Συνάντηση Μαρτίνς – Νικοπολίδη στο Ρέντη: Οι 3 «μικροί» που ανεβαίνουν άμεσα στην πρώτη ομάδα

Συνάντηση Μαρτίνς – Νικοπολίδη στο Ρέντη: Οι 3 «μικροί» που ανεβαίνουν άμεσα στην πρώτη ομάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς συζήτησε με τον Νικοπολίδη για τα παιδιά της Ακαδημία και οι Σουρλής, Μπέλιτς, Μαρτίνης ενημερώθηκαν ότι μονιμοποιούνται στους Ανδρες.

Οι διαφορές του Ολυμπιακού σε σχέση με τους εγχώριους ανταγωνιστές του είναι πολλές. Συγκεκριμένες και (κυρίως) μεγάλες. Οι Ερυθρόλευκοι, από άποψη λειτουργίας, δομής, στόχευσης, ποδοσφαιρικού σχεδιασμού, απαιτήσεων, ποιοτικών στάνταρ, διεθνών επαφών, επενδύσεων, δεν συγκρίνονται με καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει στους περισσότερους τομείς. Και φυσικά αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία και σε ό,τι έχει να κάνει με την ακαδημία. Στην οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια, αλλά και πραγματικό ενδιαφέρον από την ημέρα που ανέλαβε. Με τα αποτελέσματα να έχουν ονοματεπώνυμο (σ.σ. Ρέτσος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Νικολάου κ.α.).

Στόχος του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη δεν είναι μόνο οι τίτλοι, οι ευρωπαϊκές νίκες και οι διακρίσεις εκτός συνόρων. Στόχος είναι ο σύλλογος να δημιουργεί «περιουσία». Όχι μόνο υλική, όπως το γήπεδο ή το προπονητήριο. Αλλά ποδοσφαιρική. Περιουσία που να παράγεται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Από την ακαδημία του. Να αποκτά υπεραξία μέσω της πρώτης ομάδας και αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στον σύλλογο. Είτε αγωνιστικό είτε οικονομικό. Και αυτή είναι μία από τις βασικές υποχρεώσεις, τόσο του Πέδρο Μαρτίνς όσο και συνολικά του ποδοσφαιρικού οργανισμού του Ολυμπιακού, σε πρώτη ομάδα και Ακαδημία.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, από αυτή την εβδομάδα ο Μαρτίνς θα συμπληρώσει τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας με τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων. Τρεις ποδοσφαιριστές που επελέγησαν μετά τη συνάντηση-συνεργασία που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πορτογάλος τεχνικός με τον προπονητή της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, Αντώνη Νικοπολίδη. Συνάντηση στην οποία αποφασίστηκε οι Βασίλης Σουρλής, Κρίστιαν Μπέλιτς και Απόστολος Μαρτίνης να ανέβουν άμεσα στην πρώτη ομάδα.

Η απόφαση πάρθηκε με βάση τις ανάγκες της πρώτης ομάδας έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και με βάση ποδοσφαιρικά κριτήρια. Με βάση την άποψη που υπάρχει στον σύλλογο για τις ικανότητες και την προοπτική των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Για αυτόν τον λόγο θα έχουν μπροστά τους περισσότερο από έναν μήνα, για να αποδείξουν ότι αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες και να μείνουν ως ενεργά μέλη του ρόστερ της πρώτης ομάδας.

* Ο Βασίλης Σουρλής είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει από το καλοκαίρι ο Πέδρο Μαρτίνς. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τον συμπεριέλαβε στην τελική αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Ο 17χρονος (12/11/2002) μπορεί να αγωνίζεται περισσότερο ως 10άρι η εξτρέμ στην Κ19, αλλά ο Μαρτίνς και ο Φρανσουά Μοντέστο πιστεύουν ότι ως 8άρι, μπορεί να εξελιχθεί σε top class ποδοσφαιριστή, όπως έδειξε και στη διάρκεια της περσινής καλοκαιρινής προετοιμασίας, όταν και είχε εντυπωσιάσει στα φιλικά παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε. Η μονιμοποίησή του στην 1η ομάδα θεωρείται βέβαιη, όπως και οι ευκαιρίες, εάν συνεχίσει να δείχνει στον προπονητή του, αυτά που πραγματικά μπορεί να κάνει.

* Ο Κρίστιαν Μπέλιτς είναι ο μοναδικός «καθαρός» αμυντικός μέσος που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Παλαιάς κοπής «κόφτης», σκληροτράχηλος, δυναμικός, αλλά και ασταμάτητος μέσα στο γήπεδο. Στα 19 του χρόνια (25/03/2001), πλέον, ο Μαρτίνς θέλει να τον δει σε σειρά προπονήσεων σε επίπεδο ανδρών, τόσο για να τεστάρει τις αντοχές και την ποιότητά του, όσο και για να αποφασίσει εάν οι Ερυθρόλευκοι θα τον κρατήσουν στο ρόστερ τους ή θα τον παραχωρήσουν σε κάποια ομάδα ως δανεικό, για να πάρει παιχνίδια και να βελτιωθεί. Θεωρείται από τους πιο «έτοιμους» παίκτες της Ακαδημίας.

* Ο Απόστολος Μαρτίνης είναι ο βασικός αριστερός μπακ της Κ19 του Ολυμπιακού. Και ίσως ο πιο… τυχερός της τριάδας των παικτών που προβιβάζονται άμεσα στην πρώτη ομάδα. Και αυτό διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος καθαρός αριστερός μπακ στο ρόστερ πέραν του Τσιμίκα. Κάτι που σημαίνει ότι ο ρόλος του στις προπονήσεις θα είναι σημαντικός, αλλά και ότι είναι πιθανό να πάρει κάποια ευκαιρία. Εξάλλου, ήδη έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός με τους Πειραιώτες, σε ανδρικό επίπεδο, καθώς πέρυσι ήταν βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη Αβάτου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ…

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Μαρτίνς ενημέρωσε τον Αντώνη Νικοπολίδη ότι στην πορεία σκοπεύει να δει κι άλλα παιδιά της Ακαδημίας. Μάλιστα, αφότου ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα συμπεριλάβει κάποιους «μικρούς» στη μίνι προετοιμασία που θα γίνει (πιθανότατα) στο Ρέντη. Οι Χρήστος Λιάτσος (01/09/2003), Γιάννης Καράκουτης (02/02/2003) και Νίκος Γκοτζαμανίδης (25/01/2001) θεωρούνται οι τρεις «σίγουροι», οι οποίοι θα συμμετέχουν περιστασιακά και στις προπονήσεις της ομάδας του Πειραιά έως το τέλος της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ