Μπατίστα στο «10»: «Δεν… πιάνεται στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός»

Μπατίστα στο «10»: «Δεν… πιάνεται στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός»

Ντάνιελ Μπατίστα... εμπιστευτικό, μέρος πρώτο! Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ μίλησε αποκλειστικά στο «10» για το επικείμενο ντέρμπι των δυο ομάδων, αποθεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» και τον Πέδρο Μαρτίνς.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν αύριο (28/6) τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των playoffs. Δυο ομάδες, που προσφέρουν πάντα θέαμα, συγκινήσεις και κόντρες σε κάθε μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ένα όνομα που έχει συνδεθεί με την ιστορία και των δύο συλλόγων, είναι αναμφίβολα ο Ντάνιελ Μπατίστα. Ένας επιθετικός, που είχε… στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αμυντικών. Ο 55χρονος πέρασε από τον Ολυμπιακό, μένοντας στον Πειραιά για τρεις σεζόν. Από το 1992 μέχρι και το 1995. Με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», κατέγραψε 91 συμμετοχές, στέλνοντας 19 φορές την μπάλα στο πλεκτό, ενώ είχε και 2 ασίστ.

To10.gr επικοινώνησε με τον 55χρονο παλαίμαχο επιθετικό, ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Ντάνιελ Μπατίστα αναφέρθηκε στον παίκτη που βρισκόταν με… κλειστά μάτια στο χορτάρι, αλλά και στο γκολ που ξεχωρίζει με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Μπατίστα δεν έχρισε κάποια ομάδα φαβορί για το μεγάλο ματς της Κυριακής, ξεκαθαρίζοντας πως είναι 50-50. Ωστόσο, επεσήμανε πως ο σύλλογος του Πειραιά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αυτήν την περίοδο, παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Στάθηκε στο τρέξιμο, στο ασφυκτικό pressing και τους πολλούς αυτοματισμούς του Ολυμπιακού.

Με ποιον συμπαίκτη συνεργαζόσασταν καλύτερα στον Ολυμπιακό και ποιο «ερυθρόλευκο γκολ ξεχωρίζετε;

«Στον Ολυμπιακό, μπορούσα να συνεργαστώ καλύτερα με τον Καραπιάλη, που ήταν ένας από τα καλύτερους χαφ. Μιλάγαμε και με έψαχνε συνέχεια μέσα στο παιχνίδι και παίζαμε καλά μαζί. Ένα γκολ στην Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ, που βγήκε και το καλύτερο της εβδομάδας, το έδειξε το CNN. Ένα ντέρμπι , που έληξε 2-2 και έβαλα γκολ στην ΑΕΚ έξω από τη μεγάλη περιοχή».

Με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στα ημιτελικά, πως σχολιάζετε την κατάστασή τους;

«Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Παίζει ένα καταπληκτικό ποδόσφαιρο και με πολύ πολύ τρέξιμο, με pressing μπροστά. Με ένα φοβερό συνδυαστικό παιχνίδι, έχουν πολλούς αυτοματισμούς και με παίκτες μεγαλύτερης αξίας από την ΑΕΚ. Θα είναι δύσκολο το έργο της ΑΕΚ την Κυριακή. Παρόλο που είναι ένα ντέρμπι και σε ένα ντέρμπι δεν υπάρχουν προγνωστικά. Και η ΑΕΚ φυσικά έχει καλή ομάδα, θα είναι πάντως δύσκολο και για τους δύο. Θεωρώ ότι είναι 50-50. Όσο καλύτερη και να είναι μια ομάδα, είναι ένα ντέρμπι. Υπάρχουν παιχνίδια τακτικής, ένας προπονητής μπορεί να μπλοκάρει τους καλύτερους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Από εκεί και πέρα, σημασία έχει πως θα είναι οι παίκτες εκείνη την ώρα. Ποιος θα είναι πιο ξεκούραστος, παίζουν ρόλο και αυτά. Απλά, ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση και έχει σημασία ποιος θα είναι κουρασμένος».

Υπάρχει φαβορί σε έναν τελικό;

«Σε ένα ντέρμπι και σε έναν τελικό δεν υπάρχουν φαβορί. Παίζει ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια, η προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά και η ψυχολογία τους. Είναι παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Εχουν την εμπειρία και την ψυχολογία να μπουν σε αυτά τα παιχνίδια και να δείξουν ότι θέλουν να κερδίσουν. Δεν υπάρχει φαβορί. Το μόνο που λέω, είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα, στο γήπεδο παίζουν και οι δυο ομάδες. Έχει σημασία ποιος θα είναι σε καλή μέρα και θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του. Και φυσικά, ποια θα είναι η τακτική των δυο προπονητών».

«Έχει ποιότητα στον χώρο του κέντρου»

Ο Ντάνιελ Μπατίστα έσταξε… μέλι για το «ερυθρόλευκο» κέντρο, τονίζοντας πως έχει πολλή ποιότητα, με πολλές προσωπικότητες. Ο παλαίμαχος άσος ξεχώρισε αρκετούς παίκτες από το ρόστερ του Ολυμπιακού, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο 55χρονος αποθέωσε τον κόουτς του Ολυμπιακού, τον Πέδρο Μαρτίνς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει κάνει δυνατή ευρωπαϊκή ομάδα, που δεν… πιάνεται στην Ελλάδα και στέκεται αξιοπρεπώς σε Champions και Europa League.

Ποιους παίκτες ξεχωρίζετε από τον Ολυμπιακό;

«Από τον Ολυμπιακό, έχω ξεχωρίσει πιο πολλούς παίκτες. Είναι σε τρομερή κατάσταση τελευταία ο Καμαρά, είναι ο Σισέ, ο Ελ Αραμπί, που σκοράρει συνεχώς, ο Τσιμίκας, ο Βαλμπουενά, υπάρχει ο Γκιγιέρμε στο κέντρο. Εχει πιο πολλή ποιότητα στον χώρο του κέντρου. Εχει τον Μπουχαλάκη, τον Φορτούνη. Έχει δηλαδή πιο πολλούς ποιοτικούς παίκτες από την ΑΕΚ και πιο πολλές προσωπικότητες. Είναι πιο πλήρης ομάδα αυτή τη στιγμή».

Ποιος παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του δικού σας παιχνιδιού;

«Ο μόνος που παίζει, λίγο όπως έπαιζα εγώ είναι ο Ελ Αραμπί, που είναι και στη θέση που ήμουν. Είναι ένας παίκτης που σπάει τη μπάλα, είναι κινητικός, είναι συνέχεια στη φάση για γκολ. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Δεν μπορώ να πω πάντως πως μοιάζουμε ακριβώς στο παιχνίδι μας».

Ποια είναι η άποψή σας για τον Πέδρο Μαρτίνς;

«Ο Μαρτίνς είναι πιο πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό έχει φτιάξει έναν πολύ δυνατό σύλλογο, έχει ανεβάσει πολύ τους παίκτες. Εχει γίνει μια δυνατή ευρωπαϊκή ομάδα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Που στην Ελλάδα, δεν πιάνεται αυτή την στιγμή, αλλά και στην Ευρώπη στέκεται αξιοπρεπώς με οποιαδήποτε ομάδα. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι δουλειά του προπονητή πιστεύω. Εχει ανεβάσει πολύ την αξία των παικτών. Και οι δυο, είναι  προπονητές που κάνουν έργο. Και φυσικά μπορεί να περάσει την Γουλβς. Με το ποδόσφαιρο που παίζει, κοντράρει την οποιαδήποτε ομάδα. Σαφώς έχει πιθανότητες, με την μπάλα που παίζει».

 

*Ακολουθεί αύριο (28/6) το part 2 της συνέντευξης του Ντάνιελ Μπατίστα στο «10», με τον παλαίμαχο επιθετικό να μιλάει για την ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά» και τον Μάσιμο Καρέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ