Τελικά, ο Μαρτίνς δεν κερδίζει τα ντέρμπι… (vids)

Τελικά, ο Μαρτίνς δεν κερδίζει τα ντέρμπι… (vids)

Πέρσι, ο Πορτογάλος δέχθηκε έντονη κριτική για τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι. Φέτος, ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε την απάντησή του στους επικριτές του, έχοντας 6 νίκες και 3 ισοπαλίες στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Το απέδειξε περίτρανα στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας και συνεχίζει να το αποδεικνύει στα πλέι οφ.

Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα με τη νίκη που πέτυχαν απέναντι στην ΑΕΚ χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, πέτυχαν κάτι μοναδικό, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους κέρδισαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Μια μοναδική επιτυχία από το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς, με την ομάδα του Ιβηρα να έχει μετατρέψει σε περίπατο το φετινό πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με τον Ολυμπιακό να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι σε 30 παιχνίδια που έχουν δώσει στη φετινή Σούπερ Λίγκα έχουν ρεκόρ 24-6-0, ενώ αν προσθέσει κανείς και τα τελευταία παιχνίδια της περσινής αγωνιστικής σεζόν, τότε ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος για 40 παιχνίδια πρωταθλήματος!

Από αυτά τα 30 παιχνίδια, τα 12 ήταν απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αρη. Σε 12 ματς η πειραϊκή ομάδα έχει απολογισμό 9 νίκες και τρεις ισοπαλίες με γκολ 20-7. Τρομερό ρεκόρ για την ομάδα του Μαρτίνς, με τους Ερυθρόλευκους να προελαύνουν στη Σούπερ Λίγκα και να κατακτούν με εμφατικό τρόπο τον φετινό τίτλο. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντρα στην… εξυγίανση. Οι Πειραιώτες αποδεικνύουν μάλιστα και στα ντέρμπι ότι είναι πολύ ανώτεροι από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες του Big-4.

Συγκεκριμένα,  στην κανονική περίοδο οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ με 1-0, ενώ το παιχνίδι των δύο ομάδων στο Φάληρο έληξε 1-1. Με την ΑΕΚ, οι Πειραιώτες κέρδισαν το ματς στο Καραϊσκάκη με 2-0, ενώ ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έληξε 0-0. Μία νίκη και μια ισοπαλία ήταν και ο απολογισμός με τον Παναθηναϊκό. Το ματς στο ΟΑΚΑ ήρθε ισόπαλο 1-1, με το Τριφύλλι να ισοφαρίζει στα τελευταία λεπτά, ενώ το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη έληξε με τον Ολυμπιακό νικητή με 1-0. Αντίθετα, με τον Αρη οι Πειραιώτες πανηγύρισαν δύο νίκες. Στο Βικελίδης με 2-1 και στο Καραϊσκάκη με 4-2.

Στα πλέι οφ οι Πειραιώτες στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν πετύχει ισάριθμες νίκες. Συγκεκριμένα, νίκησαν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0, τον Αρη και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη με 3-0 και 3-1 αντίστοιχα, ενώ χθες επικράτησαν στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 2-1. Παράλληλα, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ανέτρεψε το 3-2 του πρώτου αγώνα και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, με στόχο την κατάκτηση του νταμπλ.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού στα φετινά ντέρμπι είναι εντυπωσιακά και σαφώς καλύτερα από τα αντίστοιχα της περσινής σεζόν. Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είχε δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ, μία νίκη και μια ισοπαλία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και δύο νίκες κόντρα στον Αρη. Φέτος, η ομάδα του Μαρτίνς κερδίζει και τα ντέρμπι, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι είναι κλάσεις ανώτερη από τους αντιπάλους της.

Ο Πορτογάλος απαντάει σε όσους έλεγαν ότι δεν κερδίζει ντέρμπι. Φέτος όχι μόνο παίρνει τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά έχει τον Ολυμπιακό αήττητο, στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και στους «16» του Europa League. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει την δική του «μυθική» ομάδα και γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο των Πειραιωτών.

Συνοπτικά τα φετινά αποτελέσματα απέναντι (κανονική διάρκεια):

22/9, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

6/10, Αρης – Ολυμπιακός 1-2

27/10, Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0

1/12, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1

5/1, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

19/1 Ολυμπιακός – Αρης 4-2
26/1, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0
23/2, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1

Πλέι οφ

7/6, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1

14/6, Ολυμπιακός – Αρης 3-1
21/6, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0

28/6, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ