Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Γράφει ιστορία ο Μαροκινός εκτελεστής (pic+vid)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Γράφει ιστορία ο Μαροκινός εκτελεστής (pic+vid)

Με το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Μαροκινός έφτασε τον Ίλια Ίβιτς στη δεύτερη θέση των κορυφαίων ξένων σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού σε μία σεζόν. Στην κορυφή βρίσκεται ο Λάγιος Ντέταρι.

Στο παρελθόν, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αγωνίστηκε στις Καέν, Αλ Χιλάλ, Γρανάδα και Αλ Ντουχαΐλ με πολύ καλά ποσοστά σε κάθε ομάδα. Το καλοκαίρι του 2019, ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν ιδανικό παίκτη που θα κάλυπτε τα κενά επίθεσή του. Αυτός ο παίκτης φαίνεται ότι βρέθηκε στο πρόσωπο του Μαροκινού.

Από τα πρώτα του παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους», ο 33χρονος επιθετικός σκοράρει ακατάπαυστα, ενώ το ίδιο κάνει μέχρι σήμερα. Στα εγχώρια ντέρμπι, του μένει ένα γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, αν και πέτυχε ένα, που ακυρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Σε όλες τις διοργανώσεις, του μένει το Κύπελλο Ελλάδας, με τον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ να εκκρεμεί. Σε συνολικό επίπεδο, του μένουν 5 γκολ για να γίνει ο πρώτος ξένος σκόρερ με τα περισσότερα τέρματα σε μια χρονιά. Προς το παρόν, την πρωτιά έχει ο Λάγιος Ντέταρι με 30 γκολ την σεζόν 1988-89.

Λάγιος Ντέταρι: Η εξομολόγηση ενός Θρύλου | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Στην πρώτη, κιόλας, σεζόν του, άφησε πίσω του ονόματα όπως οι Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο και άλλους. Χαρακτηριστικό του είναι το ότι έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κάθε πιθανό τρόπο. Από τα 26 τέρματά του, τα 18 μπήκαν με σουτ, τα 5 με κεφαλιά και τα άλλα 3 με πέναλτι. Επιπλέον, έχει 7 ασίστ και συμμετέχει σε κάποιο γκολ κάθε 82 λεπτά, ανά μέσο όρο.

Ένα ακόμη αξιόλογο στατιστικό είναι ότι έχει βάλει γκολ σε όλους τους ευρωπαϊκούς του αντιπάλους σε Champions και Europa League. Δεν σκόραρε κόντρα σε Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ, αλλά τότε δεν είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται στα επίσημα παιχνίδια των Πειραιωτών. Με την Τότεναμ πέτυχε το μοναδικό από τα 26 γκολ του εκτός περιοχής. Επίσης, ήταν ένα από τα 5 που σημείωσε με το αριστερό.

Ανά διοργάνωση, ο Ελ Αραμπί έχει βάλει 19 γκολ στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ. Στην Ευρώπη, έχει σημειώσει 7 γκολ σε Champions και Europa League. Όλα αυτά, ενώ του απομένουν τουλάχιστον 9 παιχνίδια μέχρι την λήξη της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλές πιθανότητες να σπάσει κι άλλα ρεκόρ. Μέχρι τότε, έχουμε δρόμο ακόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ