκός σαν οργανισμός να δει πως θα διαχειριστεί μια βαριά ήττα και πως θα αποφύγει παρόμοιους διασυρμούς στο – άμεσο – αγωνιστικό μέλλον, σκέφτεται πως θα διώξει τον προπονητή του, φορτώνοντας του τα πάντα και πως θα βγάλει στη… σέντρα έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στα χρόνια που φοράει τη φανέλα και που έχει… ματώσει για τον Παναθηναϊκό.

Αυτή τη στιγμή το ρεπορτάζ λέει πως ο Αλαφούζος είναι έξαλλος με τον Δώνη επειδή ο Έλληνας τεχνικός είπε πως στο εσωτερικό της ομάδας δεν υπάρχει η υγεία που υπήρχε. Την ίδια ώρα, βέβαια, στενοί του συνεργάτες λένε πως δεν υπάρχει σκέψη αποχώρησης του προπονητή. Και πως θα τεθούν όλα στο τραπέζι από αύριο, με πιο καθαρό μυαλό και με τους παλμούς να έχουν πέσει. Άλλοι λένε πως ο προβληματισμός ξεκίνησε από το ματς με τον ΠΑΟΚ και κορυφώθηκε λόγω της εικόνας της ομάδας στο Φάληρο.

Σύγχυση και έλλειψη καθαρού μυαλού. Με… θύμα την ομάδα, που κάνει και πάλι βήματα προς τα πίσω, βγάζοντας ένα κλίμα βαθιάς εσωστρέφειας και κινήσεων εκτός λογικής. Για ακόμα μια φορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ