H «Αγία Τριάδα» της ΑΕΚ

H «Αγία Τριάδα» της ΑΕΚ

Μάρκο Λιβάγια, Πέτρος Μάνταλος και Νέλσον Ολιβέιρα έχουν σημειώσει συνολικά 35 τέρματα, ενώ έχουν... σερβίρει 29 ασίστ για την ΑΕΚ!

Το Σάββατο (20/6) η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 3η αγωνιστική των playoffs, με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να μένει στο 2-2. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν… συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της κατάταξης και θα δώσουν μεγάλη μάχη για το… εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Στο ματς με τους Θεσσαλονικιείς, είχαμε ένα σκηνικό που έχει επαναληφθεί πολλές φορές μέσα στην εφετινή αγωνιστική περίοδο. Ασίστ ο Πέτρος Μάνταλος (στον Αραούχο) για το πρώτο τέρμα των «κιτρινόμαυρων» και γκολ ο Νέλσον Ολιβέιρα από την άσπρη βούλα, ο οποίος γλύτωσε την ομάδα του από μια αναπάντεχη εντός έδρας ήττα.

Τη σεζόν 2019/2020, το παιχνίδι της ΑΕΚ εξαρτάται κατά πολύ από τρεις παίκτες. Από τους Μάρκο Λιβάγια, Νέλσον Ολιβέιρα και Πέτρο Μάνταλο. Ουσιαστικά, αποτελούν την… Αγία Τριάδα της Ένωσης, έχοντας σημειώσει συνολικά 35 γκολ. Έχουν δηλαδή κάτι παραπάνω από τα μισά «κιτρινόμαυρα» γκολ, με τη ΑΕΚ να έχει σκοράρει 61 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Οσον αφορά τις ασίστ και εκεί φαίνεται, πως το παιχνίδι του «Δικεφάλου» περνάει από τα πόδια τους, καθώς  έχουν σερβίρει 29 τελικές πάσες, με την ΑΕΚ να καταγράφει συνολικά 47! Με βάση και τους αριθμούς , φαίνεται ξεκάθαρα η επίδραση των τριών, αλλά και η… απουσία των υπολοίπων, με την Ένωση να παίρνει δύσκολα γκολ και ασίστ από τους παίκτες του κέντρου. Ο αμέσως επόμενος παίκτης με αξιοπρόσεκτα νούμερα, είναι ο Ντανιέλε Βέρντε με 5 γκολ και 4 ασίστ.

«Πρωταθλητής» στις ασίστ ο Μάνταλος

Δεν αποτελεί εντύπωση το γεγονός, πως ο Πέτρος Μάνταλος βρίσκεται στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» λίστας, στην κατηγορία με τις ασίστ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει 11 τελικές πάσες την εφετινή αγωνιστική περίοδο και είναι ο… κορυφαίος… σερβιτότορος της ομάδας. Ο 28χρονος παίκτης, ξεπέρασε την περσινή του επίδοση (10 ασίστ), ενώ να σημειωθεί ότι ήταν και πάλι ο καλύτερος πασαδορος για την Ένωση. Όσον αφορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, πίσω από τον Μάνταλο βρίσκεται ο Λιβάγια με 10 τελικές πάσες, με τον Ολιβέιρα να έρχεται τρίτος με 8.

Ντέρμπι για την πρωτιά στους σκόρερ

Μεγάλη μάχη γίνεται και για το ποιος θα κατακτήσει την «κιτρινόμαυρη» πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ. Αυτή τη στιγμή, Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα… συγκατοικούν στην κορυφή, έχοντας σημειώσει από 12 γκολ ο καθένας. Βέβαια, υπάρχει και τρίτος στην… εξίσωση, με τον Πέτρο Μάνταλο να ακολουθεί κατά πόδας, καθώς έχει μόλις ένα τέρμα λιγότερο. Οπότε, είναι λογικό και επόμενο, πως κάθε αγωνιστική τα δεδομένα θα διαφοροποιούνται, με τους τρεις παίκτες να βρίσκονται στο ίδιο σημείο.

Εν κατακλείδι, η επιθετική τριανδρία της ΑΕΚ πετάει… φωτιές στην έναρξη των playoffs, δίνοντας ένα τεράστιο όπλο στη φαρέτρα του Μάσιμο Καρέρα, στην προσπάθεια της Ένωσης για την κατάληψη της 2ης θέσης και την κατάκτηση του Κυπέλλου, ύστερα από τέσσερα χρόνια και τρεις συναπτούς χαμένους τελικούς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ