«Οποιος θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, επιτίθεται στον Αυγενάκη»

«Οποιος θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, επιτίθεται στον Αυγενάκη»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε επίσημα στις κατηγορίες της ΠΑΕ ΑΕΚ, εξηγώντας ότι η Κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να εναρμονιστεί με τη συνθήκη Μακόλιν.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν άφησε αναπάντητη την επιθετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη, για το ζήτημα της αλλαγής του Νόμου, αναφορικά με τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν μετοχικά σε στοιχηματικές εταιρίες. Όπως σημειώνεται στην επίσημη απάντηση που εξέδωσε το υφυπουργείο, η τροποποίηση του νόμου επιβάλλεται από τη Συνθήκη Μακόλιν, την οποία υπέγραψε η Κυβέρνηση, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων.

Επιπλέον, στην απάντηση σημειώνεται ότι τείνει να γίνει… παράδοση όποιος θίγεται από τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, για την αποκατάσταση της τάξης και της διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό, να κάνει επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη, με αοριστίες και φαιδρότητες. Ενώ τέλος το υφυπουργείο εκφράζει τον σεβασμό του απέναντι στην ΑΕΚ και την αθλητική οικογένεια.

Αναλυτικά η απάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού στην ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η τροπολογία περί «κωλυμάτων» επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή με τον ν.4639/19 και υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και χωρίς την άρνηση του ΚΚΕ.

Το άρθρο 10 της Σύμβασης Μακόλιν υποχρεώνει τη χώρα μας στη λήψη περιοριστικών μέτρων για μετόχους ή εταίρους εταιριών, που παρέχουν παιχνίδια στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης.

Εξάλλου, τα ίδια κωλύματα αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά στον ισχύοντα Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA (άρθρο 12, παρ.2b).

Τείνει να γίνει παράδοση, για όποιον θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που έχουν σκοπό την αποκατάσταση της τάξης και της διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό, να επιτίθεται στον Λευτέρη Αυγενάκη! Και μέσω της επίθεσης να επικαλείται αόριστα «συμφέροντα» και «μεθοδεύσεις».

Ο σεβασμός απέναντι στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και σε όλη την αθλητική οικογένεια είναι αδιαμφισβήτητος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ